Gunoaie înălţate pe lângă câte un stâlp, mormane cu raza ajungând la cinci-şase metri, am fotografiat, ieri, chiar şi vizavi de casa mea, în Sectorul 1 al franţuzoaicei Clotilde Armand, instalată ca primar la ultimele alegeri, pe care le-a furat, după cum susţin unii, sau nu le-a furat, după cum afirmă ea, care are incredibilul tupeu să-i incrimineze pe cei care au filmat hoţia cu sacii de buletine de vot, când camerele de luat vederi nu trebuiau să funcţioneze, că, după cum spune, aşa fusese ea asigurată.
Sincer, oare ce spune când spune asta?!
Ne-am depărtat de subiect, - les ordures et ses odeures - dar am rămas lipiţi de Clotilde.
Să ne ocupăm de gunoi.
Ca smântâna în căniţa fermecată (film sovietic de desene animate, din copilăria mea), el creşte de la o secundă la alta.
Gunoierii de la Romprest nu îl ridică, pentru că nu fac muncă patriotică, sau cel puţin nu fac muncă Sectoristică la franţuzoaică - ei susţin ca Primăria Sectorului 1 le datorează 80 de milioane de lei (16,5 milioane de euro).
Notre primaire Coltilde spune că nu-i plăteşte pentru que elle n'a pas d'argent (nu are arginţi), că a lăsat-o lefteră Tudorache (cine o mai fi şi ăsta?!), un tip născut la 27 februarie 1964, de la PSD, care a fost primar înaintea ei şi pe care îl mai cheamă şi Daniel (Wikipedia să trăiască!).
Gabriela Vrânceanu Firea Pandele spune că Primăria are 50% din Romprest, ceea ce înseamnă că dacă Primăria ar plăti 16,5 milioane, atunci ar primi prin dos 8,25 milioane, aşa că eu aş face un ghişeft şi le-aş da doar jumătate, şi aş primi 4 milioane înapoi, şi aşa mai departe, până nu le-aş mai da nimic.
De fapt, cred că ghişeftul ăsta-l face Clotilde (undeva e o greşeală de judecată, mais l'important c'est la rose).
Unii gunoieri (nu ştiu care, poate alţii, dar poate şi de la Romprest) care au contracte cu firmele, vin în continuare şi ridică gunoiul lor, dar nu şi pe al fraţilor lor neplătiţi.
Bucureştenii s-au prins de mişcare şi îşi duc gunoiul pe lângă stâlpii de pe la alimentare şi alte prăvălii.
Eu i-am plătit o dată să-mi ia gunoiul din pubelele din curte şi de atunci mă sună zilnic şi ţipă-n interfon: "Gunoiul!"
Impresionant!
Strigătul lor mă ridică la realitate.
Le mulţumesc!
Sâmbătă a plouat, sau s-a dezgheţat zăpada, nu ştiu, că stau închis în casă din februarie şi nu văd nimic printre zăbrele, am tras jaluzelele şi zi, noapte, stau cu lumina aprinsă şi nu ştiu dacă acum e joi sau e duminică.
A trecut Crăciunul?
Ei bine, mi s-a spus că, sâmbătă, apa a luat gunoaiele şi spre fericirea şoarecilor surâzători (les souris, în franţuzeşte), le-a împrăştiat pe toată strada.
Abia acum Bucureştiul îşi merită numele de Micul Paris!
Dar, numai în Sectorul 1.
În filmul sovietic, smântâna devenea un torent vijelios care îi lua pe toţi sătenii.
Flavia Teodosiu, care între noi fie vorba, chiar este avocata cu ochi verzi a lui Liviu Dragnea, s-a enervat, (că şi ea este din Sectorul 1) şi făcând abstracţie de politică, a lansat o Petiţie civică pe Facebook, cerându-i Madamei la maire (maire înseamnă primar, adică Clotildei Armand) să-i ia gunoiul de la uşă, adică ceva normal.
Flavia a pus Petiţia pe Facebook la 8 decembrie şi ieri avea 4.000 de semnături.
Sunt de acord cu Flavia Teodosiu, Petiţia este corectă şi o susţin.
BURSA susţine Petiţia Flaviei Teodosiu.
BURSA are Sediul tot în Sectorul 1, la zece minute de mers pe jos de locuinţa mea.
Eu nu am semnat-o.
Am două motive să nu semnez Petiţia.
Prima: n-am Facebook.
A doua: am în curte un ciobănesc feroce, nu trece nici un şobolan şi nici o altă lighioană neagră (oare am voie să folosesc cuvântul "neagră" în acest context franţuzesc, sau voi fi catalogat drept antisemit?).
La charmante Clotilde nu a încetat să se fotografieze cu gunoierii de la Romprest, ca să ne arate deplina armonie care domneşte în ambianţa noastră pariziană şi că este fals scenariul conform căruia urmăreşte să bage în faliment Romprest-ul, ca să favorizeze Veolia (Veolia Environnement este o companie franceză activă în patru domenii: apă, energie, transport şi management-ul deşeurilor, prezentă în România din 1992, deţinând, din anul 2000, regia de distribuţie şi canalizare Apa Nova prin grupul francez Veolia Water, alături de municipalitatea Bucureşti - Wikipedia să trăiască!).
Clotilde Armand s-a apucat să arate că Flavia Teodosiu a câştigat de pe urma Primăriei Sectorului 1 circa 120.000 de euro.
Ce are sula cu prefectura?!
Am împărţit 120.000 de euro pe cei 12 ani de prestări avocăţeşti şi mi-au ieşit 10 mii de euro pe an; 833 de euro pe lună.
Sincer, oare ce spune Clotilde când spune asta?!
Că dacă nu-i plătea banii ăştia, atunci avea 16,5 milioane să-i plătească lui Romprest?
Mai c'est ridicule!
Sigur că Armand Clotilde (am inversat, elegant, ca să evit cacofonia "că Clotilde", deşi este meritată) introduce subiectul plăţilor către casa de avocatură, cu scop diversionist primitiv, pentru că subiectul este cu totul altul.
Totuşi, am contactat-o pe Flavia Teodosiu, care a avut amabilitatea să-mi spună că a încheiat contractul de servicii juridice cu Sectorul 1, răspunzând cererii de ofertă din 2007-2008 şi prelungindu-l în 2012-2013, fiind platită întotdeauna după prestaţie, între cele 5-8-10 case de avocatură între care erau distribuite comenzile de servicii.
Avocatul Flavia Teodosiu spune că situaţia insalubră creată în Sectorul 1 încalcă toate normele legale de mediu şi sănătate.
Am sfătuit-o să-şi ia un ciobănesc bucovinean ca al meu, este feroce în curte, dar în casă este ca o pisică chinezească (nu ştiu cum e o pisică chinezească, dar îmi inchipui că este foarte docilă, datorită regimului politic de acolo).
Mai plouă?
Este ianuarie?
A venit ciuma?
Pot să ies afară, sau norii sunt încă radioactivi, de la ultima bombă?
Sectorul 1, dacă vă distraţi, mânuţele sus!
1. Femeie nebună
(mesaj trimis de Cristian în data de 14.12.2020, 05:35)
Clotilde nu înțelege că trebuie să rezolve mai întâi treaba cu gunoiul de la nasul oamenilor, și abia apoi să-și pună avocații sa se certe cu Romprest-ul.
Iar treaba cu pus Poliția sa amendeze pe cei care scot gunoiul în stradă în loc să stea cu fundul pe el, e noaptea minții.
Cand gunoiul va umple trotuarele probabil și cetățenii din sectorul 1 vor trebui să ia o decizie. Înțeleg că Parisul e mizerabil, dar totuși.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 08:20)
Dupa gunoi, vedem ce urmeaza. N o sa i mai plateasca nici pe cei cu asfaltul, nuci pe cei cu panselutele, nici pe cei cu reabilitarile,...pe nici unii. Ca doar tori fura. Probabil viseaza sa stea cu curul pe banii contribuabililir si sa i dea la cei care nu fura. Dar in cintractele cu primaria, ...astia nu exista. Sa vedem ce va urma.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 09:42)
Ce sa urmeze după gunoi? Șobolanii... care cred ca nu vor rămâne doar în sectorul 1.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 08:16)
Am mânuţele sus, m-a distrat articolul.
2.1. Adevarata prostie (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 13:00)
Sa stai in frig in casa, printre munti de gumoaie, sa votezi USR si sa te crezi destept, este adevarata prostie, in forma pura.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 10:23)
Dle Make - ne soyez pas mechant(nu fiti rau)
Si eu locuiesc in acest sector asazis privilegiat si folosesc o pubela regulamentara pe care o preia saptamanal in vidanja si am relatii prietenesti cu operatorii.
Din motive probabil electorale de cca 10 ani in Secorul 1 gunoiul se colecteaza gratuit si conform pricipiului
comunist - fiecaruia dupa nevoi- multi locuitori nu mai detin pubele si lasa guniul in saci de plasti sau alte
mijloace mai primitive. Pana de curand niste camioane mai mici treceau de 2 ori pe zi si colectau si aceste
deseuri. A aparut scandalul cu cele 80 de milioane neplatite de catre fostul primar. E o treaba cam ciudata
si cum zice francezul il n'y a pas de la fumee san feu.
Nu sunt un fan Clotilde dar nu e chiar tampita sa se grabeasca cu plata
3.1. Ntttt.... (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Paul B în data de 14.12.2020, 12:23)
Nu ati inteles ....
- " gunoiul fermecatoarei Clotlilde " arata clar ca gunoiul este produs de Clotilde
- in sectorul 1 nu exista locuri special desemnate & organizate pentru colectarea gunoiului menajer ; norma / regula in sectorul 1 este ca gunoiul menajer se depoziteaza pe strada
Este strict problema lui Clotilde daca nu vrea sa inteleaga cum functioneaza lucrurile in tara in care a ales sa traiasca .
In afara de normele locale , Clotilde ignora si intelepciunea populara locala , exprimata prin indemnul " semneaza ca primarul " .
Ceea ce nu este frumos .
Deloc .
Si denota foarte multa aroganta .
Asa ca distinsul autor este indreptatit ( deplin ) sa o supuna pe Clotilde
oprobiului public .
Pentru lipsa de respect fata de traditiile noastre .
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 14:00)
Asta este o norma de imbecili. Locuitorii S1 ar trebui sa vada cum merge treaba in S3.
4. Tranziția de la Micul Paris la noul Napoli di
(mesaj trimis de Cristi în data de 14.12.2020, 11:14)
Vedi Bucarest ‘e poi muori.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 12:03)
Problema e ca in fiecare criza economica Bucurestiul ramane fara caldura si cu gunoaie pana in gat!
Sunt mai multe cauzalitati:
1. Se fura pe contracte paguboase banii inainte de criza (acest fenomen este ciclic cu tainuirea supraveghetorului)
2. Cand incepe sa se propage criza economica in piata dispar firme multe ce interactionau cu statul sau privatul (firme mici ce interactionau cu firme mari)
3. Creste numarul de firme falimentare (expresie procentula mai mare cu 25-40% fata de media din ciclu economic)
4. Cresterea falimentelor propaga demisii
5. Demisii propaga somaj in crestere sau migratie forta de munca
6. Punctul 5 genereaza pe moment un vid de schimb valori pe contrapartida productivitatii
7. O greseala MARE pe care nici astazi Legislativul nu a corectat-o prin sentinta judecatoreasca este:
A permis Monopolizarea Firmelor de Primarie (firme mici din banul public stiti voi) ce etc denumiri ce nu erau construite concurential cu mediul de afaceri.
Balantele financiare a tuturor firmelor respective nu arata cresterea veniturilor pe seama cresterii productivitatii, inovatiei, concurentei loiale in piata (gen mai multe contracte cu alti jucatori; nu ele aveau doar cu statul contracte capusate).
Intotdeauna... dar INTOTDEAUNA cand exista MONOPOL REAL in piata => serviciile, bunurile, randamentele, ofertele, etc valori tranzactionate SCAD in CALITATE => de unde sufera consumatorul final prin preturi scumpe si imposibilitate da a cauta produse asemanatoare la preturi concurentiale.
8. Caldura, apa si energia electrica sunt cele mai valoroase ACTIVE ale statului dupa OAMENI (da si oamenii sunt active pentru stat; unde productivitatea lor este valorificata in fel si chip).
Statul Pe ciclul economic care tocmai se inchide (si se deschide altul din 2021-2022 financiar) nu a jucat corect in piata!
A dominat multe canale de tranzactionare prin firme capusate pe care leguitorul nu le-a executat din scurt!
Banii europeni se dau / si nu se pot accesa prin firme monopol cu statul!
Din acest motiv pe ciclul economic trecut mai toate primariile au furat din banii cetatenilor / a statului si nu s-au atins de banii europeni!
Banii europeni au politici clare pe ce canale financiare tre sa curga (cat si concurentiale), banii statului se fura mult prea usor atunci cand cloaca de hoti este formata pana in legislativ si guvernator!
Sa nu va mire de ce multe primarii sunt falimentare, de ce multe institutii de stat cat si firme aciuate cu statul se vor restructura!
Sectorul 5 vinde “gunoiul la turci” in timp ce sute de angajati la maturat de trotuare tocmai au zburat din posturi.
In fiecare criza economica se vor observa situatii de degradare, gunoaie acumulate, falimente, somaj, cereri din partea firmelor monopol a statului de alte “granturi” sau forme de lichiditati ca sa le regleze hotia si cotizatiile la rutele hoti guvernamentali.
Istoric Romania a avut, relativ, in 81-89 retea noua; dar in perioada 85-98 (in marea depresie economica) curentul si caldura era oprita ca forma de plata datoriile statului catre extern!
In perioada 90-98 marea stagflatie economica caldura se dadea cu portia, in 2008-2009 o mare parte din bucuresti a trecut prin iarna fara caldura (exemplu cartier 13 septembrie str baltagului 4 luni fara caldura-si dat caldura a prosti in primavara pana in vara doar ca sa taxeze a prosti; + alte cartiere gen iancului, titan, rahova, lujerului... etc); va recomand sa cercetati istoricul de furnizare agent termic si sa corelati cu istoricul din presa scrisa!
Problema cu aceasta retea de termoficare este urmatoarea: guvernul fura banii cand cu trebuie; si scump; si prost!
Cel mai bun prilej economic este exact cand se apropie criza economica (sfarsitul ciclului economic) sa se finalizeze lucrarile de calitate la retelele de interes national; dar se pare ca istoria ne contrazice!
Furam mult, prost si fara rost iar cand vine criza ne prinde cu chilotii in vine!
Cu ari fi sa iti faci casa, stiind ca vine rana iar tu sa te apuci sa faci casa la gata si acoperisul in iarna?
Asa si cu reteaua asta!!!
Banii de asfalt turnat inlocuia de mult toata reteaua de apa; dar cine sa puna calculele corect pe foaie?
Cand auzi guvernant ce zic ca nu se poate ca e veche reteaua va rog sa nu ii mai votati!
Exista tehnologie in piata ce poate schimba retele de canalizare la foc automat fara sa chinuie si cetatenii!
Vara 3-4 luni pe an se poate ataca periodic (anual) si simultan (mai multe zone) tronsoane lungi (nu doar nervuri si intersectii de tevi cum se repara acum).
In America nu ridici satul sau orasul pana nu tragi canalizarea, curentu si cel mai important faci proiectul zonal !
La noi pun astia casele si asfaltul pe urma sparg!
Asta e romania si ne ocupa tot timpul!
Astept DNA sa se sesizeze!
PS: in crize economice asfaltul, reteaua, infrastructura, liniile de tranvai, transport comun, trotuare, etc decad in paragina; cu cat arata ma degradat orasul (sau tinde sa se uzeze) cu atat vei stii ca esti in criza si stagflatie economica; cu cat vezi agitatei ca se da la gata parculete, scuaruri, borduri, iarba si floricele cu atat ala e varful economic; cu cat vezi agitatie la vanzari de locuinete cu atat oamenii fac credite iar guvernul cheltuie banii ce recircula in sistemul financiar!
6. Hm
(mesaj trimis de Radu Mischie în data de 14.12.2020, 12:42)
Cineva care a cunoscut-o din perioada cand lucra la GDF/Engie mi-a zis ca Clotilde era o isterica. Am zis ca poate omul nu e obiectiv, etc.
Dar acum incep sa ma gandesc ca poate are dreptate. Eu cred ca ea a venit ca o frantuzoaica cu ifose corporatiste si a zis "Nu ma fac pe mine niste gunoieri romani. Este o tara in care prevaleaza statul de drept, mergem in justitie" si alte asemenea lucruri pe care le-ar spune un occidental care ne priveste de sus, dar si un corporatist care traieste intr-un glob de sticla si nu intelege cum merg lucrurile in Romania, la firul ierbii.
Probabil, pe fond, ea are dreptate. Cred ca numaram pe degetele de la o mana contractele primariilor din Bucuresti cu diversi furnizori si care sunt la pret corect.
Dar, totusi, in Romania nu poti sa te dai ciumeg (ciumeaga, in cazul de fata) cu un prestator, cand ala iti presteaza un serviciu esential. Fie ca ala te incarca la facturi, fie ca vrei sa il scoti si sa ii bagi pe altii (Veolia, dupa cum spune Make mai sus, o chestie care nu pare chiar de ignorat). Ca ramai cu gunoiul in strada. Si cand poporului i se impute gunoiul la nas, nu prea isi mai bate capul ca tu esti asa-zis cinstita si vrei sa nu platesti mult.
Asa ca doamna Clotilde trebuia sa faca altfel. Platea, fain frumos, si apoi facea un scandal monstru, sesizari peste sesizari, plangeri penale, certuri, negocieri, dat in judecata etc. Gasea ea o modalitate sa ii scoata pe astia sau sa ii puna cu botul pe labe. Asa a sfatuit-o si Nicusor, care pare ca a inteles problema (desi si el are problema lui cu incalzirea, unde nu pare ca intelege cum trebuie facut).
Una peste alta, se pare ca baietii astia din USR sunt cu gura mare, dar nu prea stiu sa faca lucrurile cu cap. Chiar si daca vrei sa tai coruptia din radacina, nu poti sa faci operatia pe viu, trebuie sa anesteziezi pacientul, apoi, dupa operatie, sa ii bagi niste perfuzii, etc. Clotilde pare ca l-a pus pe masa, l-a taiat si acum i se revarsa gunoiul din taietura pe strazi. Si poate, pana sa il puna pe perfuzia Veolia, nu va mai avea licenta de doctor (primar).
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 12:52)
Somajul real in piata nu scade niciodata (istoric vorbind) atat de repede! - cum se prcizeaza in acest articol
Unele argumente se contrazic cu istoria ciclica a somajului in urcare si cadere care este egala cu istoria ciclica a ciclurilor de afacere in piete!
Somajul are mereu cel putin 2-4 ani de ascendent; si poate avea inca 1-3 ani de stagflatie in ascendent (sau chiar 3-9 ani cazul romaniei 91-98); in functie de repozitionare in piata a altor fireme ce vor absorbi si vor reeduca muncitorii din trecu prin diferite politici guvernamentale de sustinere a lantului de afaceri!
Pe urmatorii 1-4 ani somajul se va duce in tavan in mai multe parti ale globului!
..
"Banca Centrală a Franţei estimează că impactul vaccinului se va resimţi abia la finele lui 2021"
Deci intram in iarna economica!
PS: pibul mai are de cazut o tura in cap in pai multe state / economii pana sa inceapa sa isi revina / stagneze.
Semnat cel cu comenturi "cretine".
7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 13:23)
Amice, aici nu e cu somajul.
Aici e cu sobolanii.
Semnat: cineva calm.
7.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 18:03)
Dar cu cainii(vagabonzi),cum mai stati?
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 18:00)
toate bune si elaborate
problema, in context sau nu, este ca, metode de abordare a unor situatii de acest fel sunt destule
evident trebuie sa ai pregatita varianta de rezerva daca planul de luopta de pe hartie nu se pupa cu cel de front
pana atunci insa, in mod absolut insalubru gunoaiele cresc pe strazi iar neridicarea lor pe fondul unei temperaturi cu tendinta de crestere si cu suflul covidului in ceafa nu stiu cat este de "sanatos"
nu ne ajunge covidul il mai amplificam cu putregai de gunoi vanturat de sobolani
viata bate filmul
iar pe concret un caz absolut autentic: o camioneta de 3.5 to colecteaza sacii de gunoi "sel ectiv pe una din arterele care gazduiesc expozitia de gunoaie, colector o singura persoana iar in cabina dubla a dubei soferul cu doua personaje cu tigarea in mana erau in dezbaterea problemei privind pacea mondiala
asta la nivel de personal de executie
la nivel de decidenti, in sectorul 1 este lanasata la apa o dezbatere pe o platforma destul de neprietenoasa, la nivel ADP, privind modul de schimbare a inchirierii online a spatiilor de parcare din sector cu o majorare a tarifului de numai ...6.6 ori ! -sic! (cifra satanica)
o fi bine , o fi rau, dracu stie dar de sase ori si cu plata in avans este prea de tot
mai raman de crescut impozitele pe cladiri si ne-am scos!
deci, (sic) decidentii din primarii umfla tarifele cu pompa, scad calitatea prestatiei similar cu o deflagratie, iar cand se schimba intre ei isi lasa maldare de datorii etc, etc,
consumatorii cu ce sunt vinovati?
si o ultima intrebare CE MAMA DRACULUI FACE IN TOT ACEST CONTEXT COMPLEX C U R T E A DE C O N T U R I????
si am ajuns de unde am plecat intr-o democratie de invidiat
nu-i asa partidelor politice
nu-i asa mister presedinte etc,etc
deci pamantul este rotund iar noi avem ghinionul sa fim acum aici!
9. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 18:26)
Nu exista nicio dovada asupra unei presupuse fraude la alegerile locale.
Exista intr-adevar imagini asupra unor operatiuni deloc clandestine, cu multa lume martora sau participanta si care nu arata decat procese normale intr-o sectie de votare (BES1).
Orice alta propaganda nu este decat o mizerie pesedista.
9.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 21:36)
Atunci de ce s-a mai suparat frantuzoaica ca au fost filmate aceste operatiuni deloc clandestine?!
10. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 18:27)
Foarte urat titlul....
10.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10)
(mesaj trimis de MAKE în data de 14.12.2020, 21:40)
Titlul nu este mai urit decit strazile Sectorului 1.
Ele mai si put.
Clotilde are titlul de primar - este un titlu frumos, pentru un sector pe care l-a facut mizerabil.
11. Gunoi de articol.
(mesaj trimis de Andrei în data de 14.12.2020, 19:28)
Zici ca ai contul umplut de Daniel (traiasca Wikipedia)!
11.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 11)
(mesaj trimis de MAKE în data de 14.12.2020, 21:45)
Daca nu-ti place articolul, atunci inseamna ca-ti plac gunoaiele, deci iti place articolul.
Hai sa-ti dau tie banii de la Daniel!
12. Rusine Make!
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 21:25)
Mafia gunoiului e cu buzunarele pline!
Asa a rezultat si articolul lui Make!
Intrebare: Cand ai un raport al Curtii de Conturi ca facturile Romprest sunt umflate, care e nebun sa-si bage pielea in saramura ca sa le dea ''Bun de Plata''???
12.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12)
(mesaj trimis de Mai mucosule! în data de 14.12.2020, 21:49)
Raspunsul ti l-a dat deja comentariul nr.6, de la orele 12.42.
Du-te si da-ti palme!
Nu Make este primar si nu are de ce sa-i fie lui rusine, mucosule!
12.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12)
(mesaj trimis de MAKE în data de 14.12.2020, 21:52)
Acesti comentatori sint certamente niste profesionisti. Ei cred ca, in mass-media, umbla ciinii cu covrigi in coada.
Minca-le-ati coada!
12.3. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 12.1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 14.12.2020, 22:06)
...
12.4. s1 (răspuns la opinia nr. 12.3)
(mesaj trimis de rasdaq în data de 14.12.2020, 22:13)
Femeie /primarita responsabila,nu arunca cu banii,nu se lasa intimidata de hotomani si smekeri,azi e curat in s1!!Brava ,M.B.C.!!!
12.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.4)
(mesaj trimis de MAKE în data de 14.12.2020, 22:26)
Nu ti-e rusine sa minti?!
M-ai facut sa ridic jaluzelele: gunoiul de vizavi este dublu!
12.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 23:08)
Ba da, sa-i fie rusine! Pentru un articol de toata jena!
12.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.12.2020, 23:22)
Da, este o rusine sa ai curajul sa spui adevarul, Make! Cum sa spui tu ca madame Clotilde ne-a lasat in gunoi, cand chiar asa a si facut! Ia si tu exemplu de la baiatu' de la 12.4. care semneaza rasdaq si care minte de stinge! Este un articol de toata jena sa spui adevarul.
12.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.7)
(mesaj trimis de MAKE în data de 14.12.2020, 23:25)
Ba da, sa-ti fie rusine, MAKE!
De ce?
Nu conteaza, totul e sa-ti fie rusine!
12.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2020, 09:04)
Hai sa nu mai aberam!
Ghiar este gunoi la greu prin mai multe zone!
Sunt sectoare unde se ia gunoiul nemenajer direct din poarta si sunt sectoare unde se discrimineaza si o ard cu 50 lei ca sa il ridice.
Nu conteste ca e bine sau nu; doar observ contracte diferite su servicii diferite oferite cetatenilor cu forme juritice discriminatorii.
O sa iti dau exemplu:
Se ridica pe Mihalache pana in spre Victoriei; cat si pe alte artere atat ala menajer cat si cel nemenajer.
Iar daca te duci pe Iancului, Rahova, Carol, si alte zone intre stradute mormanele stau ma stalpi.
Ori luam gunoiul tot or nu luam?
Omul prin natura lui este viclean, observa tipare, vede oportunitati pro sau contra favorabile si va cauta mereu sa fie corect sau incorect atunci cand sunt portite legislative, etice, conduite, morale, etc.
Daca nu sunt legi clare, servicii clare, oferte clare si egale pentru toti cand vorbim de servicii curatenie, atunci mereu vor exista asemenea fenomene!
Gunoiul nu trebuie ridicat discriminator in sectoare, zone!
Cine mai calatoreste prin lume observa mai multe comportamente; ex: in thailanda in orase se ridica tot gunoiul fara discriminare; in italia e mafie la contracte si acolo (sunt zone curatate lux si zone lasate in paragina cu gunoi); in franta la fel; in germania se curata tot fara echivoc, belgia curat, bulgaria in unele zone inca isi ard gunoaiele, uk si acolo sunt zone de lux curatate si zone lasate in paragina (temporar gunoi acumulat statut); spania - portugalia curate.
Gunoiul = egal cu trendul ideologic comportamental al societatii respective!
Sa liberalizeze colectarea gunoiului, sa lase gropile cu acces egal pentru toti potentialii participanti economici; atat timp cat ai monopol ai servicii in scadere calitate si preturi reale in crestere!
Sunt atatea firme, afaceri, potentiale ce pot intra pe nisa asta, pot oferii serviciile pe care aia mari nu “au timp” sa le faca; de si sunt platiti.
Ar trebuii asemenea contracte sa fie sparte si impartite pe nise, volum, utilitate, forma!
In afaceri e o vorba: te concentrezi 20% din tip pe 80% ce aduce profit!
Nu este obligatoriu ca toate firmele monopol sa faca de toate, caci nu vor face! Pentru ca nu toate activitatile sunt profitabile pentru ei!
Dar pentru firme mici, poate exista marginal de profitabilitate culegand frimiturile potential valoroase din piata, doar sa deblocheze guvernatorul legile si sa sparga monopolurile fara sa puna alte monopoluri!