XTB ROMÂNIA:  Piaţa serviciilor de streaming, în creştere - oportunităţi şi riscuri pentru investitori

G.D.
Piaţa de Capital / 20 octombrie 2022

Piaţa serviciilor de streaming, în creştere - oportunităţi şi riscuri pentru investitori

Premierele noilor sezoane de seriale populare, un nou plan de streaming cu reclame şi o perioadă a anului care încurajează petrecerea mai frecventă a unor seri din ce în ce mai lungi în faţa ecranului ar putea favoriza nu numai fanii acestor seriale, dar şi pe investitori, conform unui comunicat remis redacţiei. Evoluţiile recente de pe piaţa de streaming au fost analizate de XTB România, casă de brokeraj pe burse internaţionale.

Potrivit sursei citate, Netflix şi-a lansat ieri rezultatele intermediare pentru al treilea trimestru din 2022, care s-au dovedit a fi cu mult peste aşteptările analiştilor.

Cu toate acestea, nu veniturile sau profitul net au stârnit cel mai mare entuziasm în rândul investitorilor, ci o informaţie cheie.

S-a dovedit că Netflix a câştigat 2,4 milioane de abonaţi noi la nivel mondial între iulie şi septembrie, mai mult decât dublu faţă de numărul aşteptat de Wall Street.

Numărul de noi abonamente a însumat 2,41 milioane, faţă de estimarea de 1,07 milioane (conform Refinitiv).

Acest lucru este semnificativ, deoarece gigantul din sectorul de streaming, care oferă divertisment de seară popular, a cunoscut o scădere dramatică de 1,2 milioane de abonaţi în prima jumătate a anului 2022.

Concurenţa în creştere pe piaţa furnizorilor de streaming poate fi invocată drept motiv, dar Wall Street vrea să vadă rezultate, nu scuze.

Netflix are acum un total de 223,1 milioane de abonaţi în întreaga lume. Rezultatele financiare cheie au fost, de asemenea, impresionante.

Veniturile au ajuns la 7,92 miliarde USD faţă de prognoza de 7,85 miliarde USD (creştere cu 6% YoY).

Câştigul pe acţiune (EPS)este de 3,10 USD faţă de 2,22 USD, cu 43,1% peste aşteptări.

Netflix a decis să încerce ,,lovitura de graţie" şi a lansat previziuni ambiţioase precum câştigarea a 4,5 milioane de noi abonaţi până la sfârşitul anului, depăşind uşor estimarea Wall Street de 4,2 milioane, subliniază sursa citată.

Se pare că cifra poate fi mai mult decât un stimulent frumos pentru investitori.

În timpul trimestrului, Netflix a lansat episoadele finale ale celui de-al patrulea sezon al hitului SF "Stranger Things", precum şi serialul "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story", care a devenit unul dintre cele mai vizionate seriale Netflix din toate timpurile.

În plus, la începutul lunii noiembrie, Netflix va introduce un plan de streaming de 7 USD pe lună, cu reclame pentru a atrage clienţi frugali.

Mai mult, pentru Q4 Netflix plănuieşte premiere ale unui nou sezon al serialului britanic despre familia regală, "The Crown", şi o continuare a filmului din 2019, "Knives Out".

Numerele privind abonamentele Netflix sunt din nou în creştere şi au lăsat în urmă două trimestre de încetinire. Nivelul de peste 230 de milioane ar putea fi atins încă din Q1 2023. De menţionat că cifra de abonamente de 2,41 este mai mult decât dublu faţă de prognoza pesimistă de acum două trimestre. În plus, planul de a introduce o opţiune cu reclame a fost primit pozitiv de analişti.

Potrivit Evercore ISI, reclamele ar putea aduce venituri suplimentare cuprinse între 1 şi 2 miliarde de dolari până în 2024.

Netflix a estimat că 2022 va fi încheiat de concurenţi cu pierderi operaţionale combinate de "cu mult peste 10 miliarde de dolari", comparativ cu profitul operaţional anual aşteptat al Netflix între 5 şi 6 miliarde de dolari.

Raportul trimestrial al Netflix a prezentat şi... un accent polonez. Compania a menţionat aniversarea intrării platformei de streaming în industria jocurilor. Netflix oferă în prezent o bază de 35 de jocuri, dar încă 55 sunt deja în producţie, multe dintre ele bazate pe IP-ul Netflix.

Compania a menţionat că această activitate aduce numeroase beneficii de vânzare încrucişată, citând ca exemplu seria Cyberpunk: Edgerunners (49 de milioane de ore vizionate), care a influenţat vânzările de jocuri ale CD Projekt pe platformele PC.

Prognozele sunt optimiste având în vedere că, în vremuri economice din ce în ce mai dificile, investitorii caută tot mai mult companii temporar subevaluate care pot avea potenţial de creştere. Un alt avantaj este faptul că popularul "Netflix şi chill"ar putea însemna să vizionezi "cu un ochi" serialul tău TV preferat în timp ce verifici simultan şi cotaţiile companiei selectate, este concluzia casei de brokeraj XTB România, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Is predatory lending coming back?

    I believe so, but it's coming back in a different type of form. 

    Right now mortgage companies, banks, lending institutions they are strugguling to stay in business. They're doing mass layoffs any and everything to cut expenses. 

    They're doing some not so good things for people in the future based on their landing activities. 

    Is a predatory lending? 

    You makes the decision but we're seeing bank of america doing basically no money out of pocket, no minimum credit scores to get into properties, you're seeing companies put heloc loans to people with these teaser rates. If people get into a shitty situation unfortunately those rates will adjust higher over time. 

    If they fall into bad situation like a job loss (like in recession / depression) it could be worse for them. 

    "Creditul ipotecar ................, chiar și fără avans." 

    "Creditul cu ipotecă cu 0% avans, ca să prinzi liniștit oportunitățile imobiliare 

    Aprobare financiară pe loc 

    Finanțare de până la 1200000 lei 

    Pentru renovări, construcții, achizitii imobiliare" 

    "Esti in cautarea unui credit ipotecar fara avans? 

    Last up date: iulie 4, 2022 

    Doresti sa cumperi o casa in rate accesand un credit ipotecar fara avans? Vezi care sunt conditiile impuse de banci si cum te poti adapta la ele. 

    Nu ai multi bani economisiti, dar vrei sa cumperi o casa in rate fara avans? Sunt societati financiare care ofera o astfel de facilitate." 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb