ZIARUL BURSA

04 februarie 2015
Ediţia din 15.08.2024
Adrian Sârbu, ultimul mogul

EDIŢIE SPECIALĂ CAZUL SÂRBU / ATAVISM EXTIRPAT Adrian Sârbu, ultimul mogul

MAKEMedia-Advertising / 4 februarie 2015

Procurorii Parchetului General au pus ieri în mişcare acţiunea penală faţă de Adrian Sârbu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare şi faţă de Liana Petrovici, reprezentantul legal al trustului de presă patronat de Adrian Sârbu, dar şi acţionar în unele dintre firmele controlate de acesta, acuzată de complicitate la spălare de bani. Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifrează la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, la suma de 2.660.000 lei din săvârşirea infracţiunii de delapidare, fiind supusă spălării banilor suma de 2.893.607 lei.

Adrian Sârbu, patronul Mediafax, a fost reţinut luni seară, fiind acuzat de instigare la delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. În faţa procurorilor, Adrian Sârbu nu a dat nici o declaraţie, spunându-le, arogant, că "va face declaraţii marţi la ora 14, pentru că bioritmul nu îi permite" să procedeze altfel.

La ieşirea de la Parchet, Adrian Sârbu a decis să le răspundă jurnaliştilor prezenţi, arătându-le cătuşele, să fie filmat:

"Hai să vă spun care e treaba! Acuzaţiile sunt ridicole. Totul e o fabricaţie. Mai departe, există un comunicat pe care l-am dat şi pe care îl veţi putea citi".

Comunicatul grupului de presă susţine că dosarul "Mediafax - Adrian Sârbu" este fabricat la comanda lui "Pontaghiţă" şi a camarilei lor.

Între anii 2000-2003, ziarul BURSA a publicat zeci de articole, care au adus dovezi despre manevrele fiscale săvârşite de Adrian Sârbu, manevre tolerate de autorităţi, în regimurile politice de orice orientare.

Subiectul a fost tratat consecvent numai de BURSA, ziarul fiind izolat de restul presei, deşi organismele europene au luat în seamă situaţia semnalată de noi în privinţa subordonării mass-media faţă de stat, iar "Securities and Exchange Commission" (SEC) din Washington a declanşat o cercetare asupra afacerilor lui Ronald Lauder, pe baza a ceea ce noi am publicat la Bucureşti.

EDIŢIE SPECIALĂ CAZUL SÂRBU / 15.02.2002 - CME A CONFIRMAT OFICIAL INFORMAŢIA DIN "BURSA" CĂ AUTORITĂŢILE AMERICANE ÎI CERCETEAZĂ DATORIILE DIN ROMÂNIA: Coşmarul pentru "Media Pro" a început!

Media-Advertising / 4 februarie 2015

Informaţia explozivă că "Securities and Exchange Commission" din Washington cercetează datoriile "Media Pro" către statul român, a fost oficial recunoscută de "Central European Media Entreprises" Ltd. (CME), într-un Raport devenit public cu două zile în urmă.

Toni Greblă a demisionat de la CCR

UPDATE Toni Greblă a demisionat de la CCR

F.A.Anticorupţie / 4 februarie 2015

-----------

Actualizare 15:30 Niţu a cerut Senatului declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului de arest

Procurorul General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Tiberiu Niţu, a solicitat Biroului permanent al Senatului declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului necesar pentru arestarea şi trimiterea în judecată a inculpatului Toni Greblă.

Greblă: "Am demisionat, pentru a nu fragiliza şi mai mult activitatea CCR"

Greblă, despre acuzele care i se aduc: "Nu pot să mă dezic"

Toni Greblă neagă că ar fi fost făcut un denunţ împotriva sa

Greblă, audiat din nou la DNA

Acuzaţiile au fost extinse cu favorizarea făptuitorului şi folosirea de informaţii nedestinate publicităţii

Aviz favorabil de la senatori pentru începerea urmăririi penale în cazurile Ariton şi Vosganian

Anticorupţie / 4 februarie 2015

Actualizare 13:53 Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Videanu

Preşedintele Klaus Iohannis, a transmis azi ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Adriean Videanu, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri "pentru a se proceda conform legii", a anunţat, într-un comunicat, Administraţia Prezidenţială.

Tăriceanu: "Avizele de urmărire penală, discutate în plen după 9 februarie"

DEPUTATUL ANDREEA PAUL, DUPĂ DISCUŢIILE DIN COMISIA DE BUGET: "Conversia creditelor din CHF în lei la curs istoric sau mediu, nerealistă"

E.O.Bănci-Asigurări / 4 februarie 2015

Actualizare 16:15 Credit Europe Bank: rate reduse la creditele contractate în CHF

Credit Europe Bank anunţă actualizarea indicelui LIBOR pentru creditele în franci elveţieni cu dobândă variabilă acordate persoanelor fizice şi, ca urmare, diminuarea ratei dobânzii pentru aceste credite. Decizia intră în vigoare de mâine, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

-----------

Autorităţile poloneze nu vor obliga băncile să convertească în zloţi împrumuturile în franci

Grecia îşi prezintă planul privind datoria publică

A.V.Internaţional / 4 februarie 2015

Actualizare 16:45 Grecia şi FMI au început negocierile pe tema datoriilor

Grecia şi Fondul Monetar Internaţional au început negocierile pe marginea planului înaintat de guvernul de la Atena pentru înlocuirea actualelelor obligaţiuni cu unele corelate cu evoluţia economiei elene, a declarat ministrul Finanţelor Yanis Varoufakis pentru publicaţia italiană La Repubblica.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Exporturile Elveţiei, la nivel record în 2014

Exporturile Elveţiei, la nivel record în 2014

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 februarie 2015

Livrările externe de bunuri produse în Elveţia au crescut până la un nivel record anul trecut, după un avans semnificativ în decembrie, respectiv cu o lună înainte ca banca centrală a ţării să elimine plafonul minim impus cursului de schimb...

BP are pierderi trimestriale de peste 4 miliarde dolari

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 februarie 2015

BP Plc, al doilea mare producător de ţiţei din Europa, a raportat o pierdere netă de 4,4 miliarde dolari pentru ultimul trimestru din 2014, în principal din cauza unei deprecieri cu 5,5 miliarde dolari a valorii activelor sale din Marea Nordului...

Prysmian Group va investi 30 de milioane de euro la Slatina

Prysmian Group va investi 30 de milioane de euro la Slatina

PETRE BARACCompanii / 4 februarie 2015

Producătorul italian de sisteme şi cabluri pentru energie şi telecomunicaţii Prysmian Group va investi 30 de milioane de euro la Slatina, într-o fabrică de fibră optică şi una de cabluri de înaltă tensiune, a anunţat, ieri, directorul executiv al...

Cum a făcut SRI-ul lumea în şase zile

CORNEL CODIŢĂEditorial / 4 februarie 2015

CORNEL CODIŢĂ

Cine a făcut lumea aceasta, în care trăim, aici, în România, aşa cum trăim?, se întreabă tot românul privind cu uluială şi nesaţ la căderea popicelor unei puteri care, pînă mai ieri, părea şi chiar s-a crezut indestructibilă?!

Pieţele europene se detensionează

BURSELE DIN LUME Pieţele europene se detensionează

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 februarie 2015

Acţiunile companiilor listate la bursele din Europa au crescut ieri, în condiţiile în care s-au atenuat temerile legate de faptul că Grecia îşi va sfida creditorii internaţionali. Ţara a renunţat la solicitarea unei noi reduceri a datoriei publice.

MACRO NEWSLETTER 4 februarie 2015

MACRO NEWSLETTER 4 februarie 2015

Internaţional / 4 februarie 2015

Vânzările retail din Germania au înregistrat o creştere anuală de 4% în decembrie 2014, după un declin de 1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare sub aşteptări, de 0,2%, după un avans de 0,9% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 04.02.2015

Willy HomnerRevista Presei / 4 februarie 2015

ADEVARUL 

Traian Băsescu, despre declaraţiile Elenei Udrea: Îmi este tare bine în mijlocul familiei

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu a dorit să comenteze afirmaţiile acuzatoare ale Elenei Udrea la adresa şefului SRI, Florian...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 04.02.2015

V.R.Revista Presei / 4 februarie 2015

FINANCIAL TIMES

Banca Centrală Europeană se opune celui mai recent plan de salvare al Greciei

Banca Centrală Europeană se opune unui element cheie al noului plan de salvare a guvernului elen, fiind posibil să lase Atena fără vreo sursă de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo