ZIARUL BURSA

11 ianuarie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Administratorii de fonduri, puşi în gardă de scrisoarea ASF

PROTECŢIE DE "RANG ÎNALT" Administratorii de fonduri, puşi în gardă de scrisoarea ASF

George MarinescuPiaţa de Capital / 11 ianuarie 2022

În loc să verifice conflictele de interese în care se află unii administratori ai fondurilor de investiţii, ASF îi dojeneşte părinteşte, prin intermediul unei scrisori Prin documentul respectiv, Autoritatea înfiinţată pentru respectarea legii ignoră aplicarea ei 

Ziarul BURSA a intrat în posesia documentului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), transmisă tuturor administratorilor fondurilor de investiţii alternative (AFIA) din România.

Sursa: facebook/Novak Djokovic-Oficial

Meciul Australia - Djokovici: avantaj sârbul, dar partida nu e jucată

Octavian DanSport / 11 ianuarie 2022

Povestea participării sârbului Novak Djokovici la Openul Australiei nu mai are legătură cu sportul şi s-a transformat într-o bătălie între vaccinişti şi antivaccinişti, împănată din plin cu fake-news-uri şi cu exagerări penibile. Informaţia începutului de săptămână este că jucătorul de tenis şi-a recuperat în justiţie viza pentru Australia.

Aria obrăzniciei

Cătălin AvramescuEditorial / 11 ianuarie 2022

Cătălin Avramescu

Am avut în ultimele zile un sentiment plăcut. La prima vedere, nu aş fi avut de ce. Vremea în Bucureşti a fost proastă. Drumurile, pline de noroaie. Doamna care face curat pe scară bombănea într-una. Vânzătoarele de la mall bombăneau şi ele. (Nu îmi este clar de ce). La televizor, aceeaşi politicieni expiraţi. Pe rafturi, preţurile au luat-o razna.

Goldman Sachs prognozează patru majorări de dobândă din partea Fed, în 2022

Goldman Sachs prognozează patru majorări de dobândă din partea Fed, în 2022

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 11 ianuarie 2022

Sebastien Galy, analist Nordea Bank: "Piaţa se clatină pe marginea realităţii" "Piaţa bursieră este «copilul mai lent» care schimbă ultimul direcţia", spune Jim Bianco, preşedintele Bianco Research 

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) va majora ratele de dobândă de patru ori în acest an şi va începe procesul de reducere a bilanţului (QT) în luna iulie sau chiar mai devreme, potrivit analiştilor Goldman Sachs citaţi de Bloomberg.

BNR a majorat dobânda cheie la 2%

BANCA CENTRALĂ CONTINUĂ CU PRUDENŢĂ CICLUL DE CREŞTERE A DOBÂNZILOR BNR a majorat dobânda cheie la 2%

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 11 ianuarie 2022

Dobânzile reale continuă să fie puternic negative BNR: "Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil gradual în următoarele luni, sub impactul şocurilor pe partea ofertei" Potrivit BNR, evoluţiile recente ale indicatorilor cu frecvenţă ridicată sugerează o stagnare a activităţii economice în trimestrul al patrulea din 2021 

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, ieri, majorarea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,25%, la nivelul de 2% pe an, menţinerea dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% şi majorarea ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 3% de la 2,5%, decizii menite să contracareze avansul continuu al inflaţiei.

Cristian Ghinea, coordonator politici publice USR, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care a coordonat elaborarea PNRR, a subliniat faptul că lansarea acestei platforme reprezintă modalitatea USR de a rămâne alături de acest proiect de ţară.

USR monitorizează implementarea PNRR

I.Ghe.Politică / 11 ianuarie 2022

USR va monitoriza implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă de către autorităţile centrale de la Bucureşti, prin intermediul unei link: platforme online, instrument prin care vor fi urmărite şi diagnosticate toate jaloanele şi ţintele din documentul respectiv.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 11 ianuarie 2022

MACRO NEWSLETTER 11 ianuarie 2022

Macroeconomie / 11 ianuarie 2022

Producţia industrială din Germania şi-a accelerat scăderea anuală în noiembrie 2021, până la 2,4%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,2%, după un avans de 2,4% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo