Cum a făcut SRI-ul lumea în şase zile

CORNEL CODIŢĂ
Ziarul BURSA #Editorial / 4 februarie 2015

CORNEL CODIŢĂ

Cine a făcut lumea aceasta, în care trăim, aici, în România, aşa cum trăim?, se întreabă tot românul privind cu uluială şi nesaţ la căderea popicelor unei puteri care, pînă mai ieri, părea şi chiar s-a crezut indestructibilă?! Luaţi aminte, căci adevăr grăieşte vouă Evanghelistul (Matei, 22.29): "Rătăciţi neştiind Scripturile!".

Răspunsul e simplu: Cel ce a avut la el cuvîntul! Aşa ne învaţă Ioan, căci el spune: "La început a fost cuvîntul şi cuvîntul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvîntul". Luat cu treburile sale, după Facere, Dumnezeu, se vede treaba, l-a lăsat o vreme pe Om să se descurce cum o şti şi cum o putea. Doar se înfruptase din roada Pomului Cunoaşterii Binelui şi Răului! Şi atunci, după chipul şi asemănarea celui care l-a creat, omul a pus cuvîntul sub popreală şi a făcut instituţia pentru care "Dumnezeu" era cuvîntul, iar cuvîntul era mai puternic decît Dumnezeu - "Cooperativa". Şi, pentru că trebuia să poarte un nume, i-au zis SRI, cu S de la securitate. Nu aia veche, nici vorbă, ci aia nouă! A ţării, în scripte; în realitate, ca întotdeauna şi ca mai peste tot, a mai marilor creatori, beneficiari şi manipulatori de Putere. Putere în Stat, dar nu pentru Stat, ci pentru ei. Putere asupra oamenilor, cei aflaţi dincolo de "Cercul de cretă, caucazian" al puterii.

"Toate prin EL s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce este"! Ori, poate aţi uitat cum a început totul?! Cu celebrele cuvinte care i-au rămas în gît "Odiosului" în ultimul discurs din balconul CC-ului: "Alo, tovarăşi, ...alo!" "Tovarăşii" erau acolo, doar că nu mai răspundeau la comenzi...! Un alt cuvînt se răspîndise ca fulgerul şi o altă lume sta să se nască. S-a şi născut, tot prin puterea cuvîntului! A cuvîntului "televiziune", a cuvîntului care a chemat "masele" să apere Revoluţia, a cuvintelor care au mobilizat Piaţa Universităţii, ca şi a celor care i-au adus pe mineri în Bucureşti pentru ca nu cumva să se schimbe prea repede lumea abia creată, ori să se schimb, aşa... de capul unuia şi al altuia!

"Şi el era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor". Adevărat! În bezna orelor şi a zilelor lui Decembrie, moartea unora, ca şi viaţa altora, a depins de cuvintele care, pe primii i-au trimis în faţa gloanţelor, iar pe ceilalţi i-au pus la adăpost în locurile bine păzite, unde se constituiau noile centre de putere din România.

"Fost-a om trimis de Dumnezeu (nu Cel de sus, ci cel de jos, care i-a luat locul!), numele lui era Ioan" - nu mai insist!!! "Acesta a venit spre mărturie, ca să mărturisească despre Lumină, ca toţi SĂ CREADĂ (!!!!) prin el." Ce să creadă? Că a venit lumea cea nouă şi o dată cu ea, altă lumină! Una compusă: o parte de la Răsărit, o altă parte de la Apus. Procentele nu au fost prea clare, mai ales la început. Se cam umeziseră şerveţelele pe care fuseseră scrise, la Malta!

După care, s-a intrat în modelul clasic. Ziua întîi s-a despărţit lumina de întuneric, adică cei la care ajunge "cuvîntul" de cei la care nu ajunge. Ziua a doua s-au despărţit apele de uscat şi aşa au fost împărţite zonele, ariile şi domeniile pentru "feudalii" lumii noi. Iar noul deţinător al monopolului cuvîntului a văzut că e bine! Pămînturile apoi au fost puse să dea roade şi să lase seminţe. Apoi au fost creaţi cei doi "luminători", unul pentru ziuă, (luaţi aminte la cele scrise!), şi unul pentru întuneric!! De atunci, România are o conducere de zi, care dă bine la lumină şi una din beznă, care nu se vede decît dacă ţi-o cauţi singur cu lumînarea!. S-au mai făcut apoi liota de "jivine tîrîtoare şi fiare sălbatice" care au umplut pămîntul, ca voia lui să fie împlinită şi a văzut el că este bine! Iar mai la urmă, cînd arta de a face şi desface fusese deja bine perfecţionată, noul stăpîn al cuvîntului a făcut Omul puterii după chipul şi asemănarea lui, "ca să stăpînească peştii, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se tîrăsc pe pămînt şi tot pămîntul"!! A făcut bărbat şi a făcut femeie! Şi le-a zis: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pămîntul; şi stăpîniţi..."! Şi, adevăr grăiesc vouă, ei asta au şi făcut!

Cine crede că lucrurile ar sta altfel, nu are decît să-i întrebe pe mai marii puterii parlamentare din România, pe oamenii politici responsabili cu guvernarea, cum a fost posibil ca un singur cuvînt despre nu ştiu ce "autoanchetă", al celor care deţin "puterea asupra cuvîntului", să ofilească voinţa şi mandatul comisiei parlamentare chemate să facă lumină în acuzaţii grave de derapaj instituţional şi individual al celor aflaţi în vîrful "Cooperativei". Cît despre cei mai curioşi, ei pot exersa o întrebare simplă adresată Preşedintelui României, cel care are mandat constituţional să vegheze la bunul mers al instituţiilor statului: Nu i se pare că se află şi domnia sa în derapaj politic şi constituţional, major, cînd tace atît de grăitor asupra modului în care Parlamentul îşi abandonează autoritatea de control asupra SRI? Eventual, ca întrebare ajutătoare: Nu i se pare că instituţiile Statului ar trebui de urgenţă să verifice şi să ne spună cum a fost posibil ca, în sfidarea absolută a legilor care definesc activităţile de informaţii, un cetăţean oarecare să devină, după propriile declaraţii, "sursă alternativă de informaţii pentru Preşedinte"!!! Poate obţinem şi o evaluare a consecinţelor juridice şi constituţionale ale unui asemenea fabulos scenariu care s-a derulat sub ochii noştri, timp de vreo două mandate prezidenţiale, fără ca SRI-ul, instituţiile Justiţiei, Curtea Constituţională ori altcineva să sufle vreo vorbă!

"Şi a privit Dumnezeu toate cîte a făcut şi iată erau bune făcute. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a şasea"!

Cine ştie, poate se mai întîmplă totuşi ceva care să ne scoată din rutină, măcar, în ziua a şaptea!

Opinia Cititorului ( 21 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Articolul asta este Pl de Arh de la ultima tinuta?

    Ce sa vedem in ziua a saptea? In ziua a saptea probabil ca SRI se va odihni de toata lucrarea sa, si apoi va fi iar seara si iar dimineata.

    Poate ca Ulise va reusi sa intemeieze cetatea Lisabona, asa cum nu e pomenit in Odiseea in ziua a saptea.

    1. Sinceritatea este cheia.Sa cauti sa exprimi mereu, prin cuvint, numai ceea ce simti si crezi din tot sufletul ca este adevarat. Sa alegi sa faci numai ceea ce este in deplin acord cu idealul tau. Sa fii tu insuti in tot ce gindesti, afirmi si intreprinzi. Iar ca sa ajungi la asta, trebuie sa cauti permanent sa te cunosti pe tine insati/insuti, sa-ti clarifici idealul, sa renunti la ideile inutile si daunatoare, cu alte cuvinte sa devii mereu mai intelept. Este cea mai mare realizare a vietii...

      Cuvantul este puterea prin care noi creem sau distrugem. Cuvantul este darul care vine direct de la Dumnezeu.

      La inceput a fost cuvantul si cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era cuvantul.Daca Dumnezeu a creat lumea dupa chipul si asemanarea Lui, inseamna ca omul a capatat puterea de a creea ca si Dumnezeu. 

      Noi avem puterea de a crea si aceasta putere este asa de mare, incat tot ceea ce credem se poate transforma pentru noi in realitate. Noi ne cream pe noi insine si devenim ceea ce... 

      ... cuvantul, in ceea ce il priveste pe om astazi, reprezinta capacitatea de a exprima viata interioara si intelegerea despre lume, capacitate specifica regnului uman ... capacitate la care a apelat o personalitate celebra a lumii politice descriind cu lux de amanunte mecanismele de functionare ale puterii incalcand astfel script-urile (scenariul, normele) ... nostim caci "lux" inseamna si lumina, lumanarea lumineaza in intuneric dar expresia "a o cauta cu lumanarea" cere comportament...

      Ziua a saptea nu este cea de Duminica ci Sabatul...in care trebuie sa ne iingrijim de cele spirituale. Daca etica, spiritualitatea ar fi integrata in tot ce facem si gandim, ziua a saptea ar fi salvarea omenirii.

      ... planetele vorbesc altfel, dar aceasta conteaza prea putin fata de tema in discutie, in cultura romaneasca, duminica (ziua Domnului, ziua Soarelui ar spune unii) mergem la biserica ...

      Imi place mult acest fir bine plasat si impletit in aceasta splendida tesatura de idei.

      Consider ca Dumnezeu i-a dat omului Cuvintul pentru a-l face Om. Omul fara Cuvint se pare ca n-ar fi mult diferit de restul animalelor. Cuvintul a facut/face din om un mare creator, care tinde sa se apropie de stadiul de Dumnezeu. Nu-i posibil si nici nu-i de dorit. "Şi a văzut Dumnezeu că este bine. ". Dumnezeu este Unul, Singur, Unic. Oamenii sunt multi, si prin/ajutati de Cuvint si Cunoastere cauta... 

      PS,

      What a Wonderful World! 

    "Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Sa". Complet greşit! Omul l-a creat pe Dumnezeu după chipul şi asemănarea sa. Şi din cauză că există atât de multe feluri de oameni pe pământ, există tot atâtea imagini ale lui Dumnezeu.

    Acea imagine este fabricată de voi şi nu faceţi altceva decât să vă rugaţi propriei invenţii."  

    Stii ce este curios, sunt multe persoane care vorbesc despre Dumnezeu dar care habar nu au despre aceasta legatura a lor cu divinitatea.

    Cine stie tace,... 

    1. Incurcate sunt caile Domnului si mare gradina lui. Se pare ca cineva are habar de aceasta legatura divina.

      Concluzia ar fi ca suntem scanteie divina si prin urmare avem si noi acesta putere a cuvantului creator de realitate!

      aceasta

      o manifesti ca realitate?...

      ... avand in vedere ca vorbiti, pot presupune ca nu prea stiti, si totusi va asumati spusele unor oameni care au vorbit ... consider paradoxul rezolvat ... in opinia mea, cei care au stiut (despre Dumnezeu), au vorbit intotdeauna doar ca lumea nu prea i-a inteles sau ascultat ... expresia "cine stie tace, cine nu stie vorbeste" se aplica organizatiilor secrete care si-au propus sa ramana secrete dar nu inteleg ce au acestea cu cunoasterea lui Dumnezeu ... caci fiecare isi aprinde focul dupa...

      Un om intelept stie ca nu poate si nu are dreptul sa scrie povestea de viata al altui om prin manipulare si control. El stie ca fiecare are dreptul, prin liberul arbitru, sa-si scrie propria poveste de viata si daca are nevoie de ajutor il cere, restul sunt doar manifestarile noastre de aroganta ca am stie pentru altcineva care este binele lui.

      ... atunci, nu ar fi ma bine, sa oferim opiniile - de credinta - sinelui?! prin expresii de felul "eu consider ca", "eu cred ca", "eu apreciez ca", decat prin expresii (peiorative) de genul "voi considerati ca", "voi crdeti ca", "voi apreciati ca" ...

      Esti di vina Silvia; iarasi ai pacatuit. 

    Udrea si Bica, care ataca la baioneta SRI,- ce femei! - trebuie pedepsite pentru japiteala lor, dar merita toata lauda si tot sprijinul nostru pentru efortul lor interesat si deznadajduit pentru face lumina in toata aceasta desfasurare de situatii tenebroase care fac din tara parca un tinut al Zonei Crepusculare.

    Consider tacerea Presedintelui semnificativa. Dar pina la urama, data fiind situatia, n-are cum sa nu ia Cuvintul.

    “Şi veţi cunoaşte Adevărul, iar Adevărul vă va face... 

    1. Istet cum este, Basescu ii lasa (pe toti) sa-si verse fierea, apoi le serveste antidotul; antidote care, pentru a-si face efectul necesita obigatoriu un spatiu de vreo 2x2 m. 

    Gura pacatosului, adevar graieste! 

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb