AUTORITĂŢILE NOASTRE PĂSTREAZĂ TĂCEREA Kiev: România va livra arme Ucrainei

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 22 decembrie 2022

Sursă foto: Facebook / Oleksii Reznikov

Sursă foto: Facebook / Oleksii Reznikov

Oleksii Reznikov, ministrul Apărării de la Kiev a declarat că deja au fost încheiate pentru 2023 numeroase contracte pentru furnizarea de arme şi muniţii către Ucraina, nominalizând între ţările care au primit astfel de comenzi şi România, relatează presa ucraineană. Armele şi muniţiile vor fi trimise Ucrainei pe tot parcursul anului viitor, comenzile fiind deja plasate, iar fabricile din industria de apărare au început producţia acestora.

"Complexul militar-industrial american funcţionează deja. Unul dintre subiectele-cheie ale fiecărei reuniuni în format Ramstein (n.red. - reuniuni la nivelul miniştrilor apărării din ţările care sprijină Ucraina) este obligatoriu lansarea unor comenzi de producţie către ţările care sprijină astăzi Ucraina în acest război. Până în prezent, au fost deja plasate comenzi nu numai în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări. Şi o să vă spun sincer, fără să dezvălui mari secrete, pentru anul viitor avem deja o mulţime de contracte pentru a ne fi furnizate atât armele, cât şi muniţia necesară pentru acestea. Iar contracte similare, ştiu deja cu siguranţă, sunt informat de miniştrii apărării sau secretarii apărării din diferite ţări că şi ei au semnat deja contracte", a declarat Oleksii Reznikov, citat de agenţia ucraineană Interfax.

Ministrul a mai precizat că armele şi muniţiile vor fi livrate lunar Ucrainei, pentru a asigura stabilitatea rezistenţei şi a capacităţilor militare necesare eliberării teritoriului naţional.

Oficialul de la Kiev a arătat că prioritatea partenerilor occidentali este apărarea antirachetă şi antiaeriană a Ucrainei - prin furnizarea mai multor sisteme Iris-T, NASAMS, Crotale etc. -, precum şi livrarea de vehicule blindate, cu armamentul şi muniţia necesară pentru acestea. În opinia ministrului ucrainean, întărirea armatei ucrainene cu avioane occidentale F-16, F-15 sau, poate, Gripen (n.red. - avioane produse de Suedia) este doar o chestiune de timp.

El a precizat că atunci când comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, a vorbit despre un necesar de 300 de tancuri, 600-700 de vehicule de luptă pentru infanterie, 500 de obuziere, acesta a avut în vedere nevoile unei operaţiuni specifice, dar pentru victoria finală şi recuperarea completă a teritoriilor ucrainene sunt necesare mai multe echipamente şi arme.

În timp ce oficialii ucraineni vorbesc despre sprijinul militar acordat de ţara noastră, autorităţile de la Bucureşti preferă să păstreze tăcerea în jurul acestui subiect şi, în special, cu privire la cantităţile de muniţie şi armament livrate Ucrainei.

"Ţara noastră face destul de multe în ceea ce priveşte războiul din Ucraina, dar marea majoritate a lucrurilor pe care le face sunt secrete, nu sunt cunoscute, nu sunt transparente, din cauza unei decizii a Guvernului şi preşedintelui Klaus Iohannis, pe care eu refuz să o înţeleg. Oficialităţile române au decis ca ajutorul pe care ţara noastră îl acordă Ucrainei să fie secret şi nu înţeleg de ce au decis acest lucru. Să fie foarte clar: serviciile secrete ruse ştiu şi «ultima scobitoare» pe care o trimitem în Ucraina. Eu nu am informaţiile privind un eventual ajutor militar acordat Ucrainei, pentru că toate datele respective sunt secrete şi nu am acces la ele chiar dacă sunt membru în Comisia de Apărare din cadrul Camerei Deputaţilor şi membru în Comisia de Control a Serviciului de Informaţii Externe", a declarat recent, pentru ziarul BURSA, deputatul Nicu Fălcoi, membru al Comisiei de Apărare şi vicepreşedinte al Adunării Parlamentar NATO.

Domnia sa a precizat că în calitate de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a NATO, a primit din state terţe informaţii cu privire la sprijinul militar acordat de ţara noastră în mai multe zone ale lumii şi că, din păcate, datele respective sunt păstrate secrete de autorităţile de la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. asta-i iluzia ta ca rusii stiu si ultima scobitoare, dar esti frustrat ca nu te baga nimeni in seama si de ce ar face-o

    Pistoale cu apa si dildouri, ce dracu sa livreze Romania????

    1. Mai avem si noi ceva arme, tancuri si transportoare rusesti, mai usor de folosit de catre ucrainieni...

    Asa cum armata ucraineana face pe front ,atacand cand intr o parte si mutind apoi oensiva in alta parte ;la sute de km distanta ....asa face si in plan diplomatic . Sunt repetate incercari de a implica Romania ,probabil tot de acolo sunt si stirile ca sunt romani pe front etx ...Romania nu poate livra ce nu are ,probabil ca se pot gasi vechi livrari de munitie romaneasca in stoc la altii . Dar industria de aparare romaneasca a fost decapitalizata ,cea mai mare parte din personal s a pensionat ,fabrici inchise ...nu are Romania acum capacitatile care sa permita aceste livrari catre Ucraina . Deci e stire falsa la momentul acesta . Si stiind ca primesc tehnica militara avansata ,de ce ar fi nevoie de munitii vechi ruginite in depozitele romanesti ,care nu se potrivesc cu armamentul recent ?! Uite ca Romania cumpara tehnica militara actuala abia acum !

    Categoric e o situatie periculoasa pt Romania ,sper sa evite implicarea in razboi ,ca e posibil ca scenariul care a declansat razboiul sa implice extinderea catre Romania ! In 2019 ,cand a amenintat ca suspenda finantarea militara a Ucrainei ,Trumo a dezvaluit si care e ...pretextul de baza . Ca a fost el informat de coruptia din Ucraina ,din Romania etc . Coruptie e peste tot ,la noi tema asta e de trecut , iata ca se caseaza si inchid dosarele vechi ...gata ! 

    Nu doar ca bestiile si slugoii damboviteni, se imprumuta la greu ca sa cumpere arme la preturi de platina si pe care sa le doneze in secret apoi ucrainienilor, dar ne vor pune garantat ca tinte sigure in fatza rachetelor rusesti cu focoase conventionale sau nucleare, dupa caz!

    1. Nu e problema ta, ca tu esti in Rusia!

      Cap ai, neuroni la ce-ti mai trebuie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb