China îndeamnă toate părţile la calm şi îşi reiterează opoziţia faţă de sancţiuni

China îndeamnă toate părţile la calm şi îşi reiterează opoziţia faţă de sancţiuni

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 28 februarie 2022

Wang Wenbin (Sursa foto: Facebook)

Wang Wenbin (Sursa foto: Facebook)

China-Reuters(prin Agerpres)- 28 februarie 2022: China face apel la toate părţile implicate în conflictul din Ucraina să-şi menţină calmul şi să evite noi escaladări, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al MAE chinez Wang Wenbin, a doua zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat plasarea în alertă a forţei de descurajare nucleară.

Oficialul chinez a reiterat la conferinţa de presă cotidiană că Beijingul consideră că trebuie luate în serios preocupările legitime legate de securitate ale tuturor ţărilor.

Wang Wenbin a repetat de asemenea că ţara sa se opune recurgerii la ceea ce a numit drept sancţiuni ilegale şi unilaterale, după ce statele occidentale au convenit să excludă unele bănci ruseşti din sistemul internaţional de transfer SWIFT şi să blocheze tranzacţiile Băncii Centrale a Rusiei.

Duminică, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a precizat că nu toate rezervele Băncii Centrale ruse pot fi blocate, întrucât nu toate se află în state occidentale, UE neputând bloca, de exemplu, rezervele din China.

Într-o convorbire, sâmbătă, cu şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, ministrul de externe chinez Wang Yi a precizat că ţara sa este "împotriva sancţiunilor internaţionale care nu au fundament în dreptul internaţional", potrivit unui comunicat oficial publicat duminică. Sancţiunile nu rezolvă probleme, ci doar creează altele noi, a asigurat Wang.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Si ce propun chinezii concret pentru stoparea agresiunii lui Putin?

    Toleranta fata de politica putinista a tot fost inj ultimii ani si iata unde s-a ajuns pentru ca ea a fost interpretata ca slabiciune de dictator.. 

    Atitudinea Chinei incurajeaza agresiunea lui Putin si asta nu ajuta pe nimeni.

    1. China are meciul ei cu SUA. Daca vrea sa se valideze ca mare putere, nu se poate valida decat militar. Nu e suficient doar sa produci. Din fericire, chinezii par a fi mai calmi decat rusii, chiar daca si ei "au fost facuti cu ou si cu otet" si ca la "usa cortului" de'a lungul timpului cu declaratii "diplomatice" de factura lui Pompeo si altii ca el.

      Pai,americanii se ling pe bot de fericite ca Putin a atacat Ucraina ,li s-a indeplinit dorinta,pot sa amane situatia cu China si Taiwanul,au din ce trai o perioada,chinezii sunt o prada prea mare de inghitit,trebuie sa se gandeasca bine cum sa agite spiritele si pe acolo.

      Sigur ca se ling pe bot, pentru ca nu mai produc armament pe stoc, dupa ce s'au mai linistit "treburile" prin Irak, Afganistan, Siria.

      Acum China poate deschide un nou front Americii in Taiwan, mai ales dupa ce Japonia a oferit suport Ucrainei. 

      Eu cred ca se joaca cu focul in China,cred ca de data asta chiar se vor arde,isi si dau seama,vad ca tot amana.Trebuie sa produca o ruptura barosana in interiorul Partidului Comunist Chinez.Problema consta in faptul ca astia nu sunt si nu au fost niciodata prosti,nu degeaba au ajuns la aproape un miliard jumate,au instinct de supravietuire,ii invart chinezii ca nu-si mai revin din vertij,au senzatia ca au de-a face cu Zelenski?

    incet, incet si China trebuie izolata din lumea civilizata...

    Sa stea cu rusii.. 

    sa stea impreuna ... sunt producatorii a doua pandemii..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb