ZIARUL BURSA

26 mai 2017
Ediţia din 19.10.2024
Aderarea la zona euro: discuţia este serioasă acum!

Aderarea la zona euro: discuţia este serioasă acum!

DANIEL DĂIANUMacroeconomie / 26 mai 2017

Domnul Teodor Stolojan revine asupra temei aderării la zona euro, în ediţia ziarului "BURSA", din 24 mai. Este de salutat acest demers dată fiind nevoia unei discuţii serioase privind condiţiile de Aderare (prevăzută de altfel în Tratatul de Aderare la UE). Cu ceva timp în urmă am avut un dialog cu domnia sa găzduit de acelaşi cotidian. Am subliniat, între altele, că, în opinia mea, sunt două precondiţii pentru aderarea la zona euro (ZE): a) realizarea unei mase critice de convergenţă; şi b) modificarea unor mecanisme şi instrumente în funcţionarea ZE - care nu este o uniune monetară propriu zisă. Revin asupra acestor chestiuni pornind de la textul din 24 mai, a.c.

O întrebare sigură şi mai multe răspunsuri incerte

CORNEL CODIŢĂEditorial / 26 mai 2017

CORNEL CODIŢĂ

Ce înseamnă NATO în armătura de securitate a lumii de astăzi?u mai mult de un deceniu în urmă, nimeni nu ar fi stat să scotocească prin dosare cu declaraţii de presă, discursuri electorale ori pagini de twitter ca să încropească un răspuns.

"Măsurile de relaxare fiscală pot majora deficitul bugetar la 6% din PIB, până în 2022"

FMI AVERTIZEAZĂ ACTUALA GUVERNARE: "Măsurile de relaxare fiscală pot majora deficitul bugetar la 6% din PIB, până în 2022"

A.S.Macroeconomie / 26 mai 2017

Măsurile de relaxare fiscală incluse în planurile Guvernului pentru perioada 2017 - 2020, precum implementarea unei legi unice pentru salarizarea bugetarilor, reducerea contribuţiilor sociale sau a TVA, ar putea majora deficitul bugetar până la 6% din produsul intern brut până în 2022, potrivit documentului elaborat de experţii Fondului Monetar Internaţional în urma vizitei din primăvară de la Bucureşti.

"Deciziile CCR pentru Legea dării în plată şi conversia creditelor au corectat legislaţia românească"

FLORIN GEORGESCU (BNR): "Deciziile CCR pentru Legea dării în plată şi conversia creditelor au corectat legislaţia românească"

A.G. Bănci-Asigurări / 26 mai 2017

Banca Naţională a României apreciază că, prin deciziile pe care le-a luat, Curtea Constituţională a corectat legislaţia românească, în sensul punerii în acord cu legea fundamentală, a declarat, ieri, prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dând ca exemplu legile dării în plată şi conversiei creditelor în franci elveţieni.

Iniţiativa lui Daniel Constantin produce agitaţie în ALDE şi PSD

Iniţiativa lui Daniel Constantin produce agitaţie în ALDE şi PSD

OCTAVIAN DANPolitică / 26 mai 2017

Iniţiativa Pro România, care în scurt timp se va transforma în partid politic, creează agitaţie în rândul ALDE şi PSD. Dincolo de speculaţiile legate de cine va conduce partidul alături de Daniel Constantin ( fost copreşedinte al ALDE) au apărut primele demisii şi reacţii legate de această nouă construcţie.

Cluburi îmbogăţite din drepturile TV

SPORT ŞI BANI Cluburi îmbogăţite din drepturile TV

DAN NICOLAIESport / 26 mai 2017

Transmisiile în direct la TV ale competiţiilor sportive aduc participanţilor sume uriaşe de bani. Evident acest lucru nu se întâmplă cu toate competiţiile, ci doar cu cele care au în mod constant audienţe extraordinare. Premier League, competiţie încheiată săptămâna trecută, aduce sume imense cluburilor participante din redistribuirea banilor încasaţi din vânzarea drepturilor TV.

Handelsblatt: "Investigaţiile în cazul Daimler au fost extinse şi la Bosch"

Handelsblatt: "Investigaţiile în cazul Daimler au fost extinse şi la Bosch"

Internaţional / 26 mai 2017

Procurorii din Stuttgart care au efectuat săptămâna aceasta percheziţii la birourile Daimler sub suspiciunea de fraudă, legată de scandalul emisiilor care a afectat Volkswagen (Dieselgate), investighează şi angajaţii furnizorului de piese auto Bosch, a anunţat, ieri, publicaţia germană Handelsblatt, citând surse de la procuratură, transmite Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Măsuri de sprijin pentru Compania Naţională a Uraniului

C.P.Companii / 26 mai 2017

Compania Naţională a Uraniului S.A. va beneficia de un ajutor de stat de restructurare, în condiţiile autorizării de către Comisia Europeană şi în baza Planului de restructurare elaborat de companie şi avizat de Ministerul Energiei, acţionar...

MACRO NEWSLETTER 26 Mai 2017

MACRO NEWSLETTER 26 Mai 2017

Internaţional / 26 mai 2017

Producţia industrială din Austria şi-a temperat creşterea anuală în martie 2017, până la 3,1%, de la 3,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după un avans de 1,6% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo