ZIARUL BURSA

18 mai 2021
Ediţia din 19.10.2024
Grafică de MAKE

Swiss Capital contribuie din plin la subminarea drepturilor acţionarilor SIF1 şi SIF4 

Ben MadadiPiaţa de Capital / 18 mai 2021

Fără aportul SIF1 şi SIF4, Swiss Capital ar fi înregistrat pierderi, în ultimii şase ani  

Am mai scris despre gruparea SIF Banat- Cri­şana (SIF1) - SIF Muntenia (SIF4), condusă de Najib El Lakis, condamnat penal pentru manipularea pieţei de capital şi Bogdan Drăgoi, director la SIF1. Dar nu am insistat asupra efectelor nocive şi directe asupra pieţei de capital, care sunt semnificative. Prin aderarea unor jucători ai pieţei de capital la gruparea Lakis-Drăgoi s-au produs distorsiuni majore pentru bursă şi participanţii ei. 

Sectorul bancar american va tăia 200.000 de posturi în următorul deceniu

WELLS FARGO ANTICIPEAZĂ Sectorul bancar american va tăia 200.000 de posturi în următorul deceniu

V.R.Internaţional / 18 mai 2021

Reducerea va fi cea mai mare din istoria industriei de profil a SUA  

Mike Mayo, Wells Fargo: "Băncile trebuie să devină mai productive ca să rămână relevante, iar asta înseamnă mai multe computere şi mai puţini oameni"

Băncile americane vor pierde 200.000 de locuri de muncă, respectiv 10% din angajaţi, în următorul deceniu, în condiţiile în care aceste instituţii iau măsuri care să le crească profitabilitatea într-un context al schimbării comportamentului clienţilor, potrivit lui Mike Mayo, analist la banca Wells Fargo & Co. din SUA.

Lucrat din pix

Cătălin AvramescuEditorial / 18 mai 2021

Cătălin Avramescu

Să facem o listă cu cele mai supărătoare şi mai nocive lucruri din comunism. Cultul personalităţii lui Pingelică şi a "tovarăşei Elena Ceauşescu, academician de renume mondial"? Întreruperile de curent? Rafturile goale de la Alimentara? Informatorii Securităţii infiltraţi peste tot? Mamuţi industriali care produceau rebuturi?

Închideri mixte pentru indici

BVB Închideri mixte pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 18 mai 2021

Rulaj de 42 milioane lei, sub media zilnică a anului 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au început săptămâna cu oscilaţii reduse, într-o zi cu scăderi reduse în principalele pieţe europene.

Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,06%, la 11.600,63 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,04%, până la 2.237,22 puncte.

Anchetă disciplinară pentru responsabilii din Ministerul Sănătăţii

RAPORTAREA ERONATĂ A DECESELOR ATRAGE SANCŢIUNI Anchetă disciplinară pentru responsabilii din Ministerul Sănătăţii

George MarinescuPolitică / 18 mai 2021

Membrii comitetului din cadrul Ministerului Sănătăţii care s-au ocupat de situaţia deceselor cauzate de Covid-19 vor fi cercetaţi disciplinar, a afirmat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, cu prilejul prezentării raportului privind diferenţele înregistrate între platforma Coronaform şi platforma alerte.ms.ro privind numărul persoanelor decedate de Covid.

Alegerile locale parţiale, o miză importantă pentru Ludovic Orban

PNL SE PREGĂTEŞTE DE CONGRES Alegerile locale parţiale, o miză importantă pentru Ludovic Orban

G.M.Politică / 18 mai 2021

Alegerile locale parţiale din 30 de comune şi oraşe, care vor avea loc la sfârşitul lunii viitoare, reprezintă un test pentru actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, care, ieri, i-a însărcinat pe liderii organizaţiilor judeţene din zonele respective să se ocupe personal de campania electorală. Demersul lui Orban are în vedere apropiatul Congres al liberalilor care ar urma să se desfăşoare la începutul toamnei - surse din PNL afirmă că în jurul datei de 15 septembrie -, eveniment în care va fi aleasă noua echipă de conducere a formaţiunii politice.

INVESTIŢII PERSONALE Monet şi Picasso, Picasso şi Monet

Marius TiţaInvestiţii Personale / 18 mai 2021

Marius Tiţa

La semnele de normalizare aş trece şi desfăşurarea, în acest mai, ca pe vremuri, a unor licitaţii multimilionare la New York, atât la Sotheby's, cât şi la Christie's. Am spus-o de multe ori, de două ori pe an, în mai şi în noiembrie, la New York se desfăşurau turnee de licitaţii, mai ales de artă modernă, contemporană şi impresionism, care stabileau cotele şi recordurile pieţei internaţionale de profil. Anul trecut, întreaga sferă a comerţului de artă a avut de suferit şi a cunoscut o serie de fenomene noi, mai ales din domeniul online-ului.

Economia României - pe trend de redresare, în primele trei luni ale anului

Economia României - pe trend de redresare, în primele trei luni ale anului

Mihai GongoroiMacroeconomie / 18 mai 2021

Economiştii Erste Group Research estimează un avans trimestrial de 0,7% în primul trimestru, ceea ce ar însemna o contracţie an/an de 1,8%. Institutul Naţional de Statistică (INS) va publica astăzi primele cifre provizorii privind creşterea produsului intern brut (PIB) din primul trimestru al acestui an. Economia României a cres­cut puternic după redeschiderea din luna iunie 2020, cu ritmuri trimestriale de 5,3% şi 4,8% în trimestrul trei, respectiv trimestrul patru din 2020. Contracţia an/an indică pierderile PIB rămase de recuperat (statistic) în urma recesiunii Covid în condiţiile în care în primul trimestru din 2020 economia internă a stagnat.

Ministerul Finanţelor a împrumutat 555 milioane de lei de pe piaţa internă

Ministerul Finanţelor a împrumutat 555 milioane de lei de pe piaţa internă

Mihai GongoroiMacroeconomie / 18 mai 2021

Costurile de finanţare ale Guvernului continuă să crească: împrumutul luat ieri a fost mai scump cu 60 de puncte de bază faţă de împrumutul de pe aceeaşi scadenţă de acum trei luni Costul de finanţare pe 10 ani a urcat la maximul ultimelor trei luni 

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri, de pe piaţa internă, 555,3 milioane de lei printr-o emisiune de titluri de stat pe 9 ani, potrivit datelor publicate pe site-ul Băncii Naţionale a României. Aceasta a fost a patra licitaţie cu succes dintr-un total de cinci operate în luna mai, licitaţii prin care Finanţele au atras în această lună 2,43 miliarde de lei.

Lumea ştiinţifică, interesată de "fenomenul Cernobîl"

Lumea ştiinţifică, interesată de "fenomenul Cernobîl"

O.D.Miscellanea / 18 mai 2021

Numele Cernobîl provoacă frisoane şi la 35 de ani de la accidentul nuclear. Acum nu doar numele stârneşte îngrijorare, ci sunt şi alte motive. O creştere a radioactivităţii în incinta Centralei Nucleare avariate de la Cernobîl s-a înregistrat în ultimii patru ani, potrivit revistei ştiinţifice Science, un fenomen care nu este nici unic şi nici neaşteptat, dar care, din cauza lipsei datelor, nu poate fi explicat întru totul.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 18 Mai 2021

MACRO NEWSLETTER 18 Mai 2021

Macroeconomie / 18 mai 2021

Producţia industrială din SUA şi-a accelerat creşterea anuală în aprilie 2021, până la 17,7%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 2,4% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo