ZIARUL BURSA

07 mai 2021
Ediţia din 15.08.2024
"Există şanse ca proiectul legii 5G să fie îmbunătăţit pe baza feedback-ului de la reprezentanţii industriei"

CIPRIAN TELEMAN, MINISTRUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII: "Există şanse ca proiectul legii 5G să fie îmbunătăţit pe baza feedback-ului de la reprezentanţii industriei"

Adelina ToaderCompanii / 7 mai 2021

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării are în plan numeroase pro­iecte de dezvoltare şi susţinere a industriei IT&C, dar şi o debirocratizare cu ajutorul internetului şi o digitalizare a principalelor instituţii ale statului. Într-un interviu acordat ziarului BURSA pentru suplimentul dedicat industriei IT&C, Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării ne-a declarat că ministerul încearcă să construiască viitorul digital al României pornind de la situaţia de fapt.

Subvenţiile acordate companiilor de statele terţe, sub lupa Comisiei Europene

PROIECT DE REGULAMENT Subvenţiile acordate companiilor de statele terţe, sub lupa Comisiei Europene

George MarinescuMacroeconomie / 7 mai 2021

Dispoziţiile viitorului regulament european ar afecta ajutoarele acordate companiilor de către China, Federaţia Rusă şi Turcia Cornel Lozneanu, vicepreşedinte executiv CCROCH: "Vor să creeze preventiv un mecanism de pedepsire şi de scoatere a unei investiţii sau de blocare a ei" Tudor Afanasov, preşedinte CCECRR: "Dacă respectivele controale vor viza şi subvenţiile acordate IMM-urilor, situaţia va fi defavorabilă atât României, cât şi întregului bloc estic european" 

Propunerea Comisiei Europene privind regulamentul prin care vor fi instituite trei instrumente menite să abordeze potenţialele efecte de denaturare cauzate de subvenţiile străine din ţările terţe în cadrul pieţei unice i-a nemulţumit pe oamenii de afaceri din statele respective, precum şi pe partenerii lor din România.

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor din sectorul bancar american a crescut cu 270%

DATE REFINITIV PENTRU IANUARIE-APRILIE 2021 Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor din sectorul bancar american a crescut cu 270%

A.V.Internaţional / 7 mai 2021

61 de tranzacţii anunţate până în 27 aprilie, în valoare totală de 26,3 miliarde de dolari James Barresi, Squire Patton Boggs: "Tranzacţiile sunt impulsionate de nevoia creşterii dimensiunii băncilor, de reducerea cheltuielilor şi necesitatea de capital pentru investiţii în tehnologie" 

Valoarea totală a fuziunilor şi achiziţiilor realizate în sectorul bancar american de la începutul anului până în 27 aprilie a ajuns la 26,3 miliarde de dolari, comparativ cu 7,1 miliarde în aceeaşi perioadă din 2020, conform datelor culese de Refinitiv până la 27 aprilie, ceea ce arată o creştere cu 270%. Numărul total al tranzacţiilor anunţate până în 27 aprilie a fost de 61, conform Refinitiv.

Domeniul care a profitat de toate oportunităţile... pandemiei

SUPLIMENT IC&T Domeniul care a profitat de toate oportunităţile... pandemiei

Dan NicolaieCompanii / 7 mai 2021

Dan Nicolaie

Furtuna provocată la nivel global de pandemie a fost traversată fără probleme, în direcţia corectă şi la viteză maximă, de piaţa de IT&C. Adaptarea s-a făcut din mers, la fel şi reglajele fine, iar oportunităţile oferite de criza sanitară (telemunca, şcoala online ...) au fost abordate corect şi profitabil. Nu totul a fost perfect în ultimele 12 luni, evident că au existat şi sincope, dar dacă s-ar trage o line groasă, plusurile ar fi mult mai multe decât minusurile.

Ciprian Teleman

SUPLIMENT IC&T "România va arăta cu totul transformată în 2026, din punct de vedere al digitalizării"

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 7 mai 2021

(Interviu cu Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării) 

"Există şanse ca proiectul legii 5G să fie îmbunătăţit pe baza feedback-ului de la industrie" "Europa investeşte acum în crearea unor coridoare 5G, care vor permite transportul rutier de mărfuri autonom" "România este ca un arhipelag digital, cu puţine feriboturi între insule" "Mă voi concentra pe stimularea iniţiativei în industria de software pentru ca România să-şi redefinească identitatea de la o ţară care face outsorcing pe software, la o ţară generatoare de produse proprii cu potenţial de scalare la nivel global"

Reporter: Cum a evoluat digitalizarea în anul pandemic şi ce paşi se fac în prezent în această direcţie?

Prostologia pe înţelesul tuturor

Cornel CodiţăEditorial / 7 mai 2021

Cornel Codiţă

Cu ştaif şi certificat academic, ştiinţa aceasta se cheamă "Agnotologie" şi se ocupă de studiul sistematic al unui fenomen tipic societăţilor post-moderne: producerea şi răspîndirea pe scară largă a neştiinţei.

"În România sunt aproximativ 5 milioane de fumători şi în jur de 200.000 de utilizatori IQOS"

JACEK OLCZAK, CEO PHILLIP MORRIS INTERNATIONAL: "În România sunt aproximativ 5 milioane de fumători şi în jur de 200.000 de utilizatori IQOS"

M.G.Companii / 7 mai 2021

În România sunt aproximativ 5 milioane de fumători şi în jur de 200.000 de utilizatori IQOS, a afirmat, ieri, Jacek Olczak, noul director general al Phillip Morris International (PMI), în cadrul unei conferinţe de presă. Olczak a declarat că din ce în ce mai multe persoane fac trecerea la tutunul încălzit şi că industria tutunului şi a ţigaretelor clasice se află pe o direcţie ce nu mai poate fi schimbată. Potrivit şefului Phillip Morris, în lume, în prezent, sunt circa 19 de milioane de consumatori de tutun încălzit.

Anton Rog

SUPLIMENT IC&T "Cel mai vizat domeniu de către atacatorii cibernetici a fost cel al sănătăţii"

Companii / 7 mai 2021

(Interviu cu Anton Rog, preşedintele Centrului Naţional Cyberint) 

Reporter: Piaţa de IT&C s-a bucurat de succes în timpul pandemiei. Cum apreciaţi evoluţia acesteia în 2020 faţă de 2019?

Anton Rog: Piaţa de IT&C este un segment aflat în continua creştere, aspect demonstrat de adoptarea în masă a tehnologiei şi de creşterea exponenţială a numărului de actori care apar pe piaţă, oferind soluţii din ce în ce mai inovatoare şi mai performate. În ultimul an, acest lucru a fost amplificat şi de contextul pandemic.

Octavian Oprea

SUPLIMENT IC&T Industria locală de software avea un volum de business de peste 8 miliarde euro, în 2020

Companii / 7 mai 2021

(Interviu cu Octavian Oprea, preşedinte interimar în cadrul Autorităţii pentru Digitalizarea României) 

Reporter: Piaţa de IT&C a avut o evoluţie pozitivă în timpul pandemiei de Covid-19. Comparativ cu 2019, cum a fost 2020?

Octavian Oprea: Industria de soft­ware din România are un volum de business de peste 8 miliarde de euro în 2020, potrivit estimărilor specialiştilor, şi se menţine în topul industriilor cheie pentru economia ţării, ponderea întregului sector IT&C în produsul intern brut fiind de 6,1% în 2019 şi 7,1% în prima jumătate a lui 2020.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Legea 5G, în mâna deputaţilor

SUPLIMENT IC&T Legea 5G, în mâna deputaţilor

Companii / 7 mai 2021

Proiectul legii 5G a continuat să nască vii discuţii şi în acest an, în rândul specialiştilor, investitorilor, politicienilor şi oamenilor simpli interesaţi de subiect. Acum, proiectul de lege se află în dezbatere în procedură de urgenţă în...

Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 7 mai 2021

Rulaj de 38,2 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au scăzut, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-o zi cu evoluţii mixte în pieţele europene.

MACRO NEWSLETTER 7 Mai 2021

MACRO NEWSLETTER 7 Mai 2021

Macroeconomie / 7 mai 2021

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA s-a temperat neaşteptat în aprilie 2021, pe fondul temperării producţiei şi a comenzilor noi. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 60,7 puncte, de la 64,7 puncte în luna precedentă (o...

Fotbalul fuge din calea protestelor

Fotbalul fuge din calea protestelor

O.D.Sport / 7 mai 2021

Hăituit de pandemie pe tot cuprinsul globului, fotbalul are, acum, probleme cu protestele şi insecuritatea. Scânteia s-a aprins în Columbia, ţară care luna trecută promitea să organizeze în cele mai bune condiţii

Maratonul vaccinării, în Capitală

Maratonul vaccinării, în Capitală

I.Ghe.Miscellanea / 7 mai 2021

50 de puncte de vaccinare sunt deschise non-stop, începând de astăzi, de la ora 16:00, până luni dimineaţă la ora 8:00, în cadrul maratonului de vaccinare ce se desfăşoară în Capitală, pentru reducerea răspândirii pandemiei Covid-19. Bucureştenii...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo