CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7 - 14 MAI Nuclearelectrica - printre performerii de la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 16 mai 2018

Nuclearelectrica - printre performerii de la BVB

Marcând un avans de 4,64%, în raport cu moneda europeană, în intervalul 7 - 14 mai, acţiunile Nuclearelectrica (SNN) devin unele dintre cele mai rentabile titluri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ocupând primul loc în topul aprecierilor din componenţa indicilor BET şi BET-XT.

Vineri, 11 mai, înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare, producătorul de energie nucleară îşi publica rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an, compania raportând un profit net de 189,997 milioane de lei, în creştere cu 51,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit companiei, rezultatul obţinut se datorează, în principal, creşterii veniturilor din exploatare cu 15%, ce au fost influenţate de majorarea cu 11,8% a veniturilor din vânzarea energiei electrice.

Piaţa a reacţionat, în acea zi cotaţia SNN la bursă urcând cu 1,57%, pe fondul unui rulaj de 430.792 de unităţi, cel mai ridicat volum înregistrat de acţiunile producătorului de energie din luna ianuarie a acestui an şi până în prezent, aceasta fiind, totodată, şi cea mai bună evoluţie a acţiunii emitentului din punctul de vedere al preţului, în intervalul 7 - 14 mai.

Pentru restul şedinţelor de tranzacţionare din perioada menţionată, cotaţia SNN a oscilat între o scădere de 0,25%, apărută pe data de 7 mai, în contextul unui volum de 23.201 de unităţi şi o creştere de 1,22%, consemnată pe data de 9 mai, pe fondul unor transferuri de 39.138 de titluri.

Din punct de vedere tehnic, cotaţia SNN se tranzacţionează într-o consolidare delimitată de suportul (nivel al cotaţiei ce funcţionează ca o potenţială barieră în faţa scăderii acesteia) de la 8 lei/unitate şi de rezistenţa (nivel al cotaţiei ce funcţionează ca o potenţială barieră în faţa creşterii acesteia) de la 8,5 lei/acţiune, ce a început să se contureze din a doua parte a lunii februarie a acestui an.

Pe data de 14 mai, cotaţia emitentului a stagnat, la preţul de 8,43 de lei/unitate, în contextul unui volum de 142.456 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 57.130 de titluri.

În acest an, producătorul de energie va distribui, sub formă de dividende, suma de 271,36 milioane de lei, reprezentând circa 90% din profitul anului 2017, de 303,87 milioane de lei, valoarea dividendului brut pe titlu fiind de 0,9 lei.

Raportat la preţul de închidere al acţiunii din data de 14 mai, randamentul brut al dividendului este de 10,68%.

Ultima dată la care se pot cumpăra acţiuni SNN pentru a beneficia de dividende este 6 iunie 2018, data plăţii fiind 28 iunie 2018.

Nuclearelectrica este controlată de Statul Român care, prin Ministerul Energiei, deţine circa 82,5% din companie.

Capitalizarea producătorului de energie nucleară este de 2,54 miliarde de lei, potrivit datelor afişate pe site-ul bursei.

Ponderea companiei în indicele BET, care a coborât cu 0,52%, în perioada 7 - 14 mai, este de 1,39%, în timp ce importanţa sa în indicele extins BET--XT, care s-a depreciat cu 0,61%, în acelaşi interval, este de 1,25%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 0,48%, în raport cu moneda euro, în perioada 7 - 14 mai.

Din componenţa sa, cea mai bună evoluţie a fost marcată de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), a căror cotaţie a urcat, în intervalul menţionat, cu 1,7%.

Luni, 14 mai, cotaţia FP scădea cu 0,1%, pe fondul unui volum de numai 0,98 milioane de titluri, cu mult sub media celor 20 de zile anterioare, de 4,49 milioane de unităţi.

Ponderea acţiunilor FP în indicele financiar este de 33,72%.

Clasamentul rentabilităţilor de la BVB este condus de acţiunile Oltchim (OLT), cu un avans de 27,62%, în raport cu moneda euro.

Pe locul al doilea al acestui top se găsesc titlurile Romcarbon (ROCE), care au urcat cu 9,46%, în perioada 7 - 14 mai, podiumul acestui top fiind completat de acţiunile Condmag (COMI), cu un avans de 7,25%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 4 - 11 mai, este condus de titlurile Active Dinamic, care au urcat cu 3,06%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află FDI Omninvest, cu o creştere de 2,16%, în timp ce titlurile BT Index Austria ATX, care s-au apreciat cu 1,72%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a urcat cu 0,06%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a crescut, în intervalul 7 - 14 mai, cu 0,55%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,59%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 6,87%, în intervalul 7 - 14 mai.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 11:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 8.750 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 148,9 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb