Consiliul ASF adoptă măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate

M.I.
Bănci-Asigurări / 13 mai 2020

 Consiliul ASF adoptă măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, noi măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, a fost aprobat proiectul Regulamentului pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr.16/2014 privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară.

De asemenea, a fost aprobată aplicarea Ghidului ESMA privind procedurile standardizate şi protocoalele de mesagerie în conformitate cu articolul 6 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr.909/2014.

Totodată a fost admisă sancţionarea companiilor de brokeraj care nu au respectat prevederile legale privind transmiterea raportărilor periodice la Autoritatea de Supraveghere Financiară, rezultatele controlului periodic efectuat la SAI Vanguard Asset Management S.A. (actuala SAI Tradeville Asset Management S.A.) dar şi rezultatele controlului periodic efectuat la Certinvest Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A. în calitate de administrator al F.P.F. Pensia Mea.

Sursa citată menţionează că a fost autorizată numirea lui Marian - Constantin Zlătaru pentru un nou mandat în funcţia de Director general adjunct la societatea Asito Kapital S.A.; prelungirea cu 2 ani a perioadei maxime de auditare de 5 ani consecutivi de către actualul auditor financiar G5 Consulting S.R.L. a situaţiilor financiare ale Fondurilor deschise de investiţii FIX Invest şi Prosper Invest, precum şi ale Fondurilor închise de investiţii BET-FI Index Invest, Smart Money şi Optim Invest administrate de SAI Broker S.A., pentru anii 2020 şi 2021.

În acelaşi timp a fost aprobat prospectul UE pentru creştere în vederea majorării capitalului social al societăţii Serico S.A. Bucureşti dar şi emiterea Certificatului de Înregistrare a obligaţiunilor emise de societatea Norofert S.A. Bucureşti în vederea admiterii la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare administrat de BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb