ZIARUL BURSA

14 decembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Gunoiul fermecătoarei Clotilde şi mirosurile sale

Les ordures de la charmante Clotilde et ses odeures, adică: Gunoiul fermecătoarei Clotilde şi mirosurile sale

MAKEPolitică / 14 decembrie 2020

MAKE

Gunoaie înălţate pe lângă câte un stâlp, mormane cu raza ajungând la cinci-şase metri, am fotografiat, ieri, chiar şi vizavi de casa mea, în Sectorul 1 al franţuzoaicei Clotilde Armand, instalată ca primar la ultimele alegeri, pe care le-a furat, după cum susţin unii, sau nu le-a furat, după cum afirmă ea, care are incredibilul tupeu să-i incrimineze pe cei care au filmat hoţia cu sacii de buletine de vot, când camerele de luat vederi nu trebuiau să funcţioneze, că, după cum spune, aşa fusese ea asigurată.

Evoluţie relativ mai bună la BVB, faţă de pieţele din regiune

DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN Evoluţie relativ mai bună la BVB, faţă de pieţele din regiune

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 14 decembrie 2020

Claudiu Cazacu, XTB România: "Randamentul dividendelor a făcut ca investitorii să acorde o atenţie mai mare Bursei de la Bucureşti, faţă de cele din regiune" 

Achiziţiile fondurilor de pensii Pilon II - factor important pentru evoluţia pieţei noastre, în comparaţie cu cele din Polonia şi Ungaria, spune Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România

Deşi se află sub nivelul la care a debutat în 2020, an în care pieţele financiare au fost puternic lovite de perspectivele sumbre ale economiilor din întreaga lume în urma răspândirii pandemiei de Covid-19, indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) afişează, cu două săptămâni înainte de încheierea anului, o performanţă relativ mai bună decât a principalilor indici ai burselor importante din regiune.

Un trilion de dolari vor intra pe pieţele acţiunilor, în 2021

PREVIZIUNI JPMORGAN: Un trilion de dolari vor intra pe pieţele acţiunilor, în 2021

A.V.Internaţional / 14 decembrie 2020

Riscurile la care au fost atenţi investitorii în 2020 - războiul comercial, pandemia, incertitudinile privind alegerile din SUA - se vor atenua anul viitor 

Până la un trilion de dolari ar putea fi plasaţi în acţiuni ale companiilor, anul viitor, pe fondul unuia dintre cele mai propice medii pentru aceste active, din ultimii câţiva ani, potrivit lui Dubravko Lakos-Bujas, şef al departamentului de strategie a capitalului din cadrul băncii americane de investiţii JPMorgan Chase & Co.

"Deficitul bugetar pe 2021 ar putea depăşi 8% din produsul intern brut"

DANIEL DĂIANU, PREŞEDINTELE CONSILIULUI FISCAL: "Deficitul bugetar pe 2021 ar putea depăşi 8% din produsul intern brut"

M.G.Macroeconomie / 14 decembrie 2020

Dăianu: "2021 va fi un an critic pentru sectoarele bancare din Europa" 

În 2021, în condiţii de creştere a punctului de pensie cu numai 14% şi aplicare a altor decizii privind asistenţa socială, deficitul ar depăşi 8% din produsul intern brut (PIB), a spus, vineri, Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, într-o intervenţie la Digi24. Ministrul Finanţelor şi premierul propus de PNL Florin Cîţu înainta recent o ţintă de deficit pentru 2021 de circa 7% din PIB. La deficit se adaugă sumele ce trebuiesc împrumutate pentru refinanţarea datoriilor din trecut, sume ce sunt şi ele aşteptate să se ridice la circa 4-5% din PIB.

OPINII Cât de repede vom vedea credite pe OLX?

Cristian DogaruMiscellanea / 14 decembrie 2020

OLX Group a achiziţionat brokerul de credite KIWI Finance în scopul extinderii serviciilor oferite clienţilor, iar în perioada următoare cei care fac cumpărături de pe olx.ro, autovit.ro ori storia.ro ar putea fi tentaţi cu o finanţare dacă n-au resurse suficiente.

Tehnologia 3D în industria auto - de la prototipare la producţia de serie

Tehnologia 3D în industria auto - de la prototipare la producţia de serie

A.T.Miscellanea / 14 decembrie 2020

Deşi mulţi se referă la tehnologia 3D ca fiind nouă, ea a început să fie folosită încă din anii '70. Dacă la început imprimantele 3D aveau preţuri prohibitive, din 2000, costurile echipamentelor au început să scadă, pe măsură ce fabricarea aditivă a devenit din ce în ce mai populară şi utilizată. Una dintre industriile care a îmbrăţişat din plin această tehnologie este cea auto.

PLASAMENTE ALTERNATIVE Victor Brauner, din nou la Paris

Marius TiţaInvestiţii Personale / 14 decembrie 2020

Marius Tiţa

Este închis Palais de Tokyo, la Paris. Este închis, de fapt, Musee d'Art Moderne de Paris, care îşi are existenţa fizică în splendida clădire modernistă din "Oraşul-Lumină". Este o adevărată aventură vizita acestui palat-muzeu, o permanentă descoperire, o permanentă experienţă.

ANALIZĂ SĂPTĂMÂNALĂ Scădere a costurilor de finanţare pe termen lung ale statului

Mihai GongoroiMacroeconomie / 14 decembrie 2020

Curba randamentelor din România a reacţionat la evoluţiile din pieţele financiare mondiale şi europene şi la ştirile economice şi politice interne în a doua săptămână din decembrie, evidenţiindu-se scăderea cu 1,1% a ratei de dobândă pe scadenţa 10 ani, la 3,255%, evoluţie în convergenţă cu cele din SUA şi Germania venită în contextul intensificării percepţiei de risc, arată Andrei Rădulescu, economistul şef al Băncii Transilvania, într-un raport de analiză.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Aşa ceva nu se poate întâmpla aici!

Cristian PîrvulescuEditorial / 14 decembrie 2020

Cristian Pîrvulescu

În vremuri distopice precum cele pe care le trăim sub imperiul covid-ului, istora poate lua întorsături mai puţin aşteptate. Aşa cum s-a întâmplat cu transformarea fascismului difuz dintr-o potenţialitate în realitate prin intrarea...

MACRO NEWSLETTER 14 Decembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 14 Decembrie 2020

Macroeconomie / 14 decembrie 2020

Preţurile de consum din SUA şi-au menţinut creşterea anuală la 1,2% în noiembrie 2020, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 3,7%, de la 3,9% în...

JACK CUTIŞTEANU

OPINII ANRE - triumful incompetenţei

JACK CUTIŞTEANU, DIRECTOR GENERAL PETPRODMiscellanea / 14 decembrie 2020

Regulamentul UE 943 şi Directiva 944 stabilesc intervalul bază de decontare, de 15 minute, şi preţul unic pentru energia de echilibrare pentru fiecare interval.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo