Casa de Vinuri Cotnari şi-a dublat producţia, de la an la an, ajungând să realizeze, în prezent, circa 1 milion de sticle de vin, anual, după cum ne-a spus George Măluţan, oenologul companiei. Prezent la ediţia de zilele trecute a târgului Good Wine, George Măluţan ne-a spus că vinurile produse de Casa de Vinuri Cotnari au fost distribuite, în primii ani, pe piaţa internă, urmând ca, de anul trecut, să se orienteze şi pe pieţele internaţionale. Specialistul ne-a precizat: "După ce ne-am stabilizat pe piaţa internă, ne dorim să fim prezenţi şi în alte ţări. În curând vom merge la cel mai mare târg din Dusseldorf. Avantajul nostru, care ne diferenţiază de ceilalţi jucători, este că avem tipicitatea soiurilor, pentru că doar noi şi compania Cotnari vinificăm numai din soiuri tradiţionale româneşti - Fetească Albă, Fetească Neagră, Tămâioasă Românească, Frâncuşă, Grasă de Cotnari şi Busuioacă de Bohotin".
Targetul principal al Casei de Vinuri Cotnari a fost HoReCa, acum ponderile vinurilor distribuite în HoReCa şi retail fiind oarecum egale, conform lui George Măluţan, care ne-a mai spus: "Avem 350 de hectare plantate cu soiuri autohtone de vinuri. Am construit două crame în care vinificăm - Vlădoianu, pentru vinurile roşii, şi Axinte, care este în proporţie de 90% finalizată şi urmează să fie gata în câteva luni, pentru vinurile albe, roze şi pentru cele spumante. Ne dorim să intrăm şi pe segmentul băuturilor distilate. În acest an, vom mai lansa două vinuri - unul dulce şi unul demidulce, din gama Domenii".
Menţionând că societatea urmează să renoveze Castelul Vlădoianu şi să-l promoveze pentru turism, George Măluţan ne-a spus că, la târgul de profil din acest an, compania s-a prezentat, printre altele, cu spumante noi: "La această ediţie a Good Wine am venit cu o gamă de vinuri pentru tineri - ZAZ -, care va fi lansată în aproximativ o lună de zile. Dorim să testăm reacţia publicului la aceste produse. Sunt şase vinuri - un demisec şi un demidulce din Tămâioasă Românească, două roze-uri, de asemenea demisec şi demidulce, din Busuioacă de Bohotin, iar pe partea de roşu - Feteasca Neagră sec şi demisec, producţie 2017.
Am mai venit cu vinuri din gamele Domenii şi Colocviu. O altă noutate de la târg este spumantul din Busuioacă de Bohotin şi spumantele din soiurile Frâncuşă şi Tămâioasă Românească, produse prin metoda tradiţională, cu fermentare în sticlă".
Potrivit domnului Măluţan, compania a lansat primele spumante anul trecut, în luna aprilie.
Casa de Vinuri Cotnari este un proiect demarat în anul 2007, prin înfiinţarea de noi plantaţii, cultivate cu Busuioacă de Bohotin şi Fetească Neagră. Fondatorii acestei companii, lansată în primăvara anului 2012, sunt acţionarii principali de la Cotnari SA, însă în proiect sunt implicaţi copiii acestora, după cum ne-au spus, la vremea respectivă, reprezentanţii companiei, subliniind: "Casa de Vinuri Cotnari este un proiect cu sediu separat, cramă nouă, echipă de vânzări diferită, cu o bună execuţie pe segmentul HoReCa".