ZIARUL BURSA

01 octombrie 2021
Ediţia din 15.08.2024
"Modul de tranzacţionare pe pieţele financiare s-a revoluţionat, în ultimul sfert de secol"

"Modul de tranzacţionare pe pieţele financiare s-a revoluţionat, în ultimul sfert de secol"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 1 octombrie 2021

(Interviu cu Christian Jain Kongsted, Popular Investor pe eToro) 

"Crypto este, probabil, cea mai riscantă dintre toate clasele de active în acest moment şi, de asemenea, a produs cele mai mari randamente în ultimii ani" " Chiar şi cei mai buni investitori se înşeală în cel puţin 30% din timp"

Reporter: Cum caracterizaţi evoluţia investiţiilor pe platformele de tranzacţionare?

În perioada iulie - septembrie 2021, pentru al cincilea trimestru consecutiv, tehnologia a generat cel mai mare număr de tranzacţii IPO (419), care au atras 116,4 miliarde de dolari. (Sursa foto: Facebook/VirginGalactic)

DATE REFINITIV PENTRU TRIMESTRUL AL TREILEA IPO-urile au încetinit la nivel global

V.R.Internaţional / 1 octombrie 2021

IPO-urile din perioada iulie-septembrie 2021 au atras un total de aproximativ 94,6 miliarde de dolari, în scădere cu 26,3% faţă de al doilea trimestru Totuşi, numărul listărilor din primele nouă luni ale anului este cel mai mare de după bula dot-com din 2000 

Ofertele publice iniţiale (IPO) au încetinit la nivel global în trimestrul al treilea din 2021, faţă de ritmul frenetic din trimestrul anterior, dar numărul listărilor din primele nouă luni ale anului a fost cel mai mare de după bula dot-com din 2000, potrivit datelor Refinitiv, preluate de Reuters.

Cea mai mare creştere a dobânzii din ultimii 24 de ani nu este suficientă pentru Cehia

Călin RecheaInternaţional / 1 octombrie 2021

Călin Rechea

Banca Naţională a Cehiei (CNB) a surprins pieţele prin majorarea peste aşteptări a dobânzii de politică monetară, cea mai mare din ultimii 24 de ani.

Pe fondul accentuării presiunilor inflaţioniste, CNB a anunţat că noul nivel al dobânzii de intervenţie va fi de 1,5%, cu 75 de puncte de bază peste nivelul anterior, în condiţiile în care aşteptările de pe piaţă indicau o majorare de 50 de puncte de bază.

Terorizarea populaţiei ca metodă de guvernare

Cornel CodiţăEditorial / 1 octombrie 2021

Cornel Codiţă

În nici o lună de zile, am revenit la punctul de vîrf al campaniei de isterizare a populaţiei declanşată de aşa zisele valuri ale unei pandemii niciodată declarată legal pe teritoriul României, din motive cît se poate de serioase şi... legale, desigur.

Gilda Lazăr a afirmat: "În 2020, un an de criză fără precedent, veniturile din acciza la ţigarete au fost singurele în creştere, cu 10,9% mai mult decât în 2019. Conform execuţiei bugetare pe primele opt luni ale anului 2021, veniturile provenite din acciza pe tutun au crescut cu 11,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta pentru că piaţa neagră s-a situat în 2020 sub nivelul mediei europene de 10%, tendinţă menţinută şi în 2021".

GILDA LAZĂR, JTI: "Scăderea contrabandei cu ţigarete înseamnă creşterea pieţei legale şi încasări mai mari la buget"

M.G.Companii / 1 octombrie 2021

Scăderea contrabandei cu ţigarete înseamnă creşterea pieţei legale, concretizată în încasări mai mari pentru bugetul de stat, a afirmat, ieri, Gilda Lazăr, director corporate affairs & communications la JTI România, Moldova şi Bulgaria, în cadrul unui eveniment în care a fost lansată campania naţională anti-ţigarete ilicite "Contrabanda e boală grea".

PENTRU PROIECTUL NEPTUN DEEP Romgaz caută finanţare bancară de 1,6 miliarde de lei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 octombrie 2021

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş (SNG), aflat în negocieri exclusive cu Exxon Mobil pentru preluarea participaţiei de 50% deţinută de americani la proiectul de mare adâncime Neptun Deep, caută finanţare bancară de 1,6 miliarde de lei, pentru acoperirea unei părţi din preţul tranzacţiei, a anunţat compania printr-un raport postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Guvernul a dublat premiile medaliaţilor olimpici şi paralimpici

O.D.Sport / 1 octombrie 2021

Medaliaţii la Jocurile Olimpice şi Paralimpice au un motiv de bucurie, vor primi mai mulţi bani de la minister. Eduard Novak, ministrul Sportului, se află în inedita postură de a fi, la un moment dat, cel care înmânează (ca ministru) premiul şi cel care îl primeşte (ca medaliat).

Digi lansează internet cu viteze de până la zece Gigabiţi pe secundă

Digi lansează internet cu viteze de până la zece Gigabiţi pe secundă

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 octombrie 2021

În decembrie, serviciul va fi disponibil în Bucureşti, iar în 2022 în toate reşedinţele de judeţ 

Digi Communications a lansat Fiberlink 10 G, serviciu de internet prin fibră optică ce va aduce viteze de până la zece Gigabiţi pe secundă, conform prezentării făcute ieri de Valentin Popoviciu, vicepreşedintele operatorului de telecomunicaţii, în cadrul unei videoconferinţe de presă.

Investiţiile străine directe au scăzut cu 42% în 2020, la 3 miliarde euro

RAPORT BNR: Investiţiile străine directe au scăzut cu 42% în 2020, la 3 miliarde euro

M.G.Macroeconomie / 1 octombrie 2021

Fluxul net de investiţii străine directe în anul 2020 a înregistrat valoarea de 3 miliarde euro, în scădere cu 42% faţă de 2019, iar veniturile din investiţiile străine directe în România realizate de nerezidenţi anul trecut au înregistrat valoarea de 6,857 miliarde euro, potrivit raportului anual cu privire la investiţiile străine directe (ISD) publicat ieri de Banca Naţională a României (BNR).

Guvernul Cîţu, tot mai aproape de marginea prăpastiei

S.B.Politică / 1 octombrie 2021

Orban: "Cîţu nu îşi va da demisia înainte de moţiune pentru că, altfel, nu ar mai putea asigura interimatul; el ţine foarte mult la funcţie" 

Senatorii şi deputaţii s-au reunit, ieri, în şedinţă comună pentru a citi moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Florin Cîţu, iniţiată de cei 157 de parlamentari social-democraţi.

BET atinge un nou record istoric

BVB BET atinge un nou record istoric

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 octombrie 2021

Tranzacţii de 113,3 milioane de lei, sub media zilinică a anului  

Indicele BET, al celor mai lichide nouăsprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a urcat cu 0,23%, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, până la 12.645,1 puncte, un nou record istoric.

Reţeaua Clinicile Dr. Leahu şi-a dublat veniturile

ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Reţeaua Clinicile Dr. Leahu şi-a dublat veniturile

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 octombrie 2021

Societatea a obţinut un profit net de 4,84 milioane de lei, faţă de o pierdere în primele şase luni din 2020  

Reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, venituri totale de 44,41 milioane de lei, duble faţă de cele 21,7 milioane de lei din prima jumătate a anului trecut, în timp profitul net s-a ridicat la 4,84 milioane de lei, faţă de o pierdere de 1,86 milioane de lei, în intervalul ianuarie-iunie 2020, conform raportului societăţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 1 octombrie 2021

Macroeconomie / 1 octombrie 2021

Activitatea economică din China înregistrat o expansiune în septembrie 2021, pe fondul contracţiei din sectorul industrial. Indicele agregat al activităţii a crescut cu 2,8 puncte, până la 51,7 (o valoare sub 50 arată contracţie), în condiţiile...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo