BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: Pe o lichiditate foarte redusă, piaţa reuşeşte în mare parte să se menţină pe creştere"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 februarie 2016

Şase dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua precedentă, de 17 milioane de lei (3,8 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Bursele europene s-au aflat în a cincea zi consecutivă de creştere. Indicele german DAX închide pe plus, deşi spre final a mai redus din câştig ca urmare a unor uşoare corecţii ale indicilor americani".

În ceea ce priveşte evoluţia înregistrată pe Bursa autohtonă, domnul Rotaru a precizat: "Piaţa internă, pe o lichiditate foarte redusă, reuşeşte în mare parte să se menţină pe creştere. După mai multe şedinţe de staţionare, acţiunile OMV Petrom urcă cu 1,84%, în ciuda publicării rezultatelor financiare în scădere. Această grabă a investitorilor de intra la cumpărare nu a fost susţinută însă de rulajul zilnic, valoarea acestuia (a rulajului SNP, n.r.) pe piaţa principală trecând cu puţin de jumătate de milion de lei".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,73 milioane de lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 0,22%, ultimul preţ fiind de 2,31 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au apreciat cu 0,54%, la 0,74 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 2,1 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 24,4 lei/unitate, în urcare cu 1,04%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "SIF Transilvania" (SIF3), cu un rulaj de 1,21 milioane de lei. Cotaţia SIF3 a crescut cu 0,57%, ultimul preţ fiind de 0,2645 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,63%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,54%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,39%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit cu 0,42%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb