AMBASADORUL TURCIEI:  "În 2016 atacurile teroriste împotriva naţiunii noastre au crescut dramatic; România a arătat solidaritate"

Adina Lateş
Politică / 18 martie 2016

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a declarat, vineri, că în 2016 s-a înregistrat o creştere dramatică a numărului de atacuri teroriste împotriva naţiunii sale, terorismul fiind, în opinia sa, una dintre cele mai mari ameninţări la adresa umanităţii, şi a menţionat că România a arătat solidaritate cu ţara sa.

"Este păcat că anul acesta suntem martorii unei creşteri dramatice a atacurilor teroriste împotriva naţiunii noastre. Indiferent de manifestările sale, terorismul este una dintre cele mai mari ameninţări la adresa umanităţii. Atacurile teroriste împotriva civililor - femei şi copii - nu ne abat de la lupta noastră. Naţiunea noastră va ieşi învingătoare în faţa acelor grupuri care ţintesc unitatea noastră, progresul şi valorile moderne", a spus diplomatul turc, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte relaţia cu România, Ertaş a arătat că lunga istorie comună a făcut ca cele două state să fie prietene, aliate şi parteneri strategici.

Ambasadorul Osman Koray Ertaş a participat, vineri, la ceremonia de comemorare a Zilei Martirilor, care s-a desfăşurat la Cimitirul Martirilor Turci din Bucureşti. Ziua Martirilor marchează, în Turcia, bătălia de la Gallipoli, care a avut loc în Primul Război Mondial, la 18 martie 1915.

"Victoria de la Canakkale (Gallipoli - n.r.) a schimbat cursul istoriei nu numai pentru Turcia modernă, dar şi pentru Europa şi nu numai. În timp ce sărbătorim victoria, nu uităm niciodată că războiul înseamnă tragedie pentru toţi. În timpul campaniei de la Gallipoli, deşi de partea învingătoare, 250.000 de compatrioţi - bărbaţi şi femei - şi-au pierdut viaţa. Ne amintim şi marile pierderi pe care le-au avut celelalte părţi din război, mai ales australienii şi neo-zeelandezii care şi-au pierdut viaţa la mii de kilometri distanţă de ţările lor natale", a mai spus ambasadorul.

Potrivit ambasadei, Cimitirul Martirilor Turci din Bucureşti a fost fondat în 1932, având peste 900 de morminte. Un al cimitir al martirilor turci se află la Brăila şi cuprinde 742 de morminte. Peste 1.450 de militari turci, alături de britanici, francezi şi arabi, sunt înmormântaţi şi la un cimitir din Slobozia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb