"Volkswagen" va investi 650 de milioane de dolari în Argentina

Andrei Stan
Internaţional #Auto / 12 noiembrie 2017

"Volkswagen" va investi 650 de milioane de dolari în Argentina

"Volkswagen" AG va investi 650 de milioane de dolari în Argentina, pentru a-şi moderniza operaţiunile, a afirmat Maria Eugenia Vidal, guvernatorul provinciei Buenos Aires, unde producătorul auto are o fabrică, transmite Reuters.

Investiţia va fi realizată în terminalul auto al "Volkswagen" (VW) din Pacheco, un oraş din cea mai mare provincie a Argentinei.

Vidal face parte din coaliţia prietenoasă cu mediul de afaceri, condusă de preşedintele Mauricio Macri. Acesta caută investiţii pentru a stimula creşterea economiei.

"Am înregistrat vânzări record de maşini şi camioane, ceea ce înseamnă majorarea producţiei", a afirmat Macri, după discursul lui Vidal, potrivit Agerpres.

Grupul german VW vrea să producă în Argentina primul SUV destinat regiunii America de Sud, precum şi alte modele noi.

În octombrie, producţia auto a Argentinei a crescut în ritm anual cu 15,9%, la 43.854 de vehicule. Este a şasea lună consecutivă de creştere, a informat Asociaţia fabricilor auto.

"Volkswagen" AG, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajaţi, inclusiv 270.000 în Germania.

Ca parte a planului de majorare a profitabilităţii şi a concentrării pe vehiculele electrice şi autonome, "Volkswagen" va realiza economii anuale de 3,7 miliarde de euro (3,92 miliarde de dolari) până în 2020 şi va concedia 30.000 de angajaţi ai brandului VW.

Reducerile de costuri includ trei miliarde de euro la fabricile din Germania şi încă 700 de milioane de euro în afara ţării. Cele mai afectate de concedierile din afara Germaniei vor fi Argentina şi Brazilia.

"Volkswagen" face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului "Volkswagen" este format din douăsprezece mărci, printre care automobilele VW, "Audi", "Porsche", "Skoda", "Lamborghini", "Seat", "Bentley" şi "Bugatti", dar şi camioanele "MAN" şi "Scania".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb