ZIARUL BURSA

22 decembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
"Goana după aur" (The Gold Rush) - afiş - este un film american de comedie muta din 1925, scris, produs şi regizat de Charlie Chaplin.

"THE GOLD RUSH" VA REÎNCEPE ANUL VIITOR Analiştii: Preţul aurului va creşte în 2023

A.V.Internaţional / 22 decembrie 2022

ANZ Research: Preţul aurului va urca la 1.900 de dolari uncia, în scenariul de recesiune din 2023 În prezent, cotaţia metalului galben este de circa 1.800 de dolari/uncie 

Temerile de recesiune globală semnalează vremuri tulburi în viitor, dar nu şi pentru aur, potrivit ANZ Research din Australia, care şi-a modificat în urcare prognoza pentru preţul metalului galben la finele anului viitor, în condiţiile în care investitorii vor căuta active sigure, iar creşterea dolarului american se va estompa, informează www.afr.com.

Presiuni financiare tot mai mari şi acuzaţii de fraudă pentru companii imobiliare din Europa

Presiuni financiare tot mai mari şi acuzaţii de fraudă pentru companii imobiliare din Europa

Călin RecheaInternaţional / 22 decembrie 2022

Călin Rechea

Companiile imobiliare din Europa au devenit ţinte pentru vânzările în lipsă tot mai agresive, pe fondul creşterii accentuate a presiunilor generate de creşterea costurilor de finanţare, după cum scrie Bloomberg.

Una dintre aceste companii, Vivion Investments, a intrat în atenţia jucătorilor de pe pieţe şi din alte motive, respectiv acuzaţii de fraudă masivă din partea companiei de servicii financiare Muddy Waters.

Superoferta 2 în 1: "taxa pe vânt" - ţi se pune o taxă şi plăteşti două!

Superoferta 2 în 1: "taxa pe vânt" - ţi se pune o taxă şi plăteşti două!

George ChiriţăPolitică / 22 decembrie 2022

George Chiriţă

(sau etica indicatorului de 4 uşi deschise) 

"Taxa pe soare" a fost o temă de succes cu câteva zile în urmă, dar nimeni nu a observat că ordonanţa care introduce "taxa pe soare" aduce de fapt şi "taxa pe vânt". Asta pentru că ea nu se referă doar la modul de a exploata energia solară, luminoasă sau calorică, ci şi orice altă sursă de energie regenerabilă, unde desigur se include şi energia eoliană. Căci ordonanţa nu exclude vreo categorie de energie regenerabilă, cum ar fi cea eoliană, de la a o face obiectul ei şi, dacă nu o exclude, atunci o include.

Comisia Europeană, nepregătită pentru reformarea pieţei de audit

INTERESELE MARILOR COMPANII SFIDEAZĂ REGULILE DE CONCURENŢĂ Comisia Europeană, nepregătită pentru reformarea pieţei de audit

George MarinescuInternaţional / 22 decembrie 2022

După scandalul Wirecard, Comisia Europeană a promis că va reforma regulile pentru auditori, dar, deşi problemele sunt clare şi există o mulţime de soluţii, se pare că instituţia de la Bruxelles nu va prezenta până la finalul acestui an nici măcar un draft de proiect legislativ în acest domeniu, afirmă Sebastian Mack, expert financiar în cadrul Centrului Jaques Delors din Berlin, într-un articol publicat de Euractiv.com.

Bani europeni pentru modernizarea infrastructurii feroviare destinată Portului Constanţa

Bani europeni pentru modernizarea infrastructurii feroviare destinată Portului Constanţa

I.GHE.Fonduri Europene / 22 decembrie 2022

Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, etapa 1, a primit acceptul de finanţare din partea Comisiei Europene, care a decis, ieri, să finanţeze cu 616 milioane euro 35 de proiecte care vor permit investiţii în infrastructuri cheie care pot fi utilizate atât în scop civil cât şi militar, în actualul context al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

"Industria cripto are probleme de transparenţă"

PAUL BRODY, EY: "Industria cripto are probleme de transparenţă"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 22 decembrie 2022

"Oamenii vedeau cripto drept ceva mai bun deoarece va fi transparent şi pentru că nu există o bancă centrală motivată politic; s-a dovedit exact opusul", spune Brody  

Prăbuşirea exchange-ului FTX arată că problemele din piaţa cripto sunt departe de a se fi încheiat, iar lipsa de transparenţă înseamnă că industria este un "joc al insiderilor", spune Paul Brody, şeful pentru zona de blockchain al EY, scrie Business Insider.

CNAIR a reziliat contractele încheiate cu compania italiană Tirrena Scavi

CNAIR a reziliat contractele încheiate cu compania italiană Tirrena Scavi

GEORGE MARINESCUCompanii / 22 decembrie 2022

Vor fi organizate noi licitaţii pentru continuarea lucrărilor la tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Piteşti, Varianta de Ocolire Timişoara Sud şi un tronson din centura Capitalei 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat trei contracte de execuţie care fuseseră atribuite firmei italiene de construcţii Tirrena Scavi, din cauza slabei mobilizări şi incapacităţii financiare a acesteia de a continua proiectele pe care le derulează, se arată într-un comunicat de presă emis ieri de instituţia subordonată Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 22 Decembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 22 Decembrie 2022

Macroeconomie / 22 decembrie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au temperat creşterea anuală şi în noiembrie 2022, până la 28,2%, de la 34,5% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 3,9%, după o scădere de 4,2% în luna anterioară.

Indicii fac un pas în faţă

BVB Indicii fac un pas în faţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 22 decembrie 2022

Tranzacţii de 34,9 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au apreciat în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu evoluţiile pieţelor europene. Indicele compozit BETPlus a urcat cu...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo