ZIARUL BURSA

21 iunie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Ucraina - statut de partener participant în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări

Ucraina - statut de partener participant în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări

George MarinescuPolitică / 21 iunie 2022

Andrzej Duda: "Vom avea parteneriat participant - un nou tip de parteneriat care nu este doar rezervat Ucainei, statut pe care i l-am acordat astăzi (n.r. ieri) - şi putem să îl acordăm şi ţărilor din Europa Centrală care nu sunt membre ale Uniunii Europene" Klaus Iohannis: "Republica Moldova şi Georgia trebuie să primească acelaşi sprijin din partea noastră, pentru că rezilienţa lor este greu încercată în aceste momente" Rail2Sea şi Via Carpathia - primele două proiecte de infrastructură în care va fi inclusă şi Ucraina 

Iniţiativa celor Trei Mări (I3M), platformă politico-economică alcătuită din 12 state membre ale Uniunii Europene situate între Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră şi-a deschis, începând de ieri, porţile şi pentru alte state din estul şi centrul Europei, care nu sunt încă membre ale UE. Şefii de stat şi de guverne din cele 12 state reuniţi ieri la Summitul I3M de la Riga (Letonia) au decis înfiinţarea unui nou tip de parteneriat - parteneriatul participant - la care să aibă acces şi alte state din Europa Centrală şi de Est, chiar dacă acestea nu sunt încă membre ale Uniunii Europene.

La grădina zoologică

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 21 iunie 2022

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Calculasem greşit. Am luat-o pe drumul care trecea pe lângă Grădina Zoologică. În zilele normale, pe acolo este mai scurt. Uitasem însă că era duminică.

Italia îşi asigură livrările de gaze din Qatar

Italia îşi asigură livrările de gaze din Qatar

A.V.Internaţional / 21 iunie 2022

Eni, companie deţinută parţial de statul italian, va prelua 25% dintr-o societate mixtă cu QatarEnergy, care, în schimb, va deţine 12,5% din proiectul de extindere a zăcământului North Field East Austria şi Germania vor utiliza din nou cărbunele pentru energie Rusia devine cel mai mare furnizor de petrol al Chinei 

Autorităţile din Roma şi Doha au semnat un acord de investiţii de miliarde de dolari, care va ajuta la asigurarea livrărilor de gaze din Qatar către Italia, într-un moment în care Rusia reduce exporturile de profil, ca răspuns la sancţiunile impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei, anunţă DPA.

Subscrierile pentru titlurile de stat Fidelis trec de pragul unui miliard de lei

CU O ZI ÎNAINTE DE ÎNCHEIEREA OFERTEI Subscrierile pentru titlurile de stat Fidelis trec de pragul unui miliard de lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 iunie 2022

Prin oferta anterioară, statul a strâns de la populaţie două miliarde de lei Dobânzile titlurilor sunt inferioare prognozelor BNR privind inflaţia  

Subscrierile ultimei oferte de titluri de stat Fidelis destinate populaţiei au trecut de pragul de un miliard de lei, cu o zi înaintea încheierii operaţiunii de piaţă, conform datelor agregate de noi din platformele brokerilor.

"Abordarea legislativă a presat băncile, ca un pat al lui Procust"

VIDEO - FLORIN DĂNESCU, ARB: "Abordarea legislativă a presat băncile, ca un pat al lui Procust"

Bănci-Asigurări / 21 iunie 2022

(Interviu cu Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Românea Băncilor şi Septimiu Stoica, conciliator CSALB şi preşedintele Bursei Române de Mărfuri) Septimiu Stoica: "Consumatorii şi băncile trebuie să-şi însuşească tehnica compromisului" Florin Dănescu: "Băncile trebuie să aibă încredere în conciliere, să fie deschise, să investească mai mult şi să reducă timpii de aşteptare"  

Reporter: Sunteţi în acest proiect de şase ani, de când s-a înfiinţat CSALB. Cum vedeţi utilitatea acestui Centru pentru sistemul bancar?

Josep Borell

JOSEP BORELL: "Asistăm la o tentativă deliberată a Rusiei de a folosi lipsa hranei drept armă de război" 

I.GHE.Internaţional / 21 iunie 2022

Miniştrii de externe din ţările membre ale Uniunii Europene vor trimite scrisori omologilor lor din Africa în care să le explice că nu sancţiunile impuse Federaţiei Ruse au dus la actuala criză alimentară, ci agresiunea decisă de autorităţile de la Kremlin împotriva Ucrainei, şi să arate ce este de făcut pentru deblocarea situaţiei prezente, a declarat, ieri, Josep Borell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afacerile Externe, după şedinţa Consliului pentru Afaceri Externe.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 iunie 2022

MACRO NEWSLETTER 21 iunie 2022

Macroeconomie / 21 iunie 2022

Producţia industrială din SUA şi-a accelerat creşterea anuală în luna mai 2022, până la 5,8%, de la 5,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare sub aşteptări, de 0,2%, după un avans de 1,4% în luna anterioară.

Aprecieri de peste 1% pentru indici

BVB Aprecieri de peste 1% pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 iunie 2022

Tranzacţii de numai 37 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Debutul săptămânii a fost marcat de creşteri pentru indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), într-un mediu general pozitiv pentru acţiuni în pieţele europene.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo