Zapp şi OMV au anuntat ca, incepand din aceasta saptamana 60 de statii OMV vor beneficia de puncte de acoperire Zapp Hot Spot, crescand numarul de locatii acoperite de tehnologia Zapp Hot Spot la peste 330 in Romania.
Zapp continua sa instaleze statii "Hot Spot", din anul 2004, in sute de spatii de tipul hotelurilor, cafenelelor precum si in alte centre comerciale sau publice de pe teritoriul Romaniei. Cu acest nou proiect in portofoliu, Zapp ramane pana azi cea mai mare retea mobila publica ce ofera acces la servicii de date de mare viteza.
Noul serviciu disponibil in statiile OMV ofera acestora un avantaj competitiv in fata concurentilor de pe piata de distributie a carburantilor si a fost conceput pentru a aduce noi beneficii clientilor OMV, raspunzand nevoilor de comunicare ale acestora printr-un grad de mobilitate fara precedent. Cele 10 minute de internet gratuit prin Zapp Hot Spot sunt mai mult decat suficiente pentru clientii OMV care, în timp ce savurează o cafea VIVA, pot sa acceseze internetul sau email-ul.
Statiile de distributie carburant OMV sunt concepute ca centre multifunctionale de servicii destinate clientilor activi, in continua miscare. Statiile OMV sunt dotate cu zone special dedicate serviciilor, in care clientii au la dispozitie numeroase facilitati, cum ar fi serviciul de transfer de numerar si plata a ratelor bancare si de leasing.
Aici sunt disponibile şi cele doua servicii oferite în parteneriat de Zapp si OMV: punctele de conexiune wireless "Hot Spot" si serviciul de plata al facturii Zapp. Serviciul Hot Spot este disponbil în 60 de statii de distributie carburant OMV, in vreme ce facturile Zapp pot fi platite in toate statiile OMV.
Pentru a oferi acces wireless, o statie de distributie carburant trebuie sa dispuna de o zona adaptata furnizarii de astfel de servicii, respectiv cafenea sau restaurant. In Romania, 230 de statii de distributie carburant au aceste dotari, Zapp avand instalata tehnologia Hot Spot în 90 dintre acestea, dintre care 60 sunt statii OMV. Zapp este de fapt singurul operator mobil care ofera astfel de servicii în statiile de distributie carburanti, acoperind 40% din acest segment de piata.
Colaborarea recent incheiata cu staţiile OMV este al doilea mare proiect WiFi derulat de Zapp dupa echiparea, în vara anului 2007, cu tehnologie Hot Spot şi carduri pre paid de date a celor 100 de masini Fly Taxi care deservesc aeroportul international Henry Coanda.
Accesul la internet de mare viteza prin tehnologia WiFi este în plina dezvoltare si se adreseaza atat utilizatorilor business cat si persoanelor fizice, solutia Hot Spot folosita de Zapp avand la baza routere si modemuri care se conectează la reteaua Zapp EV DO. Serviciul ofera viteze de pana la 2,4 Mbps, garantand accesul utilizatorului la email, date, jocuri, chat si orice alt serviciu disponibil online.
Ca în oricare centru Zapp Hot Spot si in statiile OMV, accesul este gratuit pentru o perioada de testare de 10 minute, dupa care utilizatorii se pot conecta la Hot Spot prin intermediul cardurilor Zapp Internet Express. Cardurile express ofera acces la internet pentru 2 USD/oră, avand o valabilitate de 24 h. De asemenea, sunt disponibile spre vanzare în cadrul statiilor OMV si carduri în valoare de 10, 30 sau 50 USD, oferind acces la internet pentru 7, 23 sau, respectiv, 40 de ore. Acestea sunt valabile timp de 2, 4 sau 6 luni de la activare.
Despre Zapp
Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, telefonie mobila, fixa şi date de mare viteza, dezvoltate pe o reţea de ultimă generaţie CDMA2000 în bandă de 450 MHz. Zapp a fost de curand achizitionat de Saudi Oger Ltd, grup care este de asemenea actionar principal al Oger Telecom, lider in servicii de telefonie mobila pe piete in curs de dezvoltare.
SC OMV Romania Mineraloel s.r.l.
OMV Romania Mineraloel este prezentă în România din anul 1998, având sediul în Bucureşti şi funcţionând ca o sucursală deţinută în totalitate de OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa Centrală.
OMV Romania are 79 de angajaţi şi a creat aproximativ 2.000 de locuri de muncă prin reţeaua celor 73 de staţii care reprezintă o cotă de piaţă de 9% în sectorul distribuţiei de carburanţi.
OMV este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor sale şi a introdus conceptul staţiilor de distribuţie carburant ca centre multifuncţionale de servicii. Portofoliul de produse şi servicii al staţiilor OMV este unic în România şi include 72 de restaurante şi magazine VIVA, precum şi sisteme performante de spălare a maşinilor, servicii inovatoare de transfer de numerar şi plată a ratelor bancare.
OMV a fost prima reţea ecologică din România şi singura reţea care utilizează aditivi pentru toţi carburanţii, fiind şi prima companie care a comercializat carburanţii Euro 3, Euro 4 şi Euro 5, motorina de înaltă calitate produsă special pentru sezonul de iarnă - OMV Alpin Diesel şi carburantul cu cifra octanică 100 - OMV Carrera 100.
OMV Aktiengesellschaft:
Cu vânzările grupului de 20,04 miliarde euro şi o forţă de muncă de 33.665 de angajaţi în 2007, precum şi cu o capitalizare de piaţă de aproximativ 13 miliarde euro, OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industrială austriacă listată la bursă. În calitate de grup lider în industria de petrol şi gaze din Europa Centrală, OMV activează în 13 ţări în domeniul Rafinare & Marketing (R&M). În domeniul Explorare & Producţie (E&P), OMV activează în 21 de ţări pe cinci continente. OMV vinde peste 13 miliarde m3 de gaze naturale pe an. Prin centrul de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, OMV transportă anual aproximativ 52 miliarde m³ de gaze naturale. Centrul de gaze naturale OMV (Central European Gas Hub) este printre primele trei din Europa.
OMV este cel mai mare grup de petrol şi gaze din Europa Centrală, având rezerve de petrol şi gaze de aproximativ 1,22 miliarde bep, o producţie zilnică de aproximativ 321.000 bep şi o capacitate anuală de rafinare de 26,4 milioane tone. În prezent, OMV deţine peste 2.538 de staţii de distribuţie carburant în 13 ţări. Cota de piaţă a grupului în segmentul de rafinare şi marketing în regiunea Dunării este în prezent de 20%.
OMV şi-a întărit poziţia de lider de piaţă în zona centurii de dezvoltare europeană prin achiziţionarea a 40,40% din Petrol Ofisi, compania turcească lider în segmentul comercial şi de vânzări.
În iunie 2006, OMV a înfiinţat OMV Future Energy Fund, o sucursală deţinută în totalitate, pentru a susţine proiecte de energie regenerabilă cu peste 100 milioane de euro, începând astfel transformarea dintr-un grup de petrol şi gaze naturale într-un grup energetic al cărui portofoliu să includă şi energie regenerabilă.
OMV: Responsabilitate Socială Corporatistă (CSR)
OMV este o membru al U.N. Global Companct, fiind o companie dedicată în mod activ valorilor înscrise în Codul său de Conduită. Acestea includ un puternic simţ al responsabilităţii faţă de mediul social şi natural, în regiunile slab dezvoltate economic. OMV depune eforturi pentru a remedia problemele economice, de mediu şi sociale legate de operaţiunile sale. Activităţile sale de responsabilitate socială se regăsesc în rapoarte bianuale de performanţă realizate conform principiilor Global Reporting Initiative.