ZIARUL BURSA

12 aprilie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Alexandru Păunescu

VIDEO "Consumatorul trebuie să fie informat cu privire la costurile unui credit, nu este obligat să ştie cum se calculează IRCC"

Bănci-Asigurări / 12 aprilie 2023

(Alexandru Păunescu, directorul juridic al Băncii Naţionale a României şi reprezentantul BNR în cadrul CSALB, într-un interviu realizat de Dan Popa, senior editor Hotnews.ro) 

"Funcţionarii bancari să întrebe mereu care sunt nevoile consumatorilor. Altfel, ajung să ofere carduri de credit cu dobânzi mari unor oameni care au nevoie de un credit de nevoi personale" "Sănătatea unui credit depinde de capacitatea funcţionarului bancar de a transmite informaţii consumatorilor despre serviciile financiare oferite de bancă"

Mozaic de la Sfanta Sofia

PLASAMENTE ALTERNATIVE Despre noi şi pictura sfinţilor

Marius TiţaInvestiţii Personale / 12 aprilie 2023

Marius Tiţa

Suntem într-un moment deosebit, Paşti pentru toţi creştinii, şi vestici, şi orientali, continuă luna Ramadanului, marea sărbătoare a musulmanilor, iar miercurea trecută a început Pesahul, sărbătoarea ieşirii evreilor din sclavia egipteană. La 20 martie, acum vreo trei săptămâni, în agitatul Orient, Apropiat sau Mijlociu, s-a serbat Anul Nou, Nowruz, pentru iranieni, Newroz, pentru kurzi. Orice cuvânt în plus din partea mea, în aceste subiecte, poate genera erori de tot felul, dar aş reţine faptul că sărbătorim lumina şi renaşterea. Nu este prima dată când se reunesc aceste sărbători, aş spune chiar că aşa se întâmplă de mii de ani, la început în această parte a emisferei nordice, apoi în toată lumea.

Starea de asediu

Cornel CodiţăEditorial / 12 aprilie 2023

Cornel Codiţă

E tulburare mare-n lume! Adevărat, domnia liniştii şi a păcii n-a fost nicicînd deplină. Nici în istorie, nici în cugetele oamenilor. Dar ca acum...!

Înscrierea la şcoală: startul se dă în luna mai

Înscrierea la şcoală: startul se dă în luna mai

O.D.Miscellanea / 12 aprilie 2023

Goana după un loc la o şcoală considerată bună începe în luna mai. Dacă în mediul rural opţiunile sunt foarte restrânse, la oraş bătălia este aprigă. Ministerul Educaţiei a făcut noi precizări legate de înscrierea în învăţământul primar, reiterând ideea că cererile se depun în perioada 3-18 mai.

Solul lunar poate deveni fertil cu ajutorul viermilor

Solul lunar poate deveni fertil cu ajutorul viermilor

O.D.Miscellanea / 12 aprilie 2023

Cucerirea spaţiului se poate realiza şi cu ajutorul altor vieţuitoare de pe planeta Pământ. Teste efectuate în Italia sugerează că viermii ar avea potenţialul de a transforma suprafaţa cenuşie, prăfoasă, de pe Lună în sol fertil şi cultivabil, relatează ANSA.

Indicii fac un pas în faţă

BVB Indicii fac un pas în faţă

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 aprilie 2023

Titlurile Fidelis au fost înregistrate în sistemul bursier 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu evoluţia pieţelor europene. Indicele BET, ce captează dinamica celor mai lichide 20 de titluri ale pieţei noastre, a avut un avans de 0,17%, la 12.446 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,19%, la 2.358 de puncte.

Adrian Câciu: "Ajustarea de 20 miliarde lei se va face doar prin reducerea cheltuielilor bugetare"

Adrian Câciu: "Ajustarea de 20 miliarde lei se va face doar prin reducerea cheltuielilor bugetare"

I.Ghe.Macroeconomie / 12 aprilie 2023

Ajustarea de 20 miliarde lei pentru echilibrarea bugetului de stat se va face doar prin reducerea cheltuielilor bugetare şi nu prin creşterea taxelor şi impozitelor, a afirmat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, ieri, în cadrul programului Ora Guvernului care a avut loc la Camera Deputaţilor la solicitarea grupului USR. Ministrul Finanţelor s-a referit şi la investiţiile derulate prin PNRR, dar şi la încetinirea creşterii economiei naţionale.

Sursa foto: facebook / Lucian Heiuş

Lucian Heiuş, ANAF: "Principalul beneficiar al plăţilor cu cardul este consumatorul"

Andrei IacomiMacroeconomie / 12 aprilie 2023

"Revolut este o bancă ce se supune regulilor bancare" "Evaziunea fiscală şi faptele de corupţie, în general, apar prin mişcarea numerarului" "În România, evaziunea fiscală scade de la an la an" 

Principalul beneficiar al plăţilor cu cardul este clientul, al doilea este agentul economic şi abia în al treilea rând este vorba despre creşterea încasărilor la bugetul de stat, a afirmat ieri Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, cu ocazia unei conferinţe de presă ce a marcat lansarea campaniei de informare promovată sub sloganul "Acceptă plata cu cardul", împreună cu Asociaţiea de Plăţi Electronice din România (APERO) şi Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR).

Nouriel Roubini: "SUA se îndreaptă spre recesiune"

Nouriel Roubini: "SUA se îndreaptă spre recesiune"

V.R.Internaţional / 12 aprilie 2023

"Vor exista mai multe împrumuturi neperformante şi mai multe falimente, respectiv mai mult stres pentru anumite părţi ale sistemului bancar din SUA" 

Economistul Nouriel Roubini, care a prezis corect criza financiară din 2008, susţine că, în Statele Unite ale Americii, mai multe bănci şi instituţii financiare vor falimenta din cauza turbulenţelor existente în sistem, ceea ce va duce la o recesiune, informează usinesstoday.in.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Bursele europene, pe curs pozitiv

BURSELE LUMII Bursele europene, pe curs pozitiv

A.V.Internaţional / 12 aprilie 2023

Presa internaţională: Warren Buffett ia în calcul noi investiţii în acţiunile de pe piaţa niponă 

Bursele europene au urcat ieri, după publicarea datelor care arată o evoluţie conformă cu aşteptările a vânzărilor cu amănuntul în zona euro...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo