ZIARUL BURSA

27 septembrie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Preşedintele ASF de la unitatea ,,cu caimac'', Mişu Negriţoiu, arată cu degetul spre Preşedintele ASF de la unitatea ,,ocolul silvic'', Nicu Marcu. Parchetul să îi salte. Parlamentul să îl revoce şi pe Nicu Marcu (II)

Preşedintele ASF de la unitatea ,,cu caimac'', Mişu Negriţoiu, arată cu degetul spre Preşedintele ASF de la unitatea ,,ocolul silvic'', Nicu Marcu. Parchetul să îi salte. Parlamentul să îl revoce şi pe Nicu Marcu (II)

Radu SovianiBănci-Asigurări / 27 septembrie 2021

Radu Soviani

Nu vreau să încep cu ,,v-am spus eu'', dar falsul extras de cont depus de City Insurance ca să acopere falimentul este o practică a Autorităţii de Supraveghere Financiară în cel puţin un litigiu în faţa instanţelor de judecată.

O adiere de prezidenţialism

Cristian PîrvulescuEditorial / 27 septembrie 2021

Cristian Pîrvulescu

O coincidenţă stranie, aşa cum se întâmplă uneori în Istorie, a făcut ca la 30 de ani diferenţă să asistăm la derularea aceluiaşi conflict instituţional între prezidenţialist şi guvernamentalism: pe 25 septembrie 1991 Petre Roman, prim ministrul României, era demis în urma celei de a patra mineriade (24-29 septembrie 1991).

PNL a intrat în era Florin Cîţu

PNL a intrat în era Florin Cîţu

George MarinescuPolitică / 27 septembrie 2021

5000 de delegaţi au participat la Congresul PNL organizat la Romexpo, în condiţiile în care rata de incidenţă a pandemiei a fost de 4,1 la mia de locuitori în Bucureşti Preşedintele Klaus Iohannis, rol decisiv în alegerea lui Florin Cîţu Comportamentul de stadion al fanilor lui Orban nu l-a ajutat pe fostul preşedinte al PNL După înfrângere, Ludovic Orban a anunţat că îşi depune mandatul din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi că rupe parteneriatul cu Klaus Iohannis 

Florin Cîţu este noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), în urma votului celor 5000 de delegaţi care au participat sâmbătă, la Romexpo, la Congresul formaţiunii politice respective, deşi în Bucureşti rata de incidenţă a pandemiei Covid-19 a fost de 4,1 la mia de locuitori, pentru ca a doua zi, în timpul şedinţei Consiliului Naţional să urce la 4,35 la mie.

Comerţul global scade pe fondul declinului schimburilor comerciale ale Chinei

Comerţul global scade pe fondul declinului schimburilor comerciale ale Chinei

Călin RecheaInternaţional / 27 septembrie 2021

Călin Rechea

Dinamica negativă a comerţului global s-a accentuat în iulie 2021, conform ultimului raport World Trade Monitor, publicat de institutul olandez CPB (www.cpb.nl).

Creşterea anuală a indicelui total s-a temperat până la 9,8%, de la 15,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%, după o creştere de 0,7% în luna anterioară.

China interzice tranzacţiile cu criptomonede

China interzice tranzacţiile cu criptomonede

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 27 septembrie 2021

Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România: "Autorităţile chineze se tem de posibile ieşiri de capital, cauzate de un posibil faliment al Evergrande" Isărescu: "Bitcoin este un criptoactiv speculativ" Cotaţiile criptomonedelor au scăzut puternic după anunţul Băncii Populare din China 

China a interzis, vineri, toate tranzacţiile cu criptomonede şi s-a angajat să oprească minarea ilegală a acestora, oferind una dintre cele mai puternice lovituri de până acum unei industrii care a crescut în ultimii ani la câteva trilioane de dolari, scrie Bloomberg.

Pieţele reacţionează pozitiv la semnalul Fed privind reducerea iminentă a achiziţiilor de active

Pieţele reacţionează pozitiv la semnalul Fed privind reducerea iminentă a achiziţiilor de active

Mihai GongoroiInternaţional / 27 septembrie 2021

Banca centrală a Statelor Unite, Federal Reserve (Fed), a semnalat săptămâna trecută că va decide la şedinţa din noiembrie reducerea achiziţiilor lunare de obligaţiuni, singura coordonată neclară majoră în acest moment fiind începutul efectiv al "taper"-ului, respectiv dacă reducerea ritmului achiziţiilor va începe în noiembrie sau decembrie.

OPINII Pe culmile prostiei, în zbor

Cristian DogaruMiscellanea / 27 septembrie 2021

Joi, 23 septembrie, şedinţă cu părinţii la clasa a VII-a. Participă şi profesorul de sport, care anunţa părinţii, printre altele, că ora de educaţie fizică nu mai poate fi făcută în sala de sport din cauza creşterii numărului de cazuri Covid.

Descoperiţi India! Oportunităţi economice în Himachal Pradesh

Descoperiţi India! Oportunităţi economice în Himachal Pradesh

Internaţional / 27 septembrie 2021

PREZENTARE 

Himachal Pradesh este un stat din nordul Indiei, din Himalaya. Teritoriul găzduieşte oraşe şi staţiuni pitoresti de munte, cum ar fi Dalhousie. Gazda lui Dalai Lama, Himachal Pradesh are o puternică prezenţă tibetană. Acest lucru se reflectă în templele şi mănăstirile sale budiste, precum şi în sărbătorile vibrante de Anul Nou tibetan.

Expoziţie cu automobile din perioada comunistă

O.D.Miscellanea / 27 septembrie 2021

Expoziţiile cu automobile vechi se bucură în continuare de un real succes. Secolul XX al fost unul în care automobilele s-au impus la nivelul întregii lumi ca principalul mijloc de locomoţie, aşa că există suficiente "exponate" pentru amatorii de maşini.

Interes scăzut pentru titlurile Fidelis

Interes scăzut pentru titlurile Fidelis

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 septembrie 2021

Subscrierile se încheie la finele acestei săptămâni 

Subscrierile pentru cea de-a cincea emisiune de titluri de stat Fidelis se ridicau, cu o săptămână înainte de încheierea perioadei în care populaţia le poate cumpăra din piaţa primară, la 428,3 milioane de lei, peste cele din emisiunea anterioară, dar sub subscrierile din acelaşi interval de timp ale unor operaţiuni similare anterioare derulate de Ministerul Finanţelor.

"Partea de ESG ne îndeamnă să privim investiţiile în perspectivă"

DANIELA ROPOTĂ, PREŞEDINTELE AAFBR: "Partea de ESG ne îndeamnă să privim investiţiile în perspectivă"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 septembrie 2021

"Există o corelaţie puternică între integrarea criteriilor ESG în activitatea companilor şi performanţa financiară", spune analistul financiar, citând un studiu OECD  

Criteriile de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă (Environmental, Social and Corporate Governance - ESG) îi fac pe analişti şi investitori să privească proiectele de investiţii ale companiilor în perspectivă, evaluând beneficiile pe care acestea pot să le aducă atât pentru companie, cât şi pentru societate în ansamblu, a spus la finele săptămânii trecute Daniela Ropotă, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), în cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 27 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 27 septembrie 2021

Macroeconomie / 27 septembrie 2021

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut peste aşteptări şi în septembrie 2021, până la 98,8 puncte, de la 99,6 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni a scăzut până la 97,3...

PIAŢA VALUTARĂ Euro a crescut la 4,9491 lei

Julia PandiBănci-Asigurări / 27 septembrie 2021

Euro a crescut, vineri, cu 0,01 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9491 lei/euro.

Pe pieţele externe, vineri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1703 dolari, în depreciere cu...

Indicii fac un pas în faţă

BVB Indicii fac un pas în faţă

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 septembrie 2021

Ultima emisiune a obligaţiunilor Libra Bank a fost înregistrată în sistemul bursier Schimb "deal" cu 12,6% din Sinteza Oradea, la un preţ cu 14,29% sub referinţa din piaţa "regular" 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo