ZIARUL BURSA

19 aprilie 2018
Ediţia din 15.08.2024
BNR propune o metodologie proprie de plafonare a dobânzilor

MUGUR ISĂRESCU NU MAI RESPINGE IDEEA SENATORULUI ZAMFIR BNR propune o metodologie proprie de plafonare a dobânzilor

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 19 aprilie 2018

Actualizare : BNR: "Comentariile domnului Daniel Zamfir sunt complet nepotrivite cu demersul nostru"

------------

Zamfir: "Acum nu mai distrugem principiul de piaţă liberă?"

Piperea: "Este interesant că BNR vrea să negocieze, dar plafoanele propuse sunt foarte mari"

Isărescu, în Senat: "Dobânzile şi cursul pot fi plafonate atunci când avem un eşec de piaţă, când pieţele nu funcţionează normal, iar autoritatea poate să intervină cu plafonări, dar ele trebuie în general evitate"

Mugur Isărescu nu se mai opune ideii senatorului Daniel Cătălin Zamfir de plafonare a dobânzilor la credite, ci, dimpotrivă, propune anumite niveluri maxime ale dobânzii anuale efective, pe tipuri de credite.

Banca Naţională a României (BNR) reacţionează în scris la proiectele de lege iniţiate de liberalul Daniel Zamfir, care fac referire la sistemul bancar, transmiţând Comisiei pentru politică economică din Camera Deputaţilor că nu susţine respectivele iniţiative legislative în forma adoptată de Senat.

În schimb, banca centrală nu mai respinge ideea de limitare a dobânzilor bancare şi, mai mult decât atât, a realizat o metodologie proprie de plafonare a dobânzii anuale efective (DAE).

Avem o mare problemă dacă BCE spune că nu trebuie să ne facem probleme

Avem o mare problemă dacă BCE spune că nu trebuie să ne facem probleme

Călin RecheaInternaţional / 19 aprilie 2018

Călin Rechea

Datele de la BCE arată că valoarea obligaţiunilor guvernamentale achiziţionate prin tipărire a crescut cu 33,4% în martie 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 1,945 trilioane de euro, iar valoarea obligaţiunilor corporate cumpărate tot prin tipărire a cres­cut, în acelaşi interval, cu o rată anuală de 97,1%, până la 148,7 miliarde de euro.

ÎNFIINŢAREA FSDI A TRECUT DE SENAT Listarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, exclusă prin legea de înfiinţare

A.A.Macroeconomie / 19 aprilie 2018

Camera Deputaţilor este forul decizional 

Fondul nu va fi supravegheat de ASF, conform amendamentelor aduse de senatori

Senatul a aprobat, ieri, Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), format din participaţii ale statului la 23 de societăţi, nu 89, cum erau în proiectul iniţial.

Camera Deputaţilor este forul decizional.

"Exxon şi OMV Petrom vor să discute cu partidele parlamentare despre legea offshore"

SURSE POLITICE: "Exxon şi OMV Petrom vor să discute cu partidele parlamentare despre legea offshore"

Ancuţa StanciuCompanii / 19 aprilie 2018

Zoltan Nagy-Bege, ANRE: "Un tranzit de gaze aduce plusvaloare României, dar dacă acele gaze se consumă în industrie şi se produce ceva, acea plus valoare este incomparabil mai mare decât nişte servicii simple de tranzit" 

Doru Vişan, secretar de stat: "Ministerul Energiei va finaliza noua strategie energetică a României până la sfârşitul acestui an"

Actualizare 10:35 Deputatul USR Cristina Prună ne-a declarat: "Am avut o întrevedere cu Asociaţia Română a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră pentru a discuta situaţia pieţei de gaze naturale din Romania din perspectiva măsurilor legislative cuprinse în legea privind perimetrele petroliere offshore.

------

Reprezentanţii Exxon şi OMV Petrom au solicitat, zilele acestea, întâlniri cu toţi liderii de grupuri parlamentare din Camera Deputaţilor pentru a discuta despre legea offshore, fără de care nu se pot exploata gazele din Marea Neagră şi care se află în prezent la Comisia de Industrii, condusă de deputatul PNL Iulian Iancu, potrivit unor surse politice. Acestea susţin că deja au avut loc întâlniri cu reprezentanţii PNL, PSD şi USR.

Un acţionar solicită intervenţia ASF la Electroputere pentru protejarea intereselor minoritarilor

Un acţionar solicită intervenţia ASF la Electroputere pentru protejarea intereselor minoritarilor

A.A.Piaţa de Capital / 19 aprilie 2018

Florin Dumitrescu: "Prin raportul de Audit Financiar al societăţi pentru anul 2016 au fost semnalate deficienţe în gestiunea societăţii"Minoritarii cer, din nou, obligarea majoritarului să facă ofertă de preluare 

Florin Dumitrescu, acţionar al «Electroputere» Craiova (EPT), s-a adresat Autorităţii de Supraveghere Financiară, solicitându-i să intervină pentru protecţia acţionarilor minoritari şi semnalându-i o serie de nereguli.

Burleanu a fost reales, Lupescu a "înfrânt"

ALEGERI LA FRF: Burleanu a fost reales, Lupescu a "înfrânt"

Dan NicolaieSport / 19 aprilie 2018

Răzvan Burleanu a obţinut un nou mandat în fruntea Federaţiei Române de Fotbal. Pronosticurile şi zvonurile au fost infirmate dramatic pentru aceeia care le-au avansat/vehiculat. Susţinerea politică, odele în direct la TV s-au prăbuşit ca un castel din cărţi de joc aranjate prost de o mână nepricepută. Pentru alegători, inerţia menţinerii în funcţie a celui care a fost s-a dovedit a fi mai mare decât presiunea şi promisiunile venite dinspre principalul contracandidat.

Adriana Iftime: "Creşterile din domeniul imobiliar raportate de INS, de circa 70%, au fost realizate cu participarea directă a producătorilor şi distribuitorilor de materiale de construcţii."

ADRIANA IFTIME, FPSC: "Ponderea construcţiilor în PIB ar trebui să fie spre 15%"

Emilia OlescuCompanii / 19 aprilie 2018

"Cu o pondere de sub 4% în PIB, se trage concluzia că investiţiile nu sunt o preocupare guvernamentală" 

Reporter: Cum aţi descrie, în acest moment, sectorul construcţiilor?

Adriana Iftime:Multă vreme, sectorul construcţiilor a constituit "motorul economiei româneşti". Într-o ţară ca România, care încă are nevoie de multe investiţii (în infrastructura mare, în infrastructura rurală, în sănătate, în protejarea patrimoniului istoric, în fondul imobiliar îmbătrânit etc.), mi se pare că acest rol ar trebui asumat şi mai mult.

China-CEE Investment Cooperation Fund II a atras capital de 800 de milioane de dolari

China-CEE Investment Cooperation Fund II a atras capital de 800 de milioane de dolari

A.A.Internaţional / 19 aprilie 2018

Fondul II şi-a extins aria de investiţii pentru a cuprinde şi sectoare noi, precum sănătate, turism, educaţie şi agricultură, şi analizează şi oportunităţi în ţara noastră  

Fondul caută investiţii de equity între 20 de milioane şi 100 milioane de euro, cu un orizont de investiţii de 5-8 ani

CEE Equity Partners Limited, consilier de investiţii al China-CEE Investment Cooperation Funds I şi II, a anunţat ieri că Fondul II a atras capital de 800 milioane dolari, dintr-o capitalizare de 1 miliard de dolari.

Începând din 2014, CEE Equity Partners a calificat si efectuat în numele Fondului I 16 tranzacţii în cinci ţări, totalizând peste 500 milioane dolari.

ACEA: Piaţa auto europeană a înregistrat în martie prima scădere din acest an

ACEA: Piaţa auto europeană a înregistrat în martie prima scădere din acest an

A.G.Internaţional / 19 aprilie 2018

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa (UE plus ţările EFTA) au scăzut cu 5,2% în martie 2018 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, aceasta fiind prima scădere înregistrată în 2018, din cauza încetinirii cererii pe unele pieţe şi a continuării declinului pieţei din Marea Britanie, arată datele publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), informează Reuters, potrivit Agerpres.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 19 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 19 Aprilie 2018

Macroeconomie / 19 aprilie 2018

Preţurile de consum din Franţa şi-au accelerat creşterea anuală în martie 2018, până la 1,6%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea...

Rulajul scade la doar 24 milioane de lei

BVB Rulajul scade la doar 24 milioane de lei

A. I.Piaţa de Capital / 19 aprilie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, un volum de numai 24,19 milioane de lei (5,2 milioane de euro), în scădere faţă de valoarea din ziua anterioară, de 91...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo