ZIARUL BURSA

07 noiembrie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Picaj al acţiunilor Electrica, după decizia tranzacţiei cu Fondul Proprietatea

Picaj al acţiunilor Electrica, după decizia tranzacţiei cu Fondul Proprietatea

ADINA ARDELEANU, ANDREI IACOMICompanii / 7 noiembrie 2017

Brokerii: Deprecierea EL, pe fondul scăderii pieţei, dar şi din cauza tranzacţiei cu FP 

Adrian Simionescu: "Preţul la care EL şi-a achiziţionat de la Fondul Proprietatea participaţiile este considerat de către investitori foarte mare şi nejustificat"

Tranzacţia FP-Electrica, printre subiectele moţiunii PNL împotriva ministrului Energiei Toma Petcu

Pare că piaţa de capital nu a văzut cu ochi buni aprobarea tranzacţiei prin care "Electrica" achiziţionează participaţiile Fondului Proprietatea în filialele sale, cel puţin deocamdată, căci cotaţia EL a înregistrat o scădere abruptă, imediat după Adunarea Generală din 26 octombrie.

Debitorii: "Preşedintele ANPC încearcă să intimideze comisarii ca să nu mai sancţioneze băncile"

DUPĂ CE PANDELICĂ LE-A SPUS CĂ BANII DIN PROCESELE VERBALE ANULATE VOR FI IMPUTAŢI COMISARILOR Debitorii: "Preşedintele ANPC încearcă să intimideze comisarii ca să nu mai sancţioneze băncile"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 7 noiembrie 2017

Actualizare 12:10 Senatorul liberal Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele Comisiei Economice, a anunţat pe pagina sa de Facebook că l-a invitat pe Bogdan Pandelică la audieri, în şedinţa comisiei de specialitate de săptămâna viitoare.

------

Informaţia potrivit căreia sumele provenite din anularea în instanţă a proceselor verbale încheiate de comisarii ANPC este foarte posibil să fie imputate acestora, conform prevederilor Curţii de Conturi a României (CCR), a provocat un val de reacţii dure printre consumatori şi, în acelaşi timp, i-a bulversat pe comisarii de la ANPC.

Tudose: "Contribuţiile vor trece mâine de la angajator la angajat prin Ordonanţă de urgenţă"

UPDATE Tudose: "Contribuţiile vor trece mâine de la angajator la angajat prin Ordonanţă de urgenţă"

RAMONA RADUMacroeconomie / 7 noiembrie 2017

Actualizare 19:10 Călin Popescu-Tăriceanu: "Măsurile fiscale nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale, nici la diminuarea salariului net"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului, că măsurile fiscale care vor fi adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă în şedinţa de mâine a Guvernului nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angatorului, nici la diminuarea salariului net.

Actualizare 15:32 Manifestaţie împotriva modificării Codului Fiscal, anunţată pentru mâine de la 11:00 în Piaţa Victoriei

Pagina "Corupţia Ucide" a lansat un apel pentru organizarea unei manifestaţii împotriva modificării Codului Fiscal, în Piaţa Victoriei, mâine, începând de la ora 11:00, în aceeaşi zi în care Guvernul urmează să adopte prin OUG trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.

Actualizare 13:21

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat astăzi, la Parlament, că miercuri va avea loc şedinţa de Guvern, iar modificările Codului fiscal, inclusiv transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, vor fi făcute prin Ordonanţă de urgenţă.

Actualizare 11:05 Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România se întâlnesc cu premierul Tudose

-------

Şedinţa de Guvern în care urmau să fie discutate propunerile de modificare a Codului Fiscal, programată pentru vinerea trecută şi amânată pentru ieri, a fost reprogramată pentru ziua de mâine, însă primul ministru nu garantează că aceasta va aborda subiectul mai sus amintit.

Preţul ţiţeiului brut urcă la nivelul maxim al ultimilor doi ani

Preţul ţiţeiului brut urcă la nivelul maxim al ultimilor doi ani

A.V.Materii Prime / 7 noiembrie 2017

Cotaţiile petrolului brut au crescut ieri, pe pieţele externe, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care ancheta anticorupţie lansată recent în Arabia Saudită a alimentat speculaţiile legate de consolidarea puterii în mâinile prinţului Mohammed bin Salman, care a sprijinit acordul de reducere a producţiei Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Politicile agricole europene şi naţionale au scos untul din Franţa

Politicile agricole europene şi naţionale au scos untul din Franţa

CĂLIN RECHEAInternaţional / 7 noiembrie 2017

CĂLIN RECHEA

Cel mai mare consumator de unt per capita la nivel mondial, Franţa, se confruntă, de mai multe luni, cu o criză fără precedent în perioada postbelică.

Rafturile dedicate produsului din supermarketuri sunt goale, iar în locul untului au apărut afişe pe care sunt tipărite scuzele comercianţilor.

Impact Developer lansează o nouă emisiune de obligaţiuni la BVB

Impact Developer lansează o nouă emisiune de obligaţiuni la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2017

Impact Developer & Contractor (IMP), companie ce activează în domeniul dezvoltării şi promovării imobiliarelor, a mandatat BT Capital Partners, în calitate de Intermediar Principal şi Deţinător al Registrului de Subscrieri, Swiss Capital, în calitate Intermediar şi Deţinător al Registrului de Subscrieri şi BRK Financial Group, în calitate de Intermediar, pentru a acţiona în calitate de intermediari cu privire la o nouă emisiune de obligaţiuni denominate în euro, cu o maturitate de cinci ani, ce urmează a fi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat al societăţii remis, ieri, operatorului pieţei de capital autohtone.

Capitala nicăieri

Cătălin AvramescuEditorial / 7 noiembrie 2017

Cătălin Avramescu

Se petrece ceva, de la o vreme, cu totul neobişnuit. Terifiant din punctul de vedere al celor care pe hârtie mai suntem, încă, "cetăţeni", dar interesant din punctul de vedere al ştiinţelor politice. Oraşul care este, în teorie, Capitala statului, este într-un proces de dezagregare.

Titlurile "Turbomecanica" devin al treilea cel mai rentabil emitent al bursei autohtone

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 OCTOMBRIE - 3 NOIEMBRIE Titlurile "Turbomecanica" devin al treilea cel mai rentabil emitent al bursei autohtone

A. I.Investiţii Personale / 7 noiembrie 2017

Avansul de 13,31%, în raport cu moneda euro, în intervalul 27 octombrie - 3 noiembrie, a făcut ca acţiunile producătorului de componente pentru industria aeronautică Turbomecanica (TBM) să urce pe poziţia a treia a podiumului celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), din ultima săptămână.

UE va întocmi o listă neagră a paradisurilor fiscale

DUPĂ DEZVĂLUIRILE DIN "PARADISE PAPERS" UE va întocmi o listă neagră a paradisurilor fiscale

A.V.Jurnal de criză / 7 noiembrie 2017

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană au programat să discute, astăzi, întocmirea unei liste negre a paradisurilor fiscale din întreaga lume, au declarat, ieri, pentru Reuters, mai mulţi oficiali europeni, după dezvăluirile făcute duminică de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii sub numele "Paradise Papers", anunţă Agerpres.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Putea face Sobolewski mai mult?

OPINII Putea face Sobolewski mai mult?

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 7 noiembrie 2017 /

Acum, când "masculul alfa al pieţei româneşti de capital" a intrat în istorie, ieşind pe uşa din dos a BVB, după o cramponare penibilă de scaun, ar fi cazul să ne întrebăm ce nu a mers în mandatul său. Pentru că e greu să-l consideri un...

OPINII Easy money

Gheorghe PipereaBănci-Asigurări / 7 noiembrie 2017

Împrumutul de bani şi, mai ales, creditul bancar, nu sunt situaţii normale pentru simplii particulari şi, deci, nu sunt bunuri sau servicii de larg consum.

MACRO NEWSLETTER 7 Noiembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 7 Noiembrie 2017

Internaţional / 7 noiembrie 2017

Comenzile industriale noi din Germania au crescut neaşteptat în septembrie 2017, cu o rată lunară de 1%, după un avans de 4,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 9,5%, de la 8,5% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo