ZIARUL BURSA

12 februarie 2021
Ediţia din 15.08.2024
În anul 2014, Euronext şi-a luat zborul din parteneriatul cu NYSE. Euronext, care operează pieţele din Amsterdam, Bruxelles, Dublin, Lisabona, Paris şi Oslo, îşi are originile în Amsterdam Stock Exchange, creată în 1602 de Dutch East India Company. Euronext a luat fiinţă în 2000, prin fuziunea burselor din Amsterdam, Paris şi Bruxelles. De atunci, operatorul bursier s-a dezvoltat, iar în 2007 a fuzionat cu New York Stock Exchange (NYSE), parteneriat care a funcţionat sub denumirea NYSE Euronext până în 2014, când Euronext a fost nevoită să se desprindă din alianţă, redevenind o entitate de sine stătătoare. Desprinderea a venit ca urmare a preluării NYSE de către Intercontinental Exchange, care a decis această separare. În 2018, Euronext a cumpărat Irish Stock Exchange (Dublin), iar un an mai târziu - Oslo Bors. Anul trecut, piaţa paneuropeană a achiziţionat Borsa Italiana de la London Stock Exchange Group, tranzacţia fiind aşteptată să se încheie până în luna iunie a anului curent. Fotoreportaj de Make, realizat în anul 2013 (colecţie personală).

LONDON STOCK EXCHANGE, DEPĂŞITĂ Euronext Amsterdam a devenit cel mai important centru european de tranzacţionare a acţiunilor

A.V.Internaţional / 12 februarie 2021

Valoarea medie a tranzacţiilor zilnice la Euronext Amsterdam a fost de 9,2 miliarde de euro în luna ianuarie 2021, faţă de 8,6 miliarde de euro la London Stock Exchange, potrivit datelor Cboe Europe  

Rezultatele financiare ale pieţei olandeze au crescut puternic anul trecut

Euronext Amsterdam, Bursa de valori din Amsterdam, a devansat piaţa de profil din Londra - London Stock Exchange (LSE) - în luna ianuarie 2021, devenind cel mai important centru european de tranzacţionare a acţiunilor, în condiţiile în care Brexitul a forţat investitorii din Uniunea Europeană să folosească platforme din interiorul blocului comunitar.

România va trăi şi în 2021 pe datorie

România va trăi şi în 2021 pe datorie

Mihai GongoroiPolitică / 12 februarie 2021

Ministerul Finanţelor a pus ieri seară în dezbatere publică proiectul legii bugetului de stat pe 2021 construit pe o creştere economică de 4,3% a PIB la un produs intern brut nominal de 1.116 miliarde de lei şi un deficit bugetar cash de 7,16% (80 de miliarde de lei), cu venituri estimate de 364,9 miliarde de lei (32,67% din PIB) şi cheltuieli de 444,9 miliarde de lei (39,84% din PIB).

Al doilea război civil

Cornel CodiţăEditorial / 12 februarie 2021

Cornel Codiţă

Sintagma "Al doilea război civil" a fost pronunţată zilele acestea sub cupola Capitoliului. Nu oricum, ci ca o ameninţare directă adresată aleşilor şi reprezentanţilor legitimi ai naţiunii americane. Acţiunea se petrece în SUA, dar consecinţele ei, în grade diferite, în secvenţe de timp diferite, desigur, va afecta esenţial politica în mai toate colţurile lumii. Lumea, aşa cum prevestise McLuhan, încă de la începutul anilor 60 ai secolului trecut, a devenit un fel de sat global.

Cea mai veche bancă din America a anunţat că adoptă criptomonedele

Cea mai veche bancă din America a anunţat că adoptă criptomonedele

Adelina ToaderBănci-Asigurări / 12 februarie 2021

Bank of New York Mellon intenţionează să trateze în cele din urmă monedele digitale ca pe orice alt activ 

Bank of New York Mellon Corp.(BNY), cea mai veche bancă din Statele Unite ale Americii, face saltul pe piaţa criptomonedelor. Banca a anunţat ieri, potrivit Wall Street Journal, că va deţine, transfera şi emite bitcoin şi alte criptomonede în numele clienţilor săi cu deţineri de active.

Concluziile din raportul inspectorului de disciplină şi etică al UEFA: "Conform raportului lingvistic, expresiile româneşti «negrul ăla» şi «ăla negru» nu au conotaţii peiorative sau negative. Cele mai relevante dicţionare englezeşti stabilesc explicit că termenul «negru» folosit ca adjectiv, aşa cum rezultă din expresiile româneşti menţionate mai sus, nu este ofensator". (Sursa foto: www.frf.ro)

MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC Raport UEFA: Colţescu nu a fost rasist

Octavian DanSport / 12 februarie 2021

Scandalul fotbalistic al anului 2020, cu arbitrii din ţara noastră "în centru", se încheie fără ca cineva să fie găsit vinovat. Nici măcar cei care au forţat, la Paris, limitele corectitudinii politice şi au întrerupt un meci de Liga Campionilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 Februarie 2021

MACRO NEWSLETTER 12 Februarie 2021

Macroeconomie / 12 februarie 2021

Preţurile de consum din SUA şi-au menţinut creşterea anuală la 1,4% în ianuarie 2021, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 3,8%, de la...

Muzeul Satului sărbătoreşte Dragobetele

Muzeul Satului sărbătoreşte Dragobetele

O.D.Miscellanea / 12 februarie 2021

Primăvara este aşteptată cu mai multe manifestări dedicate dragostei, fie că e vorba de o sărbătoare de import fie de una autohtonă. Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" sărbătoreşte pe 20 si 21 februarie 2021 Dragobetele.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo