ZIARUL BURSA

09 septembrie 2019
Ediţia din 15.08.2024
"Corupţia şi atacarea statului de drept reprezintă un atac la NATO"

AMIRALUL VERGIL CHIŢAC: "Corupţia şi atacarea statului de drept reprezintă un atac la NATO"

A consemnat George MarinescuCompanii / 9 septembrie 2019

Reporter: Care sunt provocările şi tensiunile în zona Mării Negre?

Vergil Chiţac: După exact un sfert de secol de la Revoluţia din decembrie 1989, în anul 2014, odată cu anexarea Crimeei de către Rusia am descoperit că vacanţa geopolitică pe care o începusem după căderea Cortinei de fier a luat sfârşit. Marea Neagră a redevenit o zonă de confruntare geopolitică, de data aceasta între NATO şi Rusia.

Tensiune după votul pentru un loc în board-ul FP

Tensiune după votul pentru un loc în board-ul FP

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 9 septembrie 2019

Florian Munteanu: "Administratorul Fondului trebuie să aibă o abordare echidistantă, să nu favorizeze niciun candidat, şi să aplice legile în vigoare la data adunării acţionarilor"  

Fondul Proprietatea: "Nu există un fundament legal pentru a putea spune că cel mai ridicat procentaj de voturi duce la numirea persoanei respective, într-un astfel caz"

Votul de săptămâna trecută pentru o poziţie de membru în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea (FP) a stârnit tensiune în piaţă, în condiţiile în care, pentru locul lăsat liber de Sorin Mândruţescu, Frankiln Templeton, administratorul Fondului, a decis o nouă convocare a acţionarilor în care aceştia să-şi exprime opţiunea pentru ocuparea fotoliului vacant.

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene - prezentă la Cluj, la conferinţa "Pactul pentru Muncă"

A consemnat EMILIA OLESCUFonduri Europene / 9 septembrie 2019

"Toate statele UE se confruntă cu problema tinerilor lipsiţi de şanse şi oportunităţi" 

Reporter: Care este contribuţia Ministerului Fondurilor Europene la eforturile de stopare a crizei forţei de muncă?

Roxana Mînzatu: Toate statele Uniunii Europene se confruntă cu problema tinerilor NEETs (Not in Employment, Education or Training) şi dezvoltă strategii pentru a putea să-i integreze pe piaţa muncii. Ei sunt tinerii lipsiţi de şanse şi oportunităţi, iar ieşirea din acest cerc vicios se poate face numai prin dobândirea unor competenţe care să le permită accesul la locurile de muncă.

Cristina Chiriac

CRISTINA CHIRIAC, CONAF: "«Importul» de forţă de muncă din străinătate - soluţie imediată de compensare a deficitului din piaţă"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 9 septembrie 2019

Reporter: Care consideraţi că este aportul conferinţelor CONAF la stoparea crizei forţei de muncă?

Cristina Chiriac: Ne propunem să lansăm în discuţie teme importante şi modificări legislative care pot influenţa favorabil evoluţia pieţei muncii din Româ­nia în următoarea perioadă. Manageri de top, antreprenori, factori de decizie, toţi şi-au dat mâna în cadrul acestor dezbateri pentru a crea premisele unei pieţe a forţei de muncă ce va ajuta mediul public şi pe cel privat în egală măsură, dar şi societatea în ansamblul ei. Evident că aceste conferinţe îşi vor avea efectul scontat prin implementarea unor măsuri care să asigure un cadru legislativ propice pe piaţa forţei de muncă, acesta urmând să contribuie la o dezvoltare economică durabilă şi sustenabilă. Concluziile şi rezultetele dezbaterilor se vor concretiza într-un Memorandum de Înţelegere, agreat de toţi participanţii, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de muncă din România. Mizăm pe implicarea activă a decidenţilor ca aceste măsuri să fie implementate pentru a putea să îşi producă rapid şi eficient efectele astfel încât fiecare participant din acest domeniu să aibă de câştigat la nivel individual şi la nivelul mediului economic în general.

Punctul de inflexiune

Cristian Pîrvulescu Editorial / 9 septembrie 2019

Cristian Pîrvulescu

Marile tendinţe ale ultimului deceniu, cele care au accentuat direcţiile şi orientările observabile încă de la jumătatea secolului trecut, au ajuns într-un punct de inflexiune.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Piaţa îşi continuă apatia

BVB Piaţa îşi continuă apatia

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 9 septembrie 2019

Scăderi marginale pentru toţi indicii bursei  

Lichiditatea ultimei şedinţe de tranzacţioare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 19 milioane de lei, cu mult sub valoarea medie a aces­tui an, de 41,26 milioane de lei, într­-o zi...

PSD caută soluţii pentru ieşirea din criza politică

George MarinescuPolitică / 9 septembrie 2019

Liderii PSD au programat, pentru astăzi, o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, din cauza situaţiei privind guvernarea. Surse din cadrul CEx susţin că vor fi dezbătute mai multe soluţii pentru deblocarea activităţii Executivului, în urma...

Anul şi scandalul

ÎNCEPE ŞCOALA! Anul şi scandalul

Octavian DanCultură / 9 septembrie 2019 /

Astăzi debutează un nou an şcolar. Flori, emoţii, pe alocuri manuale noi, clădiri vechi, speranţe pentru viitor şi evident un scandal. Anul acesta disputa nu mai este nici pe marginea toaletelor insalubre şi nici cu manualele care fie nu vin,...

MACRO NEWSLETTER 09 Septembrie 2019

MACRO NEWSLETTER 09 Septembrie 2019

Macroeconomie / 9 septembrie 2019

Producţia industrială din Germania şi-a temperat declinul anual în iulie 2019, până la 4,2%, de la 4,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,6%, după un declin de 1,1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo