"Zamfirescu Racoţi Predoiu" a înregistrat o creştere de 10% a serviciilor facturate

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 18 iunie 2009

Casa de avocatură "Zamfirescu Racoţi Predoiu" a înregistrat în perioada ianuarie - mai 2009 o creştere de aproximativ 10% la nivelul facturilor, faţă de perioada similară a anului anterior, a declarat Ioana Racoţi, managing partner "Zamfirescu Racoţi Predoiu", agenţiei NewsIn.

"În primele cinci luni ale anului în curs am avut o creştere de aproximativ 10% la nivelul facturilor, faţă de perioada similară a anului anterior. Litigiile, consultanţa juridică pentru general corporate, restructurările de credite, consultanţa de dreptul muncii, procedurile de insolvenţă au fost ariile cu potenţial în primele luni ale anului 2009. Se înregistrează o reluare a procedurilor de fuziuni şi achiziţii, cu perspective de creştere în a doua perioadă a anului", a spus managing partnerul Zamfirescu Racoţi Predoiu.

Ioana Racoţi a mai spus că în piaţă se constată o evidentă reducere de activitate determinată în principal de scăderea investiţiilor în domeniul imobiliar şi de stagnarea proiectelor de fuziuni şi achiziţii.

"Până în momentul de faţă, multe case de avocatură, inclusiv cele din "Magic Circle", au anunţat deja o reducere a activităţii şi a numărului de personal, anticipând o scădere semnificativă a veniturilor în 2009", a adăugat Racoţi. Ea a subliniat că posibilitatea intrării unor firme străine importante pe piaţă reprezintă la momentul de faţă un scenariu puţin realist, în condiţiile în care mai multe firme internaţionale au închis birouri din Europa Centrală şi de Est în ultima vreme.

"Vom asista mai degrabă la fuziuni sau alianţe între firmele de mici dimensiuni decât la dezmembrări. Unele dintre aceste firme vor face însă faţă crizei datorită costurilor mici şi categoriei de clientelă căreia li se adresează", a mai declarat managing partnerul "Zamfirescu Racoţi Predoiu". Potrivit acesteia, casa de avocatură nu s-a confruntat cu situaţia de a opera modificări la nivelul retrocedărilor către avocaţii colaboratori.

"Intenţia noastră este să păstrăm echipa în parametrii actuali. Deşi s-a înregistrat o diminuare a activităţii pe partea de consultanţă în primele luni ale anului, echilibrul este păstrat de creşterea activităţii departamentului de litigii. Acest fapt a impus o anumită reorganizare internă, care nu a implicat însă disponibilizări. Estimăm însă o redresare a activităţii departamentului de consultanţă în partea a doua a anului 2009, ceea ce va conduce la o reaşezare a echipelor şi posibil la noi angajări", a spus Ioana Racoţi.

De asemenea, ea a explicat că strategia casei de avocatură, pe termen scurt şi mediu, nu prevede achiziţia sau fuziunea cu alte firme de avocatură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb