ZIARUL BURSA

30 mai 2023
Ediţia din 18.09.2024
Ilustraţie de MAKE

Wall-Street este cuprins de febra inteligenţei artificiale; se formează o bulă speculativă?

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 30 mai 2023

Art Cashin, UBS: "Euforia stârnită de inteligenţa artificială va ajunge să semene cu o versiune în miniatură a bulei dot-com" David Rosenberg, Rosenberg Research: "Suntem încrezători în beneficiile pe termen lung ale AI, dar mediul actual capătă aspectele unui fel de manie" Jessica Rabe, DataTrek Research: "AI se adresează celei mai mari pieţe, de la smartphone încoace" Goldman Sachs estimează că investiţiile SUA în inteligenţa artificială se vor apropia de 1% din PIB, până în 2030  

Deputaţii europeni condamnă "eforturile intenţionate şi sistematice" ale guvernului ungar de a submina valorile fundamentale ale UE, precum şi campaniile sale de comunicare antieuropeană şi exprimă "profunda îngrijorare" cu privire la "deteriorarea statului de drept şi a situaţiei drepturilor fundamentale în Ungaria" începând din septembrie anul trecut. (Sursa foto: facebook / European Parliament)

Parlamentul European contestă viitoarea preşedinţie maghiară a Consiliului UE

George MarinescuPolitică / 30 mai 2023

Nerespectarea principiului statului de drept, discriminarea, poliţia politică şi intimidarea antreprenorilor - acuzaţiile aduse de deputaţii europeni la adresa guvernului condus de Viktor Orban 

Preluarea preşedinţiei semestriale rotative a Consiliului Uniunii Europene de la 1 iulie 2024 de către Ungaria este pusă sub semnul întrebării de Parlamentul European, atât timp cât guvernul de la Budapesta condus de premierul Viktor Orban încalcă principiile statului de drept şi valorile fundamentale ale UE, şi cât timp finanţarea europeană prin PNRR a fost îngheţată pentru ţara respectivă.

Mult zgomot şi nimic altceva pentru producţia de hidrogen din Europa

Mult zgomot şi nimic altceva pentru producţia de hidrogen din Europa

Călin RecheaInternaţional / 30 mai 2023

Călin Rechea

Bloomberg a prezentat recent date care nu arată deloc bine pentru viitorul hidrogenului în Europa. "Pe măsură ce Europa încearcă să renunţe la combustibilii fosili, o alternativă relativ nedovedită formează coloana vertebrală a planurilor sale de energie curată, însă nu reuşeşte să convingă investitorii", scrie agenţia de ştiri.

"Băncile trebuie să ofere clienţilor produse uşor de înţeles, fără tipăritură cu literă mică şi caracteristici ascunse"

"Băncile trebuie să ofere clienţilor produse uşor de înţeles, fără tipăritură cu literă mică şi caracteristici ascunse"

Bănci-Asigurări / 30 mai 2023

(Nicolae Andreica, director de retail la ING Bank, într-un interviu realizat de Cătălin Bălan, comunicator CSALB) 

"Oamenii pierd foarte mulţi bani pentru că îşi divulgă credenţialele de logare pe platformele de internet banking" "Dragostea nu înseamnă ultimul şi cel mai scump model de telefon cumpărat copilului, mai ales dacă nu ţi-l poţi permite" "Nu trebuie să ajungem la gradul maxim de îndatorare sperând că ne vor creşte veniturile mai repede decât rata"

Sursa foto: facebook / consiliulelevilor

Elevii cer proceduri de urgenţă pentru înscrierea la Bacalaureat

O.D.Politică / 30 mai 2023

Elevii cresc presiune pe autorităţi. Consiliul Naţional al Elevilor solicită stabilirea unei proceduri de urgenţă pentru înscrierea elevilor la examenul de Bacalaureat, în contextul în care aceste înscrieri ar fi trebuit să înceapă ieri, însă "unii elevi din România nu vor avea această posibilitate".

Sursa foto: facebook / Recep Tayyip Erdogan

Lira turcească, la minim record după victoria lui Erdogan

A.V.Internaţional / 30 mai 2023

Analiştii avertizează că moneda Turciei, care a pierdut 7% de la începutul anului, va continua să scadă Bursa din Istanbul urcă, dar investitorii străini stau departe de această piaţă Hasnain Malik, Tellimer: "Este posibil să apară o criză severă care va afecta toate activele" 

Moneda Turciei, lira, s-a depreciat ieri până la un nivel minim record faţă de dolar, după ce, duminică, Recep Tayyip Erdogan a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, prelungindu-şi cu cinci ani mandatul în fruntea ţării. Erdogan este la cârma guvernului Turciei de două decenii.

Sursa foto: facebook / RnpRomsilva

Rugby, plantare de stejari în "numele" echipei naţionale

O.D.Sport / 30 mai 2023

Sportul şi natura s-au intersectat mai mereu. Asociaţia MaiMultVerde a încheiat un parteneriat cu Federaţia Română de Rugby, prin care iubitorii sportului cu balonul oval au posibilitatea să planteze un stejar în numele echipei naţionale de rugby.

Coaliţia de guvernare a finalizat proiectul reformării pensiilor speciale

Coaliţia de guvernare a finalizat proiectul reformării pensiilor speciale

G.M.Politică / 30 mai 2023

Iniţiativa legislativă a fost înaintată Camerei Deputaţilor Militarii, diplomaţii şi personalul auxiliar din instanţă se vor pensiona la 65 de ani Vârsta de pensionare în cazul acestor angajaţi va creşte etapizat 

Coaliţia de guvernare PSD- PNL-UDMR s-a supus până la urmă cerinţelor din PNRR şi Comisiei Europene şi a finalizat draftul de proiect normativ prin care va reforma sistemul pensiilor speciale.

Sursa foto: facebook / Novak Katalin

O nouă temă falsă pe agenda publică: declaraţiile "iredentiste" ale lui Katalin Novak

George MarinescuPolitică / 30 mai 2023

Participarea doamnei Katalin Novak, preşedintele Ungariei, la slujba de la Şumuleu Ciuc, cu prilejul Rusaliilor în lumea creştină occidentală, a constituit un nou prilej pentru o parte din mass-media şi pentru politicieni de a arunca pe agenda zilnică veşnica temă a iredentismului maghiar care visează la ruperea Ardealului de România. Ca şi în celelalte cazuri, introducerea acestei teme pe agenda publică a fost făcută în condiţiile în care în prim-plan se află greva generală a cadrelor didactice şi amânarea rotaţiei guvernamentale.

Creşteri pe linie pentru indici

BVB Creşteri pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 mai 2023

Tranzacţii de 27,4 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, pe fondul unei lichidităţi foarte reduse. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un avans de 0,7%, la 2.339 de puncte, în timp ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,61%, până la 949 de puncte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 30 Mai 2023

Macro Newsletter 30 Mai 2023

Macroeconomie / 30 mai 2023

Creditul acordat gospodăriilor din Suedia şi-a temperat creşterea anuală şi în aprilie 2023, până la 1,9%, de la 2,3% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%. Creditul ipotecar şi-a temperat creşterea anuală până la 2,4%,...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo