Volkswagen se pregateşte de restructurări

A.D.
Companii / 28 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Grupul german Volkswagen, cel mai mare producător european de automobile, urmează să închidă cel puţin trei uzine şi să elimine zeci de mii de locuri de muncă în Germania. Anuntul a fost făcut, astăzi, de comitetul de întreprindere de la Volkswagen, care vorbeşte de un plan social "istoric", relatează AFP şi Reuters.

Totodată, strategia de reformare prevede o reducere cu 10% a tuturor salariilor şi îngheţarea lor în următorii doi ani, a mai informat comitetul de întreprindere de la Volkswagen într-un comunicat de presă. De altfel, mai multe activităţi şi departamente din cadrul grupului vor fi transferate în străinătate, în afara teritoriului german. "Echipa managerială este serioasă cu privire la toate aceste lucruri. Nu este doar retorica din timpul negocierilor colective", a declarat preşedintele comitetului de întreprindere de la Volkswagen, Daniela Cavallo.

"Acesta este planul prin care cel mai mare grup industrial german vrea să demareze operaţiunea de lichidare din Germania", a adăugat Cavallo, fără a preciza care sunt uzinele afectate şi nici câţi dintre cei aproximativ 300.000 de angajaţi ai Volkswagen Group din Germania ar putea fi disponibilizaţi. "Toate uzinele VW din Germania sunt afectate de aceste planuri. Niciuna nu este sigură", a mai spus Cavallo.

Comentariile arată escaladarea conflictului între muncitorii şi echipa managerială de la Volkswagen, care este forţat să scadă costurile şi să rămână competitiv în contextul cererii scăzute din China şi Europa.

Cavallo a subliniat că există un acord între ambele părţi cu privire la natura problemelor cu care constructorul german, la fel ca şi mulţi dintre constructorii auto europeni, se confruntă. Concret, este vorba de o tranziţie lentă pe piaţă a automobilelor electrice dar şi de creşterea agresivă a producătorilor chinezi pe piaţa din Europa.

"Nu suntem departe când vine vorba de analizarea problemelor. Dar suntem foarte departe când vine vorba de răspunsul la probleme", a spus Cavallo.

Volkswagen şi sindicaliştii negociază de mai multe săptămâni un plan de restructurare a afacerilor şi diminuare a costurilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. o parte din furnizorii volkswagen sunt in Romania, in vestul tarii.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb