ZIARUL BURSA

15 mai 2018
Ediţia din 18.09.2024
"Vasilica şi Papa" nu este un banc

"Vasilica şi Papa" nu este un banc

MAKEPolitică / 15 mai 2018

MAKE

Vasilica Viorica Dăncilă ne-a rupt gura la toţi, Papa Francisc a pri­mit-o în audienţă vineri, în cursul vizitei pe care prim-ministrul a întreprins-o, între 10 şi 13 mai, la Vatican, unde au mai fost programate o întâlnire cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale, o alta cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum şi cu preşedintele Comunităţii Sant'Egidio, Marco Impagliazzo.

Ne-a rupt gura!

Guvernul Vaticanului acoperă 1,2 miliarde de catolici din toată lumea, Papa este chiar vârful piramidei şi întâlnirea cu el este un trofeu pentru cea mai înaltă etajeră.

PNL cere demisia premierului

DIN CAUZA ABSORBŢIEI SLABE A FONDURILOR EUROPENE, PNL cere demisia premierului

Ramona RaduPolitică / 15 mai 2018

Liberalii vor, de asemenea, demisiile miniştrilor Lucian Şova şi Rovana Plumb  

Comisarul european Corina Creţu le-a adresat, recent, o scrisoare premierului, ministrului Transporturilor şi ministrului Fondurilor Europene, în care semnalează problemele cu care se confruntă infrastructura de transport şi absorbţia scăzută de fonduri europene

Deputatul PNL Lucian Bode, preşedinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor, şi Petru Luhan, preşedintele Comisiei de specialitate a PNL privind Fondurile Europene şi Dezvoltarea Regională, au solicitat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, demisiile premierului Viorica Dăncilă, a ministrului Transporturilor, Lucian Şova, şi a ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, din cauza absorbţiei precare de fonduri europene în sectoarele pe care le conduc.

Toamna cea lungă a guvernatorului

Toamna cea lungă a guvernatorului

Călin RecheaBănci-Asigurări / 15 mai 2018

Călin Rechea

Am văzut şi revăzut înregistrările video ale prezentării ultimului raport asupra inflaţiei şi încă refuz să cred că Mugur Isărescu poate să facă o astfel de confuzie gravă între semnificaţia nivelului şi dinamicii dobânzilor.

Andreea Paul, preşedintele think-tank-ului INACO, conf. univ. dr., Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale - ASE

DEŞI CONTINUĂM RETROGRADAREA ÎN CLASAMENTUL GLOBAL AL ANTREPRENORIATULUI, Avem cea mai ridicată dinamică pozitivă a antreprenoriatului feminin

Andreea PaulCompanii / 15 mai 2018

La uşurinţa de a derula afaceri, ştim deja că am căzut 9 locuri în ultimul raport al Băncii Mondiale. Tot 9 poziţii am pierdut în clasamentul raportului global al talentelor. 6 locuri am pierdut în raportul global al competitivităţii, publicat de Forumul Economic Mondial. 2 poziţii am pierdut în raportul global al competitivităţii turismului. Tot 2 locuri am pierdut în raportul de progres social în lume. România pierde un loc şi în clasamentul global al antreprenoriatului în raportul GEDI 2018, după căderea cu alte trei poziţii în anul anterior. Dar am reuşit să performăm la cea mai ridicată dinamică a antreprenoriatului feminin, în raportul Mastercard Index of Women Entrepreneurship 2018, şi să urcăm 4 locuri în clasamentul mondial. Asupra ultimelor două rapoarte îmi propun să zăbovesc, scurt şi la obiect, întrucât pe celelalte le-am disecat imediat după apariţia lor.

Inflaţia a ajuns la 5,2%, în aprilie

Inflaţia a ajuns la 5,2%, în aprilie

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 15 mai 2018

Siegfried Mureşan: "Guvernul PSD-ALDE îşi bate propriile recorduri de inflaţie, oamenii îşi permit tot mai puţine de la o lună la alta" 

Rata anuală a inflaţiei a ajuns la 5,2%, în luna aprilie, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Acestea arată că, în aprilie faţă de martie, cel mai mult a cres-cut preţul gazelor, cu 4,26%.

Aşteptările analiştilor economici arată o inflaţie mare pe tot parcursul verii, după care evoluţia preţurilor de consum va începe să aibă un trend des-crescător. Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, estimează că vârful inflaţiei va fi de 5,2%, până în luna septembrie, când aceasta va scădea la 4,7%. Până la finalul anului în curs, rata inflaţiei va ajunge la 3,6%, ca urmare a efectelor de bază.

Damnatio memoriae

Cătălin AvramescuEditorial / 15 mai 2018

Cătălin Avramescu

Ne-am prăbuşit prea jos. S-a mers mult prea departe. Niciodată România nu a fost atât de rău guvernată. Nici pe vremea comuniştilor. Măcar aceia aveau un plan. Deosebeau binele de rău - chiar dacă într-un fel pervers. Aveau unele reţineri de comportament. Cultivau ceva specialişti, măcar de nevoie.

Alumil raportează o pierdere de un milion de lei

PENTRU FINALUL PRIMULUI TRIMESTRU AL ACESTUI AN,  Alumil raportează o pierdere de un milion de lei

A.I.Companii / 15 mai 2018

Furnizorul de profile din tâmplărie din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU) a anunţat o pierdere de 1,047 milioane de lei, pentru primele trei luni ale acestui an, de aproape şapte ori mai mare faţă de cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 0,155 milioane de lei, cu toate că veniturile din vânzări au urcat cu circa 83%, până la aproape 22,36 milioane de lei, arată emitentul în raportul remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Generalul armatei moarte

JURNAL DE CĂLĂTORIE Generalul armatei moarte

Dan NicolaieSport / 15 mai 2018

Fotbalul şi baschetul sunt marile pasiuni, sportive, ale grecilor. Nici locuitorii insulei Creta nu fac excepţie, deşi mândria locală din punct de vedere fotbalistic, OFI Creta, a traversat momente mai puţin plăcute, iar acum evoluează în Liga a 2-a. Pasiunea este atât de mare încât autorităţile încearcă, discret, dar insistent, să-i redirecţioneze pe copii şi către alte discipline sportive, organizând diverse întreceri atletice la sfârşit de săptămână.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
BET-NG, singurul indice în creştere

BVB BET-NG, singurul indice în creştere

V. D. Piaţa de Capital / 15 mai 2018

Lichiditate de doar 14 milioane de lei 

Valoarea rulajului consemnat în şedinţa bursieră de ieri a fost de doar 13,78 milioane de lei, cu mult sub valoarea medie a acestui an, de 52,3 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa...

Preluarea "Xerox" de către "Fujifilm" a eşuat

Companii / 15 mai 2018

Producătorul american de imprimante şi fotocopiatoare "Xerox" Corp. a renunţat la acordul anunţat în ianuarie, prin care urma să fie preluat de grupul japonez "Fujifilm Holdings", o tranzacţie evaluată la 6,1 miliarde de dolari,...

MACRO NEWSLETTER 15 Mai 2018

MACRO NEWSLETTER 15 Mai 2018

Macroeconomie / 15 mai 2018

Producţia industrială din Spania şi-a accelerat creşterea anuală în martie 2018, până la 5,1%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,2%, după o creştere de 1,4% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare...

OPINII Cine a pus gaz pe focul preţurilor?

CRISTIAN DOGARUMacroeconomie / 15 mai 2018

Dacă urmărim evoluţia preţurilor sectoriale şi ponderea lor în economia inflaţiei, observăm că utilităţile şi combustibilii ne-au stricat socotelile în mai mare măsură decât consumul stimulat de creşterile de venituri

Creşterea preţurilor în...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo