Xi Jinping: "Legăturile dintre China şi Rusia s-au consolidat în 2023"

F.D.
Internaţional / 31 decembrie 2023

Xi Jinping: "Legăturile dintre China şi Rusia s-au consolidat în 2023"

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că relaţiile dintre Beijing şi Moscova s-au consolidat în 2023, în timpul unui schimb de mesaje de Noul An cu omologul său rus Vladimir Putin duminică, a informat presa de stat chineză, relatează AFP.

Privind înapoi cu Putin la anul care se încheie, preşedintele chinez a spus că "baza materială şi publică a relaţiei noastre a devenit mai puternică", potrivit televiziunii de stat CCTV.

"În faţa schimbărilor fără precedent din ultimul secol şi a condiţiilor regionale şi internaţionale turbulente, relaţiile China-Rusia au menţinut o dezvoltare sănătoasă şi stabilă şi au făcut progrese constante în direcţia corectă", a spus Xi.

"Sub conducerea noastră comună, încrederea politică reciprocă dintre cele două părţi s-a aprofundat, coordonarea noastră strategică a fost consolidată, iar cooperarea reciproc avantajoasă a continuat să producă noi rezultate", a adăugat el.

Volumul comerţului bilateral a depăşit 200 de miliarde de dolari (180 de miliarde de euro), peste ţintă, a spus el.

China, a mai afirmat Xi, aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească cea de-a 75-a aniversare de la crearea relaţiilor bilaterale în 2024.

În timpul unei vizite la Beijing la începutul lunii decembrie a premierului rus Mihail Mişustin, Xi a declarat că menţinerea unor relaţii strânse cu Moscova este o "alegere strategică".

Cei doi aliaţi şi-au consolidat legăturile în timp ce ţările occidentale au întors spatele Moscovei după invazia Ucrainei.

Cele două regimuri subliniază, de asemenea, importanţa relaţiei personale dintre cei doi lideri, Xi numindu-l pe Putin un "bun prieten".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Nu aveti alternative .Rusia si China sunt deja inconjurate de natiunile Occidentale democratice .BRICS si OPEC incep sa se destrame .Argentina si Angola au plecat deja .Orientul Mijlociu este si el inconjurat de noua „armada” occidentala .Nimic nu iese si nu intra fara stiinta ei in O.M. Organizatiile teroriste ajutate de Rusia si Iran sunt distruse la ras .China este oprita de NATO 2 in Pacific .Drumul matasii nu mai exista .Capitalurile si investitiile pleaca din China .Coruptia din Rusia si China este fara de egal .In nordul extrem SUA a inchis usa Rusiei .In Europa Ucraina a oprit si ea Rusia .Vedeti harta .Nu au decit a se ajuta una pe cealalta .

    1. China este cea mai mare economie a lumii.

      Africa de Sud a inaintat o plangere pentru acte de genocid impotriva Israelului (SUA si Vestul vor incasa o mare lovitura). 

       

      Moneda Euro a fost depasita de yuan in schimburile internationale. 

      "Chinese Yuan Passes Euro to be the Second Top Trade Currency 

      November 17, 2023" 

       

      Firmele europene adopta yuanul pentru finantare... 

       

      "Foreign companies such as German carmaker BMW and Crédit Agricole SA as well as overseas units of Chinese firms raised a record 125.5 billion yuan ($17.33 billion) selling panda bonds during the January-October period, a 61% jump fr om the same period last year." 

      Viitorul dar si prezentul BRICS+ este stralucitor. Argentina o sa dea faliment si clownul care a ajuns presedinte o sa inteleaga ca prostia lui nu astampara foamea. 

      De la atâta întărire, Rusia ta a rămas fără ouă, iar China, fără piețe.

      I-ai spus-o !

      La multi ani! 

    Rusia nu are forta necesara de a cuceri intreaga Ucraina .Pentru a face asta ii trebuie cel putin 2 milioane de soldati , cel putin 1500 de avioane si de tancuri de ultima generatie impreuna cu tot ceea ce asigura intrarea in ofensiva .Hodges deja a spus cum Rusia se indreapta spre catastrofa si are nevoie de cel putin 10 ani spre a-si reface pierderile .Singura lor speranta este Trump ce nu va mai candida din motivele deja cunoscute .Daca J.R.Biden isi continua parcursul electoral de nominalizare ne este foarte clar cum Trump va fi oprit .Rusia are o granita de 2400 de km cu Ucraina si cu tarile NATO din Est granita pe care nu o poate apara daca NATO isi va muta fortele nucleare noi in proximitate .Rusia va ramine doar cu Donbas si Lugansk restul se va intoarce la Ucraina .Va fi un gest ce poate incheia razboiul un gest ce ii poate oferi lui Putin o maretia nesperata dar care poate acoperi politic renuntarea.Daca Putin nu accepta Rusia se va confrunta cu fortele ucrainiene ce acum sunt antrenate si echipate de catre NATO.Romania antreneaza si ea astfel de forte .Rusia si China sunt deja inconjurate de natiunile Occidentale democratice .BRICS si OPEC incep sa se destrame .Argentina si Angola au plecat deja .Orientul Mijlociu este si el inconjurat de noua „armada” occidentala .Nimic nu iese si nu intra fara stiinta ei in O.M. Organizatiile teroriste ajutate de Rusia si Iran sunt distruse la ras .China este oprita de NATO 2 in Pacific .Drumul matasii nu mai exista .Capitalurile si investitiile pleaca din China .Coruptia din Rusia si China este fara de egal .In nordul extrem SUA a inchis usa Rusiei .In Europa Ucraina a oprit si ea Rusia .Vedeti harta .Nu au decit a se ajuta una pe cealalta .Rusia momentului nu mai reprezinta o ingrijorare pentru nimeni .Prietenii pleca din preajma ei iar cei care inca nu o fac se vor răzgindi curind .OPEC si BRICS deja pierd din consistenta .Structurile Teroriste finanbtate de Rusia si Iran sunt si ele facute una cu pamintul in Israel .Hamas e distrus si urmeaza Hezbollah .Orientul Mijlociu este inconjurat de „Armada ” Ocidentului .In Pacific un NATO 2 a apartut deja ca si contrapondere la China .Germania si Japonia se pot acum inarma.Imensa mea grija este daca nu cumva in momentul in care alte parti din Federatia Rusia se vor desprinde pe modelul oferit de Armenia si Rusia va deveni militar extrem de slabita , fortele militare Occidentale nu care cumva vor decide spre a interveni .Abia atunci ar trebui sa ne ingrijoram .

    1. Rusia a castigat deja razboiul din Ucraina. Iar Ben Hodges spunea in aug 2022 ca "A momentum shift in the Ukraine war means Russian defeat rather than victory is n ow "inevitable", according to a former commander of US Army Europe"

       

      Spunea atunci ca infrangerea Rusiei este inevitabila. 

      Iar apoi spunea ca Ucraina va invinge in contraofensiva ... 

      "May 12, 2023 — Ex-U.S. Army Europe commanding Gen. Ben Hodges predicts success for Ukraine's long-awa ited counterattack against Russia." 

       

      Iar acum 7 zile, acelasi Ben Hodges admitea ca Ucraina a pierdut si ca vina nu este a ei ci a Vestului. 

      "7 days ago — The lack of results of the counteroffensive of the Armed Forces of Ukraine is not the fault of Ukraineo rits leadership, but of its Western..." 

      NATO a pierdut in Ucraina. A pierdut prestigiu dar si militar si mult armament. Germania va trimite in Lituania o brigada de tancuri, de 5000 de oameni, fara tancuri. Acestea vor fi candva produse in fabrica.... 

      Rusia ta a câștigat rolul de paria global.

      Amice, nu stiu de ce promovezi minciunile acestea in mod repetat. Angola, pe care o mentionezi, nu a fost invitata sa intre in BRICS si contrar ceea ce spui, vrea sa fie invitata in sa intre in 2024. O spune ambasadorul Angolei pe 14 nov 2023. Papusarii tai nu au actualizat scriptul? Nici macar nu ti-au spus sa iti repari greselile gramaticale?

       

      "The Angolan ambassador in Moscow, Augusto da Silva Cunha, revealed that Angola expects to REC EIVE an invitation to join the BRICS in Russia in 2024.

      It's quite possible. I hope that Angola will be invited to the summit, which will take place in Russia in 2024, and during this summit the issue will be raisedo rperhaps Angola will be invited to be part of the BRICS," he said." 

      Vestul este izolat, nu Rusia. 20% din populatia globului.

      Amice nu stii citi romaneste .

      izolati sunt pro ruzzistii din Romania.

      nu stiu ce mai cautati pe aici. 

      pro licuricii nato sa invete lectia lui baselu.... dupa ce a fost sluga, a fost si siluit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb