Zelenski cere UE să pună capăt războiului din Ucraina

I.I.
Internaţional / 4 iunie 2019

Volodimir Zelenski (Sursa foto: Twitter)

Volodimir Zelenski (Sursa foto: Twitter)

Noul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi Uniunii Europene (UE) să-şi intensifice presiunile asupra Moscovei, pentru a pune capăt războiului în estul ţării sale, insistând asupra sorţii copiilor victime ale conflictului, relatează AFP.

Fostul actor şi umorist, în vârstă de 41 de ani, un novice în politică, a ales s-şi efectueze prima vizită oficială la Bruxelles - sediul instituţiilor UE şi NATO.

El a fost primit de către preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker. Cei doi lideri şi-au strâns mâna în faţa presei, înainte de reuniune.

Volodimir Zelenski a efectuat apoi o vizită la sediul NATO, pentru a se întâlni cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg.

"NATO susţine deplin suveranitatea şi integritatea teritoriale ale Ucrainei. Aliaţii nu recunosc şi nu vor recunoaşte anexarea ilegală a Crimeeii de către Rusia şi condamnăm acţiunile agresive ale Rusiei în regiunea Mării Negre", a subliniat secretarul general al Alianţei Jens Stoltenberg.

Volodimir Zelenski a pledat, în această primă vizită oficială, cauza copiilor prinşi în conflictul cu separatişti proruşi în estul Ucrainei, soldat cu aproximativ 13.000 de morţi din 2014.

"Mă gândesc neîncetat la sutele de copii ucişi cu gloanţe de către adulţi în estul Ucrainei", a scris el pe pagina sa de Facebook.

"Astăzi, cu ocazia Zilei internaţionale a copiilor victime nevinovate ale agresiunii, profit de ocazie pentru a aminti aceste oribile cifre prietenilor noştri europeni şi pentru a îndemna Rusia să pună capăt războiului, pentru a salva vieţi, mai ales ale copiilor", adaugă el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. HAI SA FIM SERIOSI !!! NU MAI POATE TOVARASUL VOLODIMIR , DE '''''' COPIII UCRAINEI ''''''' !!! IN ROMANIA , NU SE CUNOASTE ADEVARUL SITUATIEI DE ACOLO ; SI ORICUM , NU-I PASA NIMANUI !!! NOI AVEM PROPRIILE NOASTRE NECAZURI , AICI , CU PROCOMUNISTII CARE NE CONDUC !!! CONFLICTUL A FOST DECLANSAT CU ANI IN URMA , IN REGIUNILE DONETK , SI HARKOW , CHIAR DE ARMATA UCRAINEANA PURA , DUPA APARITIA '''''' MAIDANULUI '''''' ; ATUNCI CELE 2 REGIUNI , LOCUITE IN TOTALITATE DE CETATENI RUSI , AU CERUT DISCUTII DESPRE 1 EVENTUALA AUTONOMIE , CU CONDUCEREA NOUA A UCRAINEI , DUPA ALUNGAREA FOSTULUI PRESEDINTE ; DREPT RASPUNS , PRIMUL MINISTRU DE ATUNCI , PARCA IL VAD SI ACUM , 1 TANAR , CU OCHELARI , A ORDONAT ARMATEI UCRAINENE SA MEARGA ACOLO , SI SA DESCHIDA FOCUL , '''''' IMPOTRIVA BANDITILOR '''''' !!! SI , SA STITI , CA UCRAINENII , NU SANT CA NOI ROMANII , BLANZI , SI MOLATICI ,CUM SANTEM NOI , CU UNGURII DIN COVASNA , HARGHITA , SI MURES !!! ASTIA AU SANGE IN VINE , NU GLUMA !!! CAND AU AJUNS IN PRIMUL ORAS LOCUIT DE RUSI , AU INCEPUT SA TRAGA , IN TOT CE MISCA !!! FEMEI , BATRANI , COPII , CARE MERGEAU PE STRADA , IN ACELE MOMENTE , AU CAZUT SECERATI DE MITRALIERELE DE PE TANCURI ,S-AU DE AUTOMATELE CELOR DIN CAMIOANE !!! FAIMOSII COPII , POMENITI DE VOLODIMIR !!! POPULATIA S-A IMPRASTIAT , SI TRUPELE DIN UNITATILE MILITARE , S-AU SEPARAT !!! MILITARII RUSI , S- AU RETRAS , APOI S-AU REGRUPAT , DUPA CARE AU TRECUT LA CONTRAATAC !!! DOAR LUPTAU ACUM , PENTRU SUPRAVIETUIREA LOR , SI A FAMILIILOR LOR !!! NU MA INTELEGETI GRESIT , CINSTITI ROMANI !!! EU AI URASC DE MOARTE , SI PE UNII , SI PE ALTII ; AM NEAMURI UCRAINENE , SI NEVASTA UCRAINEANA !!! STIU CAT DE GROAZNIC , ESTE TRAIUL ALATURI DE EI !!! REVENIND LA ISTORIA NOASTRA , RUSOFONII I-AU IMPINS INAPOI PAS CU PAS , PE UCRAINENI , DUPA LUPTE GRELE , CARE AU DURAT ANI ; DE AMBELE PARTI S-AU FOLOSIT ARMAMENTUL GREU , SI DE CELE MAI MULTE ORI , '''''' NU S-AU LUAT PRIZONIERI '''''' !!! DACA CADEAI PRIZONIER , MAI BUNE TE OMORAI TU SINGUR , CA ORICUM LE LICHIDAU EI !!! URA ERA PREA MARE !!! ACUMA , INTELEG CA TOVARASUL VOLODIMIR TIPA IN OCCIDENT DE MILA COPIILOR !!! CARE COPII ??? SI , AI CUI COPII ??? VICTIME NEVINOVATE ??? ABIA ACUM VEDE ASTA , UCRAINA ??? CINE E DE FAPT , DE VINA ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb