Vosganian şi Nica, cercetaţi de DNA pentru abuz în serviciu

T.D.
Ziarul BURSA #Politică / 24 februarie 2011

Varujan Vosganian, Dan Nica

Varujan Vosganian, Dan Nica

Foştii miniştri Varujan Vosganian şi Dan Nica sunt cercetaţi de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu într-un caz disjuns din dosarul "Poşta Română", potrivit rechizitoriului trimis de procurori la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, citat de Agerpres.

Prin rechizitoriul întocmit în cazul "Poşta Română", procurorii DNA au dispus "disjungerea cauzei faţă de numiţii Varujan Vosganian, Sorin Creţeanu şi Dan Nica, în vederea continuării cercetărilor într-un dosar separat", sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni din Codul Penal, conform sursei citate.

În dosarul "Poşta Română", Tudor Chiuariu, fost ministru PNL al Justiţiei, şi Zsolt Nagy, fost ministru UDMR al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, au fost trimiţi în judecată, în decembrie 2010 de procurorii DNA.

Chiuariu şi Nagy au fost deferiţi justiţiei pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată şi Dan Mihai Toader, director general al Poştei Române şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, tot sub aceeaşi acuzaţie.

Potrivit rechizitoriului DNA în dosarul "Poştei Româ-ne", în perioada anilor 2005 - 2007, "printr-un şir de acte nelegale", reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului, în proprietatea privată a firmei "Imopost Developements". "Imopost Developements" a fost înfiinţată printr-o asociere a Poştei cu o serie de firme private şi persoane fizice, cu scopul de a realiza o serie de demolări pe un teren din Capitală şi pentru edificarea unui imobil cu funcţiuni multiple. Procurorii au susţinut că de fapt prin întreaga afacere s-ar fi urmărit doar satisfacerea intereselor unor firme private.

Aceştia arată că în acest demers, foştii miniştri Nogy şi Chiuariu sunt implicaţi prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel firma privată.

Terenul în cauză făcea însă, potrivit DNA, obiectul unui litigiu pe rolul Curţii de Apel cu privire la dreptul de proprietate al Poştei asupra sa şi intra în categoria bunurilor proprietate publică ale statului, deci nu putea fi înstrăinat.

Conform procurorilor, Zsolt Nogy, în calitatea sa de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei - care coordona activitatea Poştei -, a iniţiat şi a avizat proiectul unei hotărâre de guvern, iar ministerului Justiţiei de la acea vreme Tudor Chiuariu l-a avizat fără să ţină seama de opinia specialiştilor din subordine care susţinuseră că acest demers este ilegal. Procurorii au susţinut că statul a fost prejudiciat cu suma de 8,6 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb