REAPAR RESTRICŢIILE DURE PENTRU COVID-19 OMS susţine că virusul poate fi stopat

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate / 30 septembrie 2020

OMS susţine că virusul poate fi stopat

Lupta cu coronavirusul este departe de a se fi încheiat. Pierderile sunt imense, dar marile organizaţii medicale sunt optimiste, chiar dacă la nivelul anumitor ţări restricţiile devin mai stricte. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că un milion de decese provocate de COVID-19 reprezintă "un prag foarte trist", după ce multe victime au suferit "o moarte extrem de dificilă, în singurătate", iar familiile lor nu au putut să-şi ia la revedere. Numărul deceselor la nivel global a depăşit, ieri, un milion, potrivit unui bilanţ Reuters, o statistică sumbră a unei pandemii care a devastat economia mondială, a suprasolicitat sistemele de sănătate şi a schimbat modul în care trăiesc oamenii."Atât de mulţi oameni au pierdut atât de mulţi oameni şi nu au avut şansa de a-şi lua rămas bun. Mulţi oameni care au murit singuri ... Este o moarte teribil de dificilă şi în singurătate. Singurul lucru pozitiv la acest virus este că poate fi stopat", a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Deocamdată, administraţiile încearcă să limiteze numărul de îmbolnăviri prin distanţarea fizică. Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgenţă în această săptămână pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

"Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe", a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză din ţara sa. Măsura ar urma să fie adoptată de guvern azi şi ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei. La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său, tot azi, de asemenea, pentru a aproba starea de urgenţă. Potrivit restricţiilor luate în considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie. Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască. Portul măştii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior. Pe de altă parte, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, şi-a făcut publică decizia de a prelungi cu o săptămână vacanţa şcolară, pentru a împiedica răspândirea noului tip de coronavirus, în condiţiile în care numărul de contaminări a crescut puternic în capitala rusă de la începutul lui septembrie. Programată să înceapă lunea trecută şi să dureze o săptămână, vacanţa din şcolile moscovite va dura astfel de la 5 la 18 octombrie, "ţinând cont de recomandările autorităţilor sanitare (...) şi de creşterea numărului de cazuri de COVID-19", a anunţat Sobianin într-un comunicat. Această decizie a fost luată "pentru a evita contactele în exces şi a nu-i expune pe copii riscurilor îmbolnăvirilor", a explicat el. "Cel mai bine ar fi ca vacanţa să fie petrecută în casă sau la reşedinţa secundară" de la ţară, a apreciat primarul Moscovei, îndemnându-i pe elevi să evite centrele comerciale şi să privilegieze pentru plimbări curţile blocurilor unde locuiesc sau cel mai apropiat parc. Confruntat cu o nouă creştere a numărului de contaminări, la fel ca în multe locuri din Europa, oraşul Moscova a cerut deja săptămâna trecută persoanelor în vârstă să se izoleze, iar companiilor să privilegieze telemunca.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. OMS sustine ca virusul poate fi stopat.

    Astfel de afirmatii spuse de OMS sau de autoritatile noastre prind la cei care au memorie scurta si/sau cred si-n basme, urmare a lipsei unei minime educatii. 

    Trecuta prin "bullshit filter" declaratia OMS devine evident o fantasmagorie. 

    La nivelul actual de dezvoltare, noi nici tantari nu putem sa oprim si inca mor milioane de oameni ca urmare a bolilor transmise de acestia. 

    Ce virus am oprit noi pana acum? Virusul HIV, herpes, virusurile hepatitice A, B, C, D, E..., nenumaratele virusuri ale 'racelii' ? 

    A da, le putem trata, ba chiar avem si vaccin pentru unele dintre ele, dar ele inca se propaga constant in populatie. 

    Insa SARS-CoV-2 este un virus cu informatia genetica codificata prin ARN, prin urmare este instabil si muteaza de zor (ca si virusul HIV).  

    Noi nu avem un istoric de succes in ceea ce priveste dezvoltarea unor vaccinuri eficiente impotriva virusurilor ARN, chiar daca am avut la dispozitie multi bani si ZECI de ani de cercetare.

    Din acest motiv si tinand cont de ce ne-au spus in primavara, nu vad declaratia OMS ca pe o raza de speranta, ci ca pe un morcov aratat unui magar in timp ce este bagat (inapoi in) grajd. 

    1. Pai asta se vrea:înapoi în grajd, fără legături între noi(vezi Doamne, pt a ne menaja unii pe alții), la indemna unora care ne pot mâna în felul asta ca pe timpitii. De aceea telemunca, telescoala, tele nunta, teleinmormintare, tele.... Parca sintem criminali periculoși băgați la izolare pt a ni se frânge rezistenta interioara. Iar fără legăturile de care oricine are nevoie, sintem condamnați. De atâta timp ni se face jocul Alba-neagra, azi e una, miine alta pina o sa fim aiurit cu totul și atunci vom fi ușor de manevrat. Mult mai ușor ca azi, cind nu toți cred în fantasmogoria pusa în scena ca la bilci, iar restricțiile sint pt intimidare (ca și amenzile, trimiterile în judecata pt zadarnicirea combaterii minciunii, transmiterea de agenți patogeni-citește alte opinii și informații decât cele oficiale) OMS este oricum compromisă, atâta vreme cât o fundație privata este principalul acționar, pardon, donator.

    De mult timp OMS a devenit taciturna. De mult timp nu a comunicat nimic despre comisia de cercetări pe care a trimis-o in China. Speranțe și iar speranțe. Atâta delăsare și neputința la o organizație care se vrea științifică, umanitara și mondiala!

    Stare de URGENTA! De ce au fost votati acesti ciudati care nu au facut Romania un paradis precum Dubaiul sau alte tari evoluate, cu zgarie-nori, interstates, pensii minime de $ 1, 000 si venituri medii peste $ 1, 500 intr-o luna? Nimeni nu stie! Acum s-a ajuns la concluzia ca transmiterea comunitara este foarte mare! Cate pretexte penru un virus mediocru! Peste 6, 000, 000 de oameni murisera de cancer si nimeni nu voia un VACCIN IMPOTRIVA ACESTEI MALADII!!!! Tarile turistice mureau economic pe propria lor barba: cereau teste PCR turistilor la intrare, politicienii la fel (ce spune un votant: ma declara pozitiv, primesc 75% dintr-un salariu patetic, mai intru si intr-un SPITAL AL MORTII SI TERORII, de unde nu stiu daca mai ies, deoarece multi au intrat cu o durere de burta si au iesit fara viata, declarati COVID-19)! Fratele lui Florin S fusese exterminat in spital! Despre Adriana Iliescu nu se mai stia nimic! Fusese exterminata de conditiile dure, de pensia mica? CIRCUL DE STAT CONTINUA! OARE LUMEA MAI SUPORTA? Rough?

    Doamne ferește! Din câte știu covid multiplica șansele d e a muri de cancer! Ne putem aștepta astfel, in următorii ani sa avem nu 6 ci 10 milioane de decese!

    1. din cate stiu covid multiplica sansele sa moara prostii ! esti printre primii vizati !

      Perfect adevărat. De acord cu dvs.

      Altceva decat sa jignesti, poti ? De exemplu sa-ti spui o opinie despre articol, nu despre un comentariu la articol ? De jignit e usor, cand esti in spatele tastelor.

    Această, organizație de bioterorism a făcut si va m-ai face victime, suntem la mana unor criminali care vor face tot posibilul sa distrugă creația lui Dumnezeu buna sau ,,rea,,

    Vor veni timpuri si mai grele ,acuma a fost doar un test poate începutul experimentelor planificate pe omenire. 

    1. Răspuns la opinia 5..Sunt de acord cu dumneavoastră, totuși Dumnezeu nu va permite ca omul să distrugă creația sa,va interveni la timpul fixat. Aceste lucruri trebuie să se intimple potrivit cu ce a ce spune Biblia în cartea 1Timotei 3:1-5.La nivel mondial lucrurile merg înspre dezastru, numai Dumne le va mai putea restabili. În cartea Apocalipsa intr un verset scrie "Dumnezeu le va pune în minte sa i ducă la îndeplinire scopul!"

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb