ZIARUL BURSA

09 martie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Şeful ING - salariu de aproape 3 milioane de euro, anual

POLITICIENII OLANDEZI, NEMULŢUMIŢI DE MAJORAREA SALARIULUI DIRECTORULUI ING Şeful ING - salariu de aproape 3 milioane de euro, anual

A.G.Bănci-Asigurări / 9 martie 2018

Consiliul de Administraţie de la banca olandeză ING a decis să majoreze salariul directorului general Ralph Hamers cu aproximativ 50%, până la trei milioane de euro anual, însă această decizie a fost criticată de politicienii olandezi, având în vedere că în perioada crizei financiare ING a fost susţinută cu banii contribuabililor, informează AP.

Conducerea Transelectrica susţine că foştii manageri nu şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă

PE FONDUL PROCESELOR DIN INSTANŢĂ PENTRU BONUSURILE NEACORDATE, Conducerea Transelectrica susţine că foştii manageri nu şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă

Adina ArdeleanuCompanii / 9 martie 2018

Actualul management al Transelectrica (TEL) consideră nejustificată plata componentei variabile a remuneraţiei foştilor membrii ai Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului, care au dat în judecată compania pentru obţinerea acestor bonusuri, potrivit unei note de informare, pregătită pentru Adunarea generală a acţionarilor din 29 martie.

Un război pentru fiecare

Cornel CodiţăEditorial / 9 martie 2018

Cornel Codiţă

Hotărît lucru, oamenii care ajung în vîrful piramidei politice, nu doar la noi, ci mai peste tot în lume, vor fiecare un război. Cu siguranţă, nu acelaşi, nu unul atotnivelator, nu cel purtat cu armele şi tehnologia care promit distrugerea totală a lumii sau a unei bune părţi din ea, nu unul care să-i ţină prea mult ocupaţi....dar un război sau măcar ceva ce aduce cît mai mult cu războiul adevărat.

George Măluţan: "După ce ne-am stabilizat pe piaţa internă, ne dorim să fim prezenţi şi în alte ţări. În curând vom merge la cel mai mare târg din Dusseldorf".

Casa de vinuri Cotnari produce 1 milion de sticle de vin, anual

Emilia OlescuFrăţia Vinului / 9 martie 2018

Casa de Vinuri Cotnari şi-a dublat producţia, de la an la an, ajungând să realizeze, în prezent, circa 1 milion de sticle de vin, anual, după cum ne-a spus George Măluţan, oenologul companiei. Prezent la ediţia de zilele trecute a târgului Good Wine, George Măluţan ne-a spus că vinurile produse de Casa de Vinuri Cotnari au fost dis­tribuite, în primii ani, pe piaţa internă, urmând ca, de anul trecut, să se orienteze şi pe pieţele internaţionale. Specialistul ne-a precizat: "După ce ne-am stabilizat pe piaţa internă, ne dorim să fim prezenţi şi în alte ţări. În curând vom merge la cel mai mare târg din Dusseldorf. Avantajul nostru, care ne diferenţiază de ceilalţi jucători, este că avem tipicitatea soiurilor, pentru că doar noi şi compania Cotnari vinificăm numai din soiuri tradiţionale ro­mâneşti - Fetească Albă, Fetească Neagră, Tămâioasă Românească, Frân­cuşă, Grasă de Cotnari şi Busuioa­că de Bohotin".

Conducerea "TMK-Artrom" a propus repartizarea profitului către rezerve şi acoperirea pierderilor din anii precedenţi

Conducerea "TMK-Artrom" a propus repartizarea profitului către rezerve şi acoperirea pierderilor din anii precedenţi

A.A.Companii / 9 martie 2018

Acţionarii "TMK-Artrom" (ART) au fost convocaţi, pe 25 aprilie 2018, la Adunarea Generală de bilanţ, conform raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarii vor trebui să decidă aprobarea situaţiilor financiare anuale individuale şi consolidate întocmite conform IFRS pentru anul 2017 şi a propunerii Consiliului de Administraţie privind repartizarea profitului către fondul de rezervă, alte rezerve pentru profit reinvestit, pentru acoperirea pierderilor contabile din anii precedenţi şi reportarea diferenţei de profit nerepartizat.

Preţul pentru un angel radios

Preţul pentru un angel radios

Marius TiţaInvestiţii Personale / 9 martie 2018

Marius Tiţa

Fu o ţâră de scandal, să recunoaştem. De când a fost anunţată, licitaţia cu obiecte ce au aparţinut marelui actor Radu Beligan a fost contestată. Ce poţi contesta la o astfel de licitaţie? În primul rând, dreptul de proprietate, dreptul de a le vinde/scoate la licitaţie, dreptul moral de a dispune de aceste bunuri, încălcarea unor înţelegeri, de cel mai multe ori, verbale.

Dosar penal la DIICOT, după ce Raiffeisen Bank a fost atacată de hackeri

E.O.Bănci-Asigurări / 9 martie 2018

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi a deschis un dosar penal în care cercetează un atac al unor hackeri asupra bancomatelor Raiffeisen Bank. Conform reprezentanţilor băncii, incidentul a avut loc în septembrie 2016, organele de urmărire penală începând investigaţiile imediat. "Banca a cooperat cu acestea, oferind toate informaţiile pe care le aveam", ne-au transmis sursele citate, menţionând: "Banca a luat toate măsurile pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete. Securitatea este o preocupare continuă a băncii pentru a preîntâmpina atacurile informatice şi a răspunde permanent complexităţii lor. Demn de subliniat este că niciun client la băncii nu a suferit niciun prejudiciu, iar de la acel incident (acum un an şi jumtatate) nu am mai avut niciun incident similar. În legătură cu incidentul din septembrie 2016, din informaţiile pe care le avem, o persoană a fost deja trimisă în judecată".

BCE menţine dobânda-cheie la zero

V.R. Jurnal de criză / 9 martie 2018

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, în reuniunea de politică monetară de ieri, să menţină dobânzile la nivelul actual şi a confirmat că programul său de achiziţii de obligaţiuni va continua cel puţin până în septembrie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 9 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER 9 Martie 2018

Internaţional / 9 martie 2018

Creditul de consum din SUA a crescut sub aşteptări în ianuarie 2017, cu 13,9 miliarde de dolari, după un avans de 19,2 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 5,3%, de la 5,4% în luna anterioară. Creditul revolving,...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo