COS lanseaza un Centru R & D pentru testarea interioarelor viitorului, în urma unei investitii de 1.6 milioane de euro

T.B.
Companii / 15 iunie 2023

 COS lanseaza un Centru R & D pentru testarea interioarelor viitorului, în urma unei investitii de 1.6 milioane de euro

COS anunta lansarea in premiera a unui centru de cercetare si dezvoltare (R&D) in zona de Nord a Bucurestiului, in urma unei investitii de 1,6 milioane de euro. MASIA, noul spatiu de 2.000 mp, este conceput sa functioneze ca spatiu deservit pentru chiriasi, dar si ca spatiu de testare pentru viitoarele configuratii de lucru ale clientilor.

In ultimii ani, COS si-a extins expertiza, investind in propriul portofoliu de spatii de birouri, care in prezent ajunge la un total de 4.200 mp in 4 locatii: Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Noul MASIA propune o abordare revolutionara a spatiilor de lucru deservite, incluzand si o functie de testare in care clientii pot pilota diverse moduri de lucru inainte de a le aplica in propriile spatii. MASIA ilustreaza conceptul de design COS TrueFlex, o abordare rafinata asupra "biroului viitorului", bazata pe 3 piloni: flexibilitate, mobilitate si adaptabilitate.

"Evolutiile recente au demonstrat importanta flexibilitatii pentru mentinerea competitivitatii business-urilor. De-a lungul anilor, am studiat impactul direct al spatiului fizic in performanta de business si am decis sa investim strategic in spatii de lucru comune, ceea ce ne permite sa colaboram strans cu clientii nostri pentru a le intelege nevoile si sa exploram metodologii de lucru. Astazi, stim cu siguranta ca businessurile reziliente se bazeaza pe capacitatea de adaptabilitate a spatiilor pentru a acomoda dinamica echipelor, de a facilita configuratii diverse, precum zonele colaborative sau spatiile de lucru hibrid si de a crea spatii multifunctionale, care se pot adapta fara probleme la schimbarile fizice, tehnologice si sociale", declara Christophe Weller, fondator si CEO COS.

Afacerile COS au inregistrat un volum total de 28 de milioane de euro in 2022, iar divizia de business aferenta portofoliului de birouri deservite va ajunge la venituri anuale de 0,6 milioane de euro, potrivit estimarilor companiei. Primul spatiu detinut de COS a fost Stables din Cluj, care functioneaza in primul rand ca spatiu de birouri deservit pentru inchiriere, noul lansat MASIA fiind cel de-al doilea.

"Piata locala de fit-out are un potential solid, Romania continuand sa atraga investitori si sa se dezvolte. Dar inovatia este esentiala in mentinerea competitivitatii si a leadership-ului COS. Acesta este motivul pentru care credem cu tarie in generarea de valoare adaugata prin cercetare si dezvoltare si in stimularea eficientei proceselor prin digitalizare si infuzie de tehnologie", adauga Cezar Scarlat, Managing Partner si co-fondator SARMIS Capital, actionarul majoritar COS.

Potrivit expertilor COS, investitia medie actuala in amenajarea interioara completa a unui spatiu de birou, incluzand si componenta de constructie, variaza intre 500 si 800 de euro pe metru patrat. In cazul proiectelor premium, investitia depaseste 800 de euro pe metru patrat.

La 25 de ani de la lansare, COS a generat venituri cumulate de 345 de milioane de euro. In prezent, aproape 50% din veniturile COS sunt generate de clientii din afara Bucurestiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb