ZIARUL BURSA

02 noiembrie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Ilustraţie de MAKE

Turbulenţele pieţelor i-au făcut pe investitori să caute refugiu în dolar

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 2 noiembrie 2022

Bogdan Maioreanu, eToro: "Un dolar puternic înăspreşte condiţiile financiare globale, făcând mai costisitoare rambursarea datoriilor pentru ţările cu datorii în dolari americani"  

Aurelian Dochia: "În opinia mea, dolarul îşi va menţine supremaţia, chiar dacă tendinţa de întărire faţă de alte monede nu va mai fi atât de evidentă"

Goldman Sachs: "Dolarul poate atinge maximul anul viitor, în loc de 2024, după cum sugerează unele exemple din istorie"

Băncile care participă la stabilirea ROBOR, investigate de Consiliul Concurenţei

Băncile care participă la stabilirea ROBOR, investigate de Consiliul Concurenţei

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 2 noiembrie 2022

Actualizare Bogdan Neacşu, ARB: "Preocuparea Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte evoluţia dobânzilor bancare este normală"

---

Actualizare - Bogdan Chiriţoiu: Dacă vom identifica nereguli, vom sancţiona băncile în cauză ca pe orice alt agent economic

---

Vasilescu, BNR: "ROBOR nu se compune cu faţa la debitorii băncilor, ci ca plată a împrumuturilor între bănci" Aurelian Dochia: "Investigaţia Consiliului Concurenţei este un semnal că lucrurile sunt sub control şi că autorităţile se preocupă" Isărescu avertiza, în august, că băncile "au sărit calul" cu ROBOR

Cele zece bănci care participă la procedura de calcul a ROBOR sunt investigate de Consiliul Concurenţei, fiind suspectate pentru modul în care determină valoarea acestui indice, care este mult mai mare decât dobânda de referinţă stabilită de Banca Naţională a României (BNR), după cum ne-au spus surse apropiate situaţiei. Acestea ne-au precizat că inspectorii din cadrul Autorităţii din domeniul Concurenţei au mers ieri, în control, la sediile băncilor vizate.

Sursa foto: https://brandminds.com/8-things-you-might-not-know-about-kjell-nordstrom/

ECONOMISTUL KJELL NORDSTROM: "Globalizarea s-a încheiat; se formează o lume regionalizată"

ANDREI IACOMIMacroeconomie / 2 noiembrie 2022

"La un moment dat vom încerca să ne deschidem şi să interacţionăm unul cu celălalt, dar asta ne va lua mult timp" "Pandemia a fost ca o maşină a timpului pentru economia lumii" 

Pandemia Covid-19 şi războiul început de Rusia în Ucraina au pus punct unei perioade de circa 40 de ani de globalizare, în locul căreia se formează o lume compusă din câteva mari regiuni, crede scriitorul şi economistul Kjell Nordstrom, ce a fost prezent ieri, în ţara noastră, la un eveniment organizat de Asociaţia Business Service Leaders (ABSL). În opinia sa, procesul nu este ireversibil şi, la un moment dat, aceste regiuni se vor deschide, vor interacţiona tot mai mult una cu cealaltă, dar nu în viitorul apropiat.

Chile, Uruguay şi Samoa vor încerca tăria "Stejarilor"

RUGBY Chile, Uruguay şi Samoa vor încerca tăria "Stejarilor"

O.D.Sport / 2 noiembrie 2022

Luna aceasta este una foarte plină pentru "Stejarii" tricolori, cu această ocazie începând, practic, pregătirile pentru Cupa Mondială de anul viitor. Naţionala de rugby a României a început pregătirea celor trei partide test World Rugby pe care le va disputa în luna noiembrie, la Bucureşti, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf. "Stejarii" urmează să întâlnească pe 5 noiembrie - Chile, pe 12 noiembrie - Uruguay şi pe 19 noiembrie - Samoa, informează FR Rugby.

Iluzia evadării din periferie

Cornel CodiţăEditorial / 2 noiembrie 2022

Cornel Codiţă

De cînd s-a născut România ca stat modern şi pînă astăzi, statutul ei pe harta de putere a Europei a fost unul şi acelaşi: zonă de periferie în raport cu un centru de putere care, fie şi temporar, a fost capabil să îşi impună asupra zonei obiectivele şi interesele, soluţiile politice, economice, militare.

Sursă foto: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

Parteneriat pe axa PMB - universităţi

O.D.Politică / 2 noiembrie 2022

Autorităţile locale îşi doresc să colaboreze cât mai strâns cu mediul universitar în folosul ambelor părţi. Primăria Capitalei urmează să încheie un acord de parteneriat cu universităţile bucureştene, conform unui proiect adoptat de consilierii municipali.

Sursă foto: Facebook / Visit Piatra-Neamţ

Sărbătorile de iarnă, prezentate la Târgul de Turism

O.D.Miscellanea / 2 noiembrie 2022

Tradiţia face casă bună cu turismul. Bine prezentate, anumite obiceiuri pot atrage foarte mulţi vizitatori. Deocamdată fiecare zonă încearcă să-şi prezinte cele mai atractive (din punct de vedere turistic) tradiţii populare, dar nu ar strica, pentru evenimentele internaţionale, o abordare mai largă şi mai închegată, naţională.

Două loturi

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 2 noiembrie 2022

MARIUS TIŢA

Deşi nu s-a limitat la licitaţiile legate de cele patru anotimpuri, Artmark pune în acestea greutatea activităţii sale. Uneori, o explicaţie se lipeşte e tradiţionalul titlu, se anunţă participarea unui număr însemnat de maeştrii, chiar o sută. Aşa s-a numit şi licitaţia acestei toamne, cea cu 177 de loturi, vândute trei sferturi, la nivel de peste 800 de mii de euro. Să vedem despre ce a fost vorba.

"Numărul angajaţilor din industria serviciilor pentru afaceri a crescut cu 30%, în ultimii trei ani"

ASOCIAŢIA BUSINESS SERVICE LEADERS: "Numărul angajaţilor din industria serviciilor pentru afaceri a crescut cu 30%, în ultimii trei ani"

ANDREI IACOMICompanii / 2 noiembrie 2022

IT, suport clienţi, finanţe şi contabilitate - serviciile care au avut nevoie de cei mai mulţi angajaţi Ciprian Dan, preşedintele ABSL: "Este nevoie de angajaţi cu competenţe tehnice crescute, comparativ cu ponderea angajaţilor fără experienţă care era destul de mare în urmă cu trei-cinci ani" 

Numărul angajaţilor din industria serviciilor pentru afaceri din ţara noastră a urcat constant, creşterea cumulată a ultimilor trei ani fiind de aproape 30%, conform unui studiu realizat de Asociaţia Business Service Leaders (ABSL) împreună cu PwC, ce a fost prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul Educaţiei nu este de acord cu trecerea la "orarul de iarnă"

Ministerul Educaţiei nu este de acord cu trecerea la "orarul de iarnă"

O.D.Miscellanea / 2 noiembrie 2022

Ministerul Educaţiei încearcă să descurajeze anumite "apucături" ale conducerilor unor unităţi de învăţământ, care iau anumite măsuri doar din inertţie, fără a se mula pe situaţia reală din teren. Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare să susţină şcolile să păstreze orarul normal şi să descurajeze trecere la "orarul de iarnă", după ce unele unităţi de învăţământ au redus durata orelor de curs şi a pauzelor.

Ajutor pentru tineri, din partea Guvernului

Ajutor pentru tineri, din partea Guvernului

O.D.Politică / 2 noiembrie 2022

Tinerii au parte de o veste foarte bună din partea autorităţilor. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă că Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament, a indemnizaţiei de sprijin şi a indemnizaţiei pentru tineri a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută şi este deja în vigoare, astfel că tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la şcoală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 2 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 2 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 2 noiembrie 2022

Volumul vânzărilor retail din Germania şi-a temperat declinul anual în septembrie 2022, până la 0,9%, de la 3,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare neaşteptate, de 0,9%, după un declin de 1,4% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo