"Wizz Air" România estimează o cifră de afaceri de până la 40 de milioane euro în acest an

Ioana Rosenberg
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 16 ianuarie 2007

"Wizz Air" România estimează o cifră de afaceri de până la 40 de milioane euro în acest an

În luna mai a acestui an, compania îşi va stabili o bază operaţională la aeroportul Bucureşti Băneasa

Cea de-a şasea bază operaţională a companiei aeriene low-cost din Europa Centrală şi de Est, "Wizz Air", va fi des­chisă în luna mai la aeroportul Bucureşti-Băneasa. Aceas­ta va contribui cu până la 40 de milioane de euro la cifra de afaceri a companiei, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Joseph Varadi, CEO în cadrul "Wizz Air". Până în 2008, compania şi-a propus să atingă un număr de 18 des­tinaţii şi o cotă de 15% din piaţa transporturilor aeriene low-cost din ţara noastră.

Anul trecut, compania care deţine 3 baze operaţionale în Polonia, una în Ungaria şi una în Bulgaria, a realizat, la nivel global, o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro şi a transportat peste cinci milioane de pasageri.

Reprezentantul "Wizz Air", Joseph Varadi, a declarat ieri, cu ocazia lansării noilor curse aeriene care vor opera de la aeroportul Bucureşti Băneasa: "Ne propunem să transportăm până la 500.000 de pasageri pe rutele din Româ­nia într-un an, începând de astăzi. Până în 2008, va deveni liderul pieţei de transport low-cost din Româ­nia". Noua bază operaţională de la aeroportul Băneasa va găzdui o aeronavă de tip Airbus A320 cu 180 de locuri.

Până în prezent, pe rutele din ţara noastră (Târgu Mureş - Budapesta) au fost transportaţi 20.000 de pasageri. În urma deschiderii celei de-a şasea baze la Băneasa, compania estimează să vândă 60.000 de bilete pe toate rutele din România.

Noile curse lansate ieri vor avea ca destinaţii Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra şi Roma. Două noi curse vor opera de la Târgu Mureş, către Barcelona şi Roma.

Costul minim al unei călătorii, pe oricare din destinaţii, este de 69 lei, cu taxe incluse. Preţul redus este însă valabil pentru rezervările făcute cu câteva luni înainte de călătorie şi poate ajunge până la 150-200 lei pentru un bilet dus-întors.

De la începutul activităţii, în mai 2004, "Wizz Air" a trans­portat aproximativ 5,5 milioane de pasageri şi îşi propune să atingă un număr de 45 de destinaţii până în vara acestui an.

"Wizz Air" deţine o flotă de nouă aeronave Airbus A 320, cu o vârstă de mai puţin de trei ani, având o capacitate de 180 de pasageri.

Până la sfârşitul verii aces­tui an, companiei îi vor mai fi livrate încă patru aeronave. "Wizz Air" a mai efectuat 32 de comenzi ferme şi are drept de preemţiune pentru încă douăsprezece.

Compania are un grad de exploatare de 13 ore pe zi, iar rata medie de ocupare a locurilor este de 80%. Întreţinerea aeronavelor este asigurată de "Lufthansa Technik".

Capitalul de pornire de 25 de milioane de euro al companiei a fost asigurat de fondul de investiţii "Indigo Partners".

Potrivit celui mai recent raport al Autorităţii Aeronautice Civile din Polonia, de la sfârşitul anului trecut, "Wizz Air" s-a situat pe locul doi în clasamentul companiilor aeriene din Polonia, cu o cotă de 15% din piaţa totală a transporturilor aeronautice, în creştere cu 4% faţă de 2005. Pe piaţa low-cost din Ungaria, compania a atins o cotă de 28%, echivalentul a 12% din piaţa totală locală.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb