ZIARUL BURSA

20 ianuarie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

CE AŞTEAPTĂ MANAGERII DE FONDURI ÎN ACEST AN Revenirea pieţelor de obligaţiuni, performanţă pentru acţiuni şi diversificare

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 ianuarie 2023

Dan Popovici, OTP Asset Management: "Ne putem aştepta ca indicii BVB să performeze în a doua parte a acestui an" 

Robert Burlan, Raiffeisen Asset Management: "Ne aşteptăm ca perspectivele economice mai slabe să greveze doar parţial evoluţia pieţelor"

Milan Pruşan, NN Investment Partners: "Asumarea unui grad de diversificare ridicat va reprezenta un avantaj important pentru investitorii ce preferă abordările pe termen lung"

GDPR, o piedică în calea studiilor medicale

GDPR, o piedică în calea studiilor medicale

George MarinescuInternaţional / 20 ianuarie 2023

Cheltuielile pentru studiile clinice în Europa ar putea fi reduse cu aproximativ 8,9 miliarde euro anual, dacă datele colectate de la pacienţi ar putea fi exportate către agenţiile de sănătate din statele terţe, susţine Marti Jimenez-Mausbach, vicepreşedinte şi director de cercetare al Institutului Ostrom, în cadrul unei opinii postate pe site-ul economiadigital.es, în care citează estimările făcute de European Institute of Social Security la finalul anului 2020.

În ce direcţie merg lucrurile

Cornel CodiţăEditorial / 20 ianuarie 2023

Cornel Codiţă

Conform celui mai recent sondaj de opinie realizat, ieri-alaltăieri, de IINSCOP, la întrebarea "În ce direcţie credeţi că merg lucrurile în ţara noastră?" răspunsurile arată astfel: X% consideră că merg într-o direcţie greşită sau total greşită, în timp ce Y% consideră că merg într-o direcţie bună sau chiar foarte bună. Hai să facem un pariu: ce valoare presupuneţi că are X, respectiv Y, în sondajul cu pricina? Ca să nu credeţi că trişez am să vă spun din capul locului ce cred eu: cam trei cincimi, direcţie greşită; două cincimi, direcţie bună.

InterContinental Athenee Palace Bucharest, inaugurat oficial

ÎN URMA UNUI PROCES DE REBRANDING InterContinental Athenee Palace Bucharest, inaugurat oficial

A.V.Companii / 20 ianuarie 2023

George Copos, proprietarul ANA Hotels: "Restaurarea acestei clădiri istorice este o investiţie făcută de o firmă românească şi va depăşi, probabil, 40 de milioane de euro" 

ANA Hotels a lansat ieri, în mod oficial, InterContinental Athenee Palace Bucharest, în urma unui proces de rebranding al hotelului Athenee Palace, respectiv a unei investiţii în restaurarea clădirii istorice care îl găzduieşte.

E cazul să reducem plasamentele în dolari?

E cazul să reducem plasamentele în dolari?

CRISTIAN DOGARUMacroeconomie / 20 ianuarie 2023

După ce raportul euro-dolar coborâse sub 1 spre finalul anului trecut, iată că în acest moment s-a ajuns la 1,08, iar veştile care vin dinspre China sunt tot mai îngrijorătoare pentru viitorul cererii pentru valuta americană.

Guvernul alocă mai multe fonduri pentru educaţie

Guvernul alocă mai multe fonduri pentru educaţie

O.D.Politică / 20 ianuarie 2023

Guvernul a mai pus câţiva lei pentru domeniul educaţiei şi anunţă că astfel de iniţiative vor mai avea loc în viitorul apropiat. Costul standard pentru fiecare antepreşcolar, preşcolar sau elev pentru anul în curs creşte de la 6.386 de lei la 6.834 de lei în baza unei hotărâri aprobate de Executiv.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu: "Schema reprezintă o întoarcere a unei sume de 35% din investiţiile făcute în România de către producători. E o schemă care funcţionează în aproape toate ţările". (Sursă foto: Facebook / Lucian N. Romascanu)

CULTURĂ Ministerul a redescoperit cinematografia

O.D.Cultură / 20 ianuarie 2023

Industria cinematografică a fost redescoperită de autorităţile din domeniul culturii. După o perioadă în care s-a înregistrat un recul, apar semnale pozitive dinspre ministerul de resort. Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunţat că a repornit procesul de evaluare a schemei de ajutor pentru producţia cinematografică în România.

Mortalitatea maternă, în creştere

Mortalitatea maternă, în creştere

O.D.Miscellanea / 20 ianuarie 2023

Pandemia a produs pagube imense în ceea ce priveşte sănătatea. Noi date statistice ies la lumină acum. După doi ani de scădere, mortalitatea maternă a crescut considerabil în România, în 2020 şi 2021, perioadă care coincide cu pandemia de Covid-19.

Sursă foto: Facebook / Manchester City

Manchester City, cel mai bogat club din lume

O.D.Sport / 20 ianuarie 2023

Industria fotbalului se menţine la o înaltă cotă de productivitate şi interes. Banii vin în valuri, multe cluburi având cheltuieli exorbitante, dar şi încasări pe măsură.

"Avem cea mai scăzută intermediere financiară din Europa"

MUGUR ISĂRESCU: "Avem cea mai scăzută intermediere financiară din Europa"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 20 ianuarie 2023

"O bună parte din firmele româneşti sunt subcapitalizate şi au chiar capitaluri negative" "Dacă un bancher dă un credit unei societăţi cu capital negativ, nu e chiar penal, dar nici departe" 

Ţara noastră are cel mai scăzut nivel de intermediere financiară din Europa, a spus ieri Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), cu ocazia conferinţei de prezentare a "Raportului asupra stabilităţii financiare - decembrie 2022".

" Nu cred că dobânzile vor mai creşte semnificativ, dacă vor mai creşte"

EUGEN RĂDULESCU, BNR: " Nu cred că dobânzile vor mai creşte semnificativ, dacă vor mai creşte"

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 20 ianuarie 2023

"Rata creditelor neperformante pentru Prima Casă este foarte aproape de zero" 

Dobânzile la lei sunt probabil în zona maximului, astfel încât nu vor mai creşte semnificativ de aici înainte, dacă vor mai creşte, a spus ieri Eugen Radulescu, director în cadrul Direcţiei de stabilitate Wnanciară, în Banca Naţională a României (BNR), cu ocazia conferinţei de prezentare a "Raportului asupra stabilităţii financiare - decembrie 2022".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 Ianuarie 2023

MACRO NEWSLETTER 20 Ianuarie 2023

Macroeconomie / 20 ianuarie 2023

Preţurile de consum din zona euro şi-au temperat creşterea în decembrie 2022, până la 9,2%, de la 10,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo