ZIARUL BURSA

13 iulie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

Rata inflaţiei - la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani

M.G.Bănci-Asigurări / 13 iulie 2022

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR: "Mare parte a inflaţiei este de provenienţă externă; România importă inflaţie în acest moment"  

Rata anuală a inflaţiei a continuat să crească, în luna iunie, în linie cu aşteptările analiştilor, la o rată anuală de 15,1%, cea mai mare din ultimii 20 de ani.

Euro, la paritate cu dolarul

Euro, la paritate cu dolarul

A.V.Bănci-Asigurări / 13 iulie 2022

Potrivit Commerzbank, este posibil ca perechea valutară euro/dolar să fie cotată sub paritate cât de curând, în condiţiile în care există riscul unei crize majore în domeniul energiei pe continentul european 

Moneda unică europeană (euro) a atins ieri, pe pieţele externe, paritatea cu dolarul american, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, în regiune existând temeri legate de viitorul economiei, care riscă să fie afectată puternic de posibilitatea întreruperii livrărilor de gaze ruseşti.

Estimări tot mai ridicate pentru inflaţie, în Europa

Estimări tot mai ridicate pentru inflaţie, în Europa

Andrei IacomiMacroeconomie / 13 iulie 2022

Inflaţia în zona euro va fi de 7,7% la finele acestui an, urmând să scadă până la 2,3% anul viitor, conform ultimului sondaj Bloomberg 

Inflaţia este aşteptată să crească în zona euro, atât în acest an cât şi în 2023, au declarat oficiali ai Uniunii pentru CNBC la începutul săptămânii, pe măsură ce planurile privind reducerea importurilor de gaze din Rusia se intensifică.

Şase, vine valul

CORONAVIRUS Şase, vine valul

O.D.Miscellanea / 13 iulie 2022

Mulţi oameni se pregătesc în această perioadă pentru întâlnirea cu valurile. La fel fac şi autorităţile. Din păcate, sunt valuri diferite şi produc emoţii diametral opuse.

De ce crede Putin în victoria lui finală

Cornel CodiţăEditorial / 13 iulie 2022

Cornel Codiţă

Nu lipsit de emfază, Putin spune lumii că lucrurile serioase nu au început, încă, în Ucraina. Poţi presupune că îşi susţine cu aplomb propria propagandă, pe care îi place să o guste, nu doar cu linguriţa, ci cu polonicul şi în care, în plus, îi place să creadă. Poţi presupune, însă, faptul că dincolo de propagandă, această credinţă este autentică şi are în spate ceva temeiuri. Care ar putea fi ele?

Vara pe uliţă a debutat la Muzeul Satului

Vara pe uliţă a debutat la Muzeul Satului

O.D.Miscellanea / 13 iulie 2022

Uliţa satului de altă dată poate fi regăsită şi în centrul celui mai mare oraş al ţării. Cea de-a 30-a ediţie a Taberei de creaţie "Vara pe uliţă" a debutat la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

Probleme mari cu vaccinarea copiilor

Probleme mari cu vaccinarea copiilor

O.D.Miscellanea / 13 iulie 2022

Medicii de familie trag un semnal de alarmă pe o problemă care afectează viitorul unor generaţii. Societatea Naţională De Medicina Familiei (SNMF) atrage atenţia asupra pericolului de întrerupere a vaccinării copiilor la medicii de familie odată cu transferul datelor şi punerea în funcţiune a noului Registru Electronic Naţional de Vaccinare (RENV).

"Criza energetică se poate agrava în următoarele luni"

DIRECTORUL EXECUTIV AL AGENŢIEI INTERNAŢIONALE A ENERGIEI: "Criza energetică se poate agrava în următoarele luni"

ANDREI IACOMIMaterii Prime / 13 iulie 2022

"Lumea nu a văzut niciodată o criză energetică atât de severă, în ceea ce priveşte profunzimea şi complexitatea sa", a spus Fatih Birol "Iarna aceasta va fi foarte, foarte dificilă pentru Europa", a mai afirmat directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei 

Criza energetică globală fără precedent care ameninţă întreaga economie mondială se poate agrava în următoarele luni, conform directorului executiv Agenţiei Internaţionale a Energiei, scrie Business Insider.

Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului; Sursa foto: Facebook/ Constantin-Daniel Cadariu; Credit foto: Guvernul României, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului

Start-up Nation - ediţia a treia - demarează în 19 iulie

GEORGE MARINESCUMiscellanea / 13 iulie 2022

Beneficiarii vor face investiţia iniţială, din care vor cofinanţa între 5% şi 15% Decontarea sumelor va fi făcută de MAT după verificări amănunţite ale cheltuielilor efectuate Proiectele câştigătoare nu vor mai putea fi înstrăinate de beneficiari înainte de începerea implementării acestora şi nici în timpul implementării 

Ediţia a treia a programului Start-up Nation va debuta în 19 iulie şi se estimează că de sumele alocate pentru finanţare vor beneficia 10.000 de antreprenori din ţara noastră şi 1000 de cetăţeni români din Diaspora, a declarat, ieri, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, în care a prezentat pe scurt şi celelalte 12 programe de finanţare pregătite pentru susţinerea mediului privat de afaceri din ţara noastră.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo