World Class va ajunge la 30 centre de fitness în 4 ani

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 13 iunie 2014

Fondul polonez de investiţii Resource Partners, care controlează reţeaua de centre de fitness World Class, vrea să ajungă la o reţea de 25-30 de unităţi, de la 11 în prezent, în următorii patru ani şi vizează extinderea în afara Bucureştiului, dar şi în cartiere mai puţin centrale din Capitală.

"Anul acesta probabil vom mai face ceva tranzacţii pe World Class. Există 7 oraşe din afara Bucureştiului care ar putea susţine un astfel de centru cu tarife mai mici decât în Bucureşti. În Bucureşti unde suntem concentraţi doar pe centru deocamdată, vrem să ne ducem şi în cartierele populate ale oraşului, gen Drumul Taberei, Militari, Pantelimon, care au dimensiunea unui oraş precum Clujul. Vrem să ajungem la o reţea de 25-30 de centre în următorii patru ani", a declarat Dan Fărcăşanu, director de investiţii Resource Partners, citat de Mediafax.

Reţeaua World Class a fost preluată de Resource Partners în acest an şi cuprinde 11 centre, din care 9 în Bucureşti şi câte unul în Cluj-Napoca şi Timişoara.

Fondul are în prezent disponibili pentru investiţii câteva zeci de milioane de euro, iar printre principalii investitori se numără Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Fondul European de Investiţii.

"Vrem să mai facem 1-2 tranzacţii în România în următorii 2 ani, în afară de investiţiile pe care urmează să le facem în World Class. Urmărim companii din retail, deşi aici mai este disponibil doar retail nişat, dar care din cauza crizei în loc să genereze afaceri de 8-9 milioane de euro, aşa cum ar genera în Polonia, în România fac doar 2-3 milioane de euro, bunuri de consum şi distribuţie specializată", a adăugat Fărcăşanu.

În opinia sa, sectorul serviciilor medicale este destul de scump în România, astfel că tranzacţiile sunt limitate în acest domeniu.

"Sectorul serviciilor medicale este cam scump în România, iar jucătorii sunt focusaţi acum pe profitabilitate şi nu cred că vom vedea o tranzacţie în curând aici", a mai spus Fărcăşanu.

El nu a menţionat sumele pe care fondul, ridicat în 2009-2010, ar putea să le investească în România, adăugând că acestea depind de oportunităţi.

Fondul polonez de private equity Resource Partners deţine integral reţeaua de centre de fitness World Class.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb