ZIARUL BURSA

30 septembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Uşor din mahmureală lunecam

Uşor din mahmureală lunecam

Cornel CodiţăPolitică / 30 septembrie 2020

Cornel Codiţă

De unde mahmureala? Păi, cum de unde? De la beţia alegerilor. De mult nu s-a mai văzut atîta lume beată din apă chioară! Vorba lui Caragiale, toţi într-o egalitate! Liberalii sunt beţi de fericire că au învins... doar le-a spus-o chiar Preşedintele Iohannis: sunt cel mai mare partid din România.

Economia Chinei va creşte cu 2% în 2020

BANCA MONDIALĂ ANTICIPEAZĂ: Economia Chinei va creşte cu 2% în 2020

A.V.Internaţional / 30 septembrie 2020

Previziunea a fost modificată în sens pozitiv  

Regiunea Asia de Est - Pacific va avea o expansiune de 0,9% anul acesta, cea mai redusă din 1967 până acum

Economia Chinei, a doua ca mărime la nivel mondial, este aşteptată să crească cu 2% în 2020, potrivit estimărilor recente ale Băncii Mondiale (BM), care arată că avansul va fi stimulat de cheltuielile guvernamentale, de exporturile solide şi de o rată scăzută a noilor infecţii cu Covid-19 începând din luna martie.

Stabilirea de către Parlament a datei alegerilor generale, constituţională

CCR DĂ O GURĂ DE OXIGEN SOCIAL-DEMOCRAŢILOR Stabilirea de către Parlament a datei alegerilor generale, constituţională

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 30 septembrie 2020

Rezultatul alegerilor locale de duminică se pare că a constituit un bun motiv pentru echipa de judecători constituţionali din jurul lui Valer Dorneanu de a impune, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia, modificarea legislaţiei electorale în an electoral şi atribuirea către Parlamentul dominat de majoritatea din jurul PSD a prerogativei stabilirii datei alegerilor parlamentare. Acest fapt s-a dorit a fi o gură de oxigen pentru social-democraţi, care sunt în scădere în opţiunile electorale, dar, din păcate pentru PSD şi acoliţii lor, ne aflăm deja în plin calendar electoral pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie stabilite prin hotărârea de guvern din 3 septembrie 2020.

OMS susţine că virusul poate fi stopat

REAPAR RESTRICŢIILE DURE PENTRU COVID-19 OMS susţine că virusul poate fi stopat

O.D.Internaţional / 30 septembrie 2020

Lupta cu coronavirusul este departe de a se fi încheiat. Pierderile sunt imense, dar marile organizaţii medicale sunt optimiste, chiar dacă la nivelul anumitor ţări restricţiile devin mai stricte. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că un milion de decese provocate de COVID-19 reprezintă "un prag foarte trist", după ce multe victime au suferit "o moarte extrem de dificilă, în singurătate", iar familiile lor nu au putut să-şi ia la revedere.

Piaţa de capital, relaxată înaintea primei confruntări Trump - Biden

ANALIŞTII Piaţa de capital, relaxată înaintea primei confruntări Trump - Biden

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 30 septembrie 2020

Adrian Codirlaşu: "Dacă Biden iese preşedinte, n-ar fi exclus ca, în funcţie de evoluţia economiei, să avem creşteri de dobânzi pe la mijlocul anului 2022 sau începutul lui 2023, pentru a mai tempera inflaţia"  

Adrian Mitroi: "Am intrat în «K-economie», adică un divorţ puternic între capitalismul financiar şi economia reală"

Actualizare - Indicii din Statele Unite erau în urcare astăzi, în ultima zi a lunii septembrie, pe fondul speranţelor în creştere de noi stimuli fiscali pentru susţinerea economiei, notează CNBC.

Actualizare -

Pieţele europene erau în scădere astăzi, datele economice pozitive nefiind suficiente pentru a compensa îngrijorările investitorilor în urma primei dezbateri prezidenţiale din SUA, arată investing.com.

---

Actualizare -

Preşedintele Donald Trump şi Joe Biden s-au confruntat ieri seară pe subiecte legate de economie, gestionarea pandemiei de Covid-19 şi Curtea Supremă a Statelor Unite, într-o primă dezbatere prezidenţială înflăcărată care, de multe ori, a căpătat tonuri personale.

---

Prima dezbatere faţă în faţă dintre Donald Trump, actualul preşedinte republican al Statelor Unite şi candidatul democrat Joe Biden este programată să înceapă în câteva ore (ora 04.00 a României), la Cleveland, în contextul în care, la data de 3 noiembrie, urmează să aibă loc alegeri pentru fotoliul de la Casa Albă. Date fiind condiţiile actuale, de pandemie, publicul de la dezbatere urmează să fie foarte restrâns comparativ cu anii trecuţi.

Încă un an pierdut pentru tehnologia 5G

Încă un an pierdut pentru tehnologia 5G

Dr. Nicolae OacăCompanii / 30 septembrie 2020

De câţiva ani, România tot amână organizarea licitaţiei pentru licenţele 5G. Prima planificare a licitaţiei, anunţată în 2017, a fost pentru anul 2018. A urmat amânarea pentru anul 2019 şi apoi amânarea pentru acest an, 2020, când situaţia este la fel de "clară" ca anul trecut.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 30 Septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 30 Septembrie 2020

Macroeconomie / 30 septembrie 2020

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat uşor creşterea anuală şi în septembrie 2020, până la 0,9%, de la 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor...

Fotbalul, sub asaltul coronavirusului

Fotbalul, sub asaltul coronavirusului

O.D.Sport / 30 septembrie 2020

Valul al doilea al crizei sanitare începe să atingă fotbalul. Măsurile de relaxare, legate de prezenţa suporterilor pe stadioane, fie sunt stopate, fie nu mai sunt puse în discuţie, iar tot mai mulţi fotbalişti se îmbolnăvesc. În ţara noastră...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo