VOTURI IROSITE Numărul parlamentarilor cu dosare penale creşte zilnic

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 18 aprilie 2014

Numărul parlamentarilor cu dosare penale creşte zilnic

Zilnic apar ştiri legate de dosarelele penale ale parlamentarilor. Ieri, senatorul PSD Alexandru Mazăre s-a prezentat la sediul DNA unde procurorii anticorupţie i-au prezentat învinuirile în dosarul în care este cercetat şi fratele său, primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Parlamentari mulţi, probleme multe!În actuala legislatură mai mulţi aleşi au suferit condamnări definitive, ajungând în spatele gratiilor, iar alte dosare se află în instanţe sau pe mesele procurorilor. George Becali, Relu Fenechiu, Gheorghe Coman, Gigi Neţoiu, Antonie Solomon se află în acest moment în spatele gratiilor, ispăşind condamnări definitive pentru diverse fapte de corupţie. Conform bilanţului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anul trecut procurorii anticorupţie au instrumentat zeci de dosare în care au apărut numele unor parlamentari sau miniştri, iar în multe cazuri instanţele au confirmat acuzaţiile DNA.

Deputatul PNL George Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, aceeaşi pedeapsă fiind dictată împotriva sa de instanţa supremă în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Tot un ales al PNL, fost ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul". Senatorul PP-DD, Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupţie în care era acuzat de luare de mită. De asemenea, deputatul PP-DD, Gigi Neţoiu, va executa o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare, după ce a fost condamnat în "Dosarul Transferurilor". Deputatul PSD Nicolae Vasilescu, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, iar colegul său de la PC, Gheorghe Coman, a fost şi el condamnat de instanţa supremă, la un an de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzat de folosirea influenţei pentru a obţine bani, bunuri şi alte foloase necuvenite.

Pe de altă parte, fostul senator PC, Dan Voiculescu, care a şi demisionat imediat după depunerea jurământului, a fost condamnat pe fond la cinci ani de închisoare cu executare, iar Monica Iacob Ridzi, aleasă deputat pe listele PP-DD, a primit şi ea cinci ani pentru corupţie, în ambele cazuri deciziile nefiind definitive.

Senatorul Sorin Lazăr a fost condamnat recent la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Pedeapsa a fost amânată cu doi ani (conform unor noi prevederi din Codul Penal), perioadă în care Lazăr va fi supravegheat. De altfel "conflictul de interese" a generat foarte multe dosare penale, cercetaţi pentru faptul că şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare mai sunt şi deputaţii: Andras-Levente Mate, Sonia-Maria Drăghici, Ghervazen Longher, Vasile Ghiorghe, Karoly Kerekes, Oana Niculescu-Mizil, Arpad Pal, Csilla-Maria Peto, Mihai Radan, Stanciu Anghel, Stelică Iacob Strugaru, Florin-Costin Pâslaru şi Marian Neacşu. Această avalanşă de dosare nu face decât să scadă şi mai mult încrederea votanţilor în instituţia Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Partidele politice poarta o parte din vina de a ajunge in parlament asemenea impostori,alegatorii,cealalta parte.

    Dar vina partidelor este mult mai mare decat cea a alegatorilor,pentru ca eliminarea valorilor,pe listele de candidati ,este echivalenta cu o crima impotriva patriei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb