ZIARUL BURSA

16 mai 2018
Ediţia din 18.09.2024
"Unde sunt antreprenori este creaţie, unde sunt femei antreprenor este creaţie divină"

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: "Unde sunt antreprenori este creaţie, unde sunt femei antreprenor este creaţie divină"

Emilia OlescuCompanii / 16 mai 2018

Acolo unde sunt mulţi antreprenori este creaţie, acolo unde sunt multe doamne antreprenor este creaţie divină, consideră Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA). În opinia domniei sale, antreprenoriatul înseamnă bucurii, o situaţie mai bună, însă mai puţin timp pentru familie: "Luate la un loc, antreprenoriatul înseamnă împliniri (...) Fiecare dintre noi are nevoie de validare, pentru că am construit, am creat ceva".

Printre altele, reprezentantul MMACA a evidenţiat că mediul nos­tru de afaceri nu are forţă de muncă suficientă şi un cadru legislativ optim, însă a menţionat că nu numai ţara noastră are probleme cu forţa de muncă şi că autorităţile se pregătesc să aducă în ţară muncitori din alte state.

Alexandru Grădinar: "La sfârşitul anului trecut, schimburile bilaterale au fost de aproape 600 milioane euro, înregistrând o creştere de 18% faţă de 2016, iar exporturile noastre au crescut cu 7,5% faţă de anul anterior, până la 262 milioane euro."

ALEXANDRU GRĂDINAR, AMBASADORUL ROMÂNIEI ÎN REGATUL DANEMARCEI ŞI REPUBLICA ISLANDA: "Dorim să depăşim clişeele asociate României din trecut şi să redăm situaţia economică din prezent"

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 16 mai 2018

Schimburile bilaterale dintre România şi Danemarca au fost de 600 milioane euro, anul trecut 

În ianuarie 2018, în România erau înregistrate 912 companii cu capital danez, cu o investiţie totală de aproape 274 milioane euro

Firmele daneze care operează în România au aceleaşi aşteptări ca şi cele autohtone: un mediu de afaceri stabil, predictibil şi transparent şi o povară administrativă redusă, ne-a declarat Ambasadorul României în Regatul Danemarcei şi Republica Islanda, domnul Alexandru Grădinar.

Am intrat în zodia stagflaţiei?

Am intrat în zodia stagflaţiei?

Călin RecheaMacroeconomie / 16 mai 2018

Călin Rechea

Estimarea- semnal de la INS a venit cu o mare surpriză negativă. Economia a stagnat în T1 2018 faţă de trimestrul precedent, iar creşterea anuală s-a temperat cu mult peste aşteptări, până la 4%, de la 6,7% în T4 2017 (vezi graficul 1).

ANCA VLAD, PREŞEDINTELE FILDAS - CATENA GRUP

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / ANCA VLAD, PREŞEDINTELE FILDAS - CATENA GRUP: "Să fii antreprenor înseamnă să rişti"

A.V.Companii / 16 mai 2018

"Am ajuns de la 7 la 6.000 de angajaţi prin dezvoltare şi reinvestire permanentă" 

Să fii antreprenor înseamnă să rişti, conform doamnei Anca Vlad, preşedintele Fildas - Catena Grup, care nu aduce în atenţie doar riscurile pe care le presupune o afacere, ci şi faptul că implicarea în antreprenoriat poate fi un risc pentru liniştea familiei.

Monica Vuşcan, Farmec

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / MONICA VUŞCAN, FARMEC: "Farmec se inspiră, de aproape 130 de ani, din valorile naţionale"

Adelina ToaderCompanii / 16 mai 2018

Producătorul român de cosmetice Farmec se inspiră, de aproape 130 de ani, din valorile naţionale şi din frumuseţea autentică a româncelor, potrivit doamnei Monica Vuşcan, director tehnic al companiei.

Domnia sa a declarat că întreaga istorie a companiei, evoluţia şi dezvoltarea actuală se datorează unor personalităţi marcante: unei femei puternice care a făcut cunoscut numele României în toată lumea, doamna profesor doctor Ana Aslan, şi Liviu Turdean, părintele companiei.

SORINA BRADEA, ROMARKETING

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / SORINA BRADEA, ROMARKETING: "Vârsta medie la care femeile pornesc o afacere este de 40 de ani"

A.V.Companii / 16 mai 2018

Vârsta medie la care femeile pornesc propria afacere este de 40 de ani, pentru că atunci au experienţă, afirmă Sorina Bradea, Managing Partner la Romarketing.

Domnia sa aminteşte de momentul la care a pornit pe drumul antreprenoriatului: "Primul lucru la care m-am gândit atunci când am decis să îmi fac propria afacere a fost: oare nu sunt prea în vârstă?, deşi aveam 30 şi ceva de ani. Apoi am văzut că, de fapt, vârsta medie la care femeile pornesc o afacere este de 40 de ani, pentru că atunci au experienţă, ştiu ce le pasionează".

MARIA GRAPINI, EUROPARLAMENTAR

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / MARIA GRAPINI, EUROPARLAMENTAR: "Succesul nu-l poţi păcăli, el este rezultatul muncii şi al vocaţiei"

Alina VasiescuCompanii / 16 mai 2018

Succesul în afaceri sau în muncă este rezultatul perseverenţei şi al vocaţiei, consideră doamna Maria Grapini, europarlamentar umanist, menţionând că succesul "nu poate fi păcălit".

Maria Grapini spune: "Din punctul meu de vedere, succesul nu-l poţi mitui, nici păcăli, în timp. El este rezultatul muncii tale, al eforturilor şi perseverenţei, respectiv al vocaţiei. Aşadar, plăteşti un preţ pentru succes, dar odată ce ai plătit, succesul este al tău".

Cristina Bâtlan, Musette

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / CRISTINA BÂTLAN, MUSETTE, CĂTRE FEMEILE ANTREPRENOR: "Statul nu există, statul sunteţi voi"

Adelina ToaderCompanii / 16 mai 2018

Atitudinea statului faţă de proaspeţii absolvenţi este eronată, conside­rând că aceştia sunt obişnuiţi să nu facă nimic şi nu sunt învăţaţi de acasă, este de părere Cristina Bâtlan, creatoarea brandului Musette.

Domnia sa a precizat că, în ciuda opiniei statului, tinerii vin cu idei sus­tenabile şi de la care orice antreprenor ar trebui să înveţe câte ceva.

MIHAELA POPA, CEC BANK

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / MIHAELA POPA, CEC BANK: "Circa 84% din angajaţii CEC Bank sunt femei"

Emilia OlescuCompanii / 16 mai 2018

CEC Bank este o bancă feministă, unde femeile sunt prezente şi în executiv, şi la conducere, a menţionat Mihaela Popa, vicepreşedintele instituţiei de credit.

Domnia sa a menţionat: "În Româ­nia, femeile reprezintă o minoritate în cadrul comunităţii de afaceri, deoarece, chiar dacă ele constituie 51% din totalul populaţiei, conform studiului Mastercard din 2017 asupra antreprenoriatului feminin în 54 de ţări din lume, România este pe locul 28, cu doar 25,3% din numărul total de afaceri deţinute de femei, comparativ cu 30,8% în Spania, 29,6% în Polonia şi 27,8% în Ungaria.

ELENA PETCULESCU, PREŞEDINTE DE ONOARE BANCPOST

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" /ELENA PETCULESCU, PREŞEDINTE DE ONOARE BANCPOST: "Mă bucură încheierea tranzacţiei dintre Bancpost şi Banca Transilvania"

R.R.Companii / 16 mai 2018

Finalizarea tranzacţiei de preluare a Bancpost de către Banca Transilvania este salutată de Elena Petculescu, preşedintele de onoare al Bancpost, care declară: "Pentru că eu am creat Bancpost, aş putea simţi o greutate în suflet, dar mă bucur că soluţia este aceasta deoarece Banca Transilvania este o bancă românească, care se află, deja, pe locul al doilea între băncile din ţara noastră şi, cu ajutorul nostru, intrăm pe locul întâi".

RALUCA TURCAN, DEPUTAT PNL

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / RALUCA TURCAN, DEPUTAT PNL: "Mă consider o femeie care a reuşit"

E.O.Companii / 16 mai 2018

Turcan: "Voturile pentru femei vin mai mult de la bărbaţi" 

Cel mai aspru aspect cu care trebuie să se lupte o femeie este prejudecata insuccesului, consideră deputatul PNL Raluca Turcan.

Aceasta susţine că această prejudecată se transformă în insuccesul femeilor, în general. Raluca Turcan a menţionat: "Este important să nu apară sentimentul de frustrare, pentru că atunci ne ratăm misiunea socială.

MIHAELA PROICEA, BIO ORTOCLINIC

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / MIHAELA PROICEA, BIO ORTOCLINIC: "Antreprenoriatul feminin presupune curaj şi încredere în forţele proprii"

R.R.Companii / 16 mai 2018

Antreprenoriatul feminin presupune curaj şi încredere în forţele proprii, este de părere Mihaela Proicea, manager general, Bio Ortoclinic.   Domnia sa a declarat: "Acum zece ani de zile am pătruns pe piaţa medicală. (...) Încurajez pe oricine care vrea să înceapă o afacere să o facă dacă simte că poate face faţă şi dacă simte că îi este bine în acel domeniu".

ANDREEA PAUL, PREŞEDINTE INACO

CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / ANDREEA PAUL, PREŞEDINTE INACO: "Am bifat cel mai puternic salt în clasamentul mondial al antreprenoriatului feminin"

(A.T.)Companii / 16 mai 2018

Lipsa de iubire din politică ne-a dus la gradul intolerabil de hoţie, la gradul revoltător de nerecuperare a prejudiciilor generate bugetului public, consideră Andreea Paul, preşedintele INACO.

Domnia sa a trans­mis, ieri, prin intermediul unui mesaj video: "Toate acestea au condus la lipsa facilităţilor sanitare din gospodăriile românilor şi acesta este, să nu vă surprindă, indicatorul economic şi social care ne îndepărtează cel mai mult de media europeană. 3 din 10 români nu au aceste facilităţi sanitare de bază acasă şi unul din 10 români nu dispune de serviciile minimale sanitare la care s-ar cuveni să aibă acces. Stăm de 15 ori mai rău decât media europeană.

Europa cu două viteze

JURNAL DE CĂLĂTORIE Europa cu două viteze

Dan NicolaieCompanii / 16 mai 2018

Liderii politici europeni se pregătesc să mai tragă o minicortină chiar prin mijlocul Uniunii. Europa cu mai multe viteze se va transforma din ameninţare în realitate. Idealismul e lăsat în spate, pragmatismul impune o nouă atitudine.

Liviu Dragnea cere achitarea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

Liviu Dragnea cere achitarea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

A.M.Anticorupţie / 16 mai 2018

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, ieri, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că şi-a afirmat "cu tărie" nevinovăţia pentru că nu a comis niciuna dintre faptele "pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriul" referitor la dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care DNA a cerut condamnarea sa la şapte ani şi jumătate de închisoare.

Peste 12.000 de locuinţe ANL aşteaptă să fie vândute tinerilor

Peste 12.000 de locuinţe ANL aşteaptă să fie vândute tinerilor

EMILIA OLESCUCompanii / 16 mai 2018

(Interviu cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe) 

Reporter: Câte apartamente ANL pentru tineri sunt date în chirie, la nivel de ţară?

ANL: Prin programul de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost realizate şi predate autorităţilor administraţiei publice locale un număr de 33.770 locuinţe. Dintre acestea, un număr de 3.661 locuinţe au fost vândute beneficiarilor, iar diferenţa de 30.109 locuinţe a rămas în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale în vederea exploatării în regim de închiriere.

ÎN PERIOADA IANUARIE-MARTIE 2018 Afacerile Rompetrol Rafinare au crescut cu 47%

F.A.Piaţa de Capital / 16 mai 2018

Rompetrol Rafinare a realizat, în primul trimestru al acestui an, o cifră de afaceri brută de peste 1,2 miliarde dolari, în creştere cu 47% faţă de nivelul atins în perioada similară a anului trecut, rezultatul operaţional (EBITDA) de 34,6 milioane dolari fiind comparabil cu cel înregistrat în primele trei luni ale anului trecut, potrivit rezultatelor companiei, citate de Agerpres.

Mama corupţiei nu s-a născut în România

Cornel CodiţăEditorial / 16 mai 2018

Cornel Codiţă

Fie vorba între noi, nici cei mai mulţi dintre nepoţii ori strănepoţii ei nu şi-au făcut case pe aici! Corupţia în România este o problemă. Nu cred, însă, că trebuie să acceptăm cu uşurinţă şi inconştienţă, absolut necritic, aserţiuni gratuite şi nocive, răspîndite şi multiplicate de presă, de tipul: "Corupţia este brandul de ţară al României!" Nu doar pentru că sună urît, ci şi pentru că joacă în cărţile unora care vor României orice, mai puţin... binele!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderi pe linie pentru indicii bursei

BVB Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Vlad Dobrea Piaţa de Capital / 16 mai 2018

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a fost de 27,44 milioane de lei, peste cel consemnat în şedinţa anterioară, de 13,8 milioane de lei, dar sub valoarea medie a acestui an, de circa 52,3 milioane de lei. Brokerii de la Prime...

Transelectrica - rezultat net de 68,2 milioane de lei

Transelectrica - rezultat net de 68,2 milioane de lei

A.I.Companii / 16 mai 2018 /

Transelectrica (TEL) a raportat, la finalul primelor trei luni ale acestui an, un profit net de 68,2 milioane lei, în scădere cu 3,84%, faţă de rezultatul obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce rezultatul operaţional (EBIT) al...

MACRO NEWSLETTER 16 Mai 2018

MACRO NEWSLETTER 16 Mai 2018

Macroeconomie / 16 mai 2018

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a stagnat la -8,2 în luna mai 2018, cel mai redus nivel din ultimele 66 de luni, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a scăzut cu 0,5 puncte, până la 87,4. Indicele...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo