CUTREMUR CU MAGNITUDINEA DE 6,2 GRADE ÎN CENTRUL ITALIEI Cel puţin 120 de morţi şi 150 de dispăruţi; un român a decedat, alţi doi sunt răniţi

L.B.
Internaţional / 24 august 2016

Cutremurul din Centrul Italiei (Sursa foto: captură Youtube)

Cutremurul din Centrul Italiei (Sursa foto: captură Youtube)



Actualizare 20:25

Cele mai recente informaţii făcute publice de autorităţile italiene menţionează 120 de decese în urma seismului. Anunţul a fost făcut chiar de premierul italian Matteo Renzi, informează Antena3.ro.

(G.F.)

-------

Actualizare 18:52 MAE: Un român a decedat în urma cutremurului din Italia; alţi doi români sunt răniţi, iar nouă sunt daţi dispăruţi

Un cetăţean român a decedat în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopţii, regiunea centrală a Italiei, doi români se află printre răniţi, iar alţi nouă cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret decesul unui cetăţean român în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopţii, regiunea centrală a Italiei. Misiunea diplomatică la Roma va asigura întreaga asistenţă consulară necesară în acest caz", se arată într-un comunicat al MAE, trimis redacţiei.

MAE menţionează că, până în prezent, două persoane de cetăţenie română au fost identificate printre răniţi şi se află internate pentru îngrijiri medicale.

De asemenea, un număr de 9 cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi de către aparţinători.

Ministerul precizează: "Misiunea diplomatică română menţine legătura permanentă cu autorităţile italiene competente şi întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile (Ambasada României la Roma şi de la Consulatul General al României la Bologna), care se află la faţa locului şi acţionează coordonat în vederea obţinerii de informaţii cu privire la existenţa altor cetăţeni români, afectaţi de seism".

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:15 Iohannis i-a transmis preşedintelui Italiei un mesaj de solidaritate şi condoleanţe

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis omologului său italian Sergio Mattarella un mesaj de condoleanţe în urma cutremurului din Italia, exprimând solidaritate cu poporul italian.

"Cu profundă tristeţe am aflat despre cutremurul care a afectat centrul Italiei în cursul nopţii de 23 spre 24 august, soldat cu regretabile pierderi de vieţi omeneşti, răniţi, persoane dispărute sau evacuate, importante pagube materiale. Din păcate, acest cutremur de magnitudine importantă ne readuce în memorie un alt eveniment tragic din istoria recentă a Italiei, seismul din oraşul Aquila din 2009", se arată în mesajul Preşedintelui României, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, Klaus Iohannis a exprimat solidaritatea faţă de poporul italian, atât în nume personal, cât şi în numele românilor, transmiţând, totodată, condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor, precum şi urări de însănătoşire grabnică pentru cei răniţi.

(G.F.)

--------

Actualizare 17:10

Cel puţin 73 de persoane au murit în urma cutremurului din Italia, conform ultimului bilanţ, transmite Digi 24.

Seismul a fost urmat de cel puţin 80 de replici.

(G.F.)

---------

Actualizare 16:04

Bilanţul persoanelor decedate în urma cutremurului a ajuns la cel puţin 60 de morţi, conform presei italiene.

Cele mai multe dintre victime provin din zonele rurale.

Jumătate dintre victime ar fi doar în oraşul Amatrice, potrivit unui anunţ făcut de primarul localităţii, relatează Digi24.ro

(I.S.)

--------

Actualizare 15:00 MAE: Până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români

Conform informaţiilor disponibile, până la acest moment, printre victimele cutremurului din Italia nu se află cetăţeni români, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, MAE precizează că prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate a preluat 4 apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată şi din partea rudelor acestora şi acordă asistenţa consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens.

(G.F.)

-------

Actualizare 14:50

Cel puţin 38 de persoane au murit în urma cutremurului care a lovit centrul Italiei, a anunţat o purtătoare de cuvânt al departamentului de protecţie civilă, citată de Reuters.

Seismul a afectat oraşe şi sate din zona de munte a ţării, ceea ce face operaţiunile de salvare să fie mai dificile, a indicat purtătoarea de cuvânt Immacolata Postiglione.

Adresându-se jurnaliştilor, Postiglione a precizat că 27 de persoane au murit în zona dintre oraşele Accumoli şi Amatrice, şi alte 10 şi-au pierdut viaţa în zona Arquata, aflată în apropiere. Ulterior, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, aceasta a urcat bilanţul la 38 de morţi, fără a oferi detalii suplimentare.

(G.F.)

--------

Actualizare 11:14

Presa italiană informează că sunt 22 de persoane decedate, însă este posibil ca bilanţul victimelor să crească, întrucât operaţiunile de salvare şi căutările de victime continuă, transmite Digi24.ro.

(L.B.)

---------

Actualizare 10:53 Declaraţia primarului din Amatrice: "Jumătate din casele din oraş nu mai există, sunt doar ruine.

Am reuşit să avem acces la casele care sunt izolate", a declarat Sergio Perozzi, citat de Digi24.ro.

Corriere della Sera informează că sunt cel puţin 21 de morţi şi 100 de răniţi în urma cutremurului.

(L.B.)

-------

Actualizare 09:40 MAE: Nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea cetăţenilor români în urma seismului din Italia

Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene în urma seismului produs în peninsulă, iar o echipă a Consulatului General de la Bologna se deplasează în zonă, până în acest în acest moment nefiind primite solicitări de asistenţă din partea unor cetăţeni români, potrivit unui comunicat MAE remis redacţiei.

"Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime", se precizează în comunicat.

De asemenea, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare operative a fost mobilizat şi Consulatul General al României la Bologna, iar o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului Bologna se deplasează în regim de urgenţă în zonă.

"Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români", se menţionează în comunicat.

Potrivit acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunii diplomatice de la Roma şi al oficiului consular de la Bologna, este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţa consulară.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

(L.B.)

------

Actualizare 09:30

Presa italiană relatează că ar fi vorba despre 14 persoane decedate în urma cutremurului din această dimineaţă.

(L.B.)

-------

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, a avut loc în această dimineaţă, în Italia. Conform CNN, seismul a avut loc la circa 10 kilometri de oraşul Norcia, la ora 03:36, ora locală, transmite antena3.ro.

Seismul a fost resimţit la Roma.

După aproximativ o oră, un al doilea seism, de 5,5 grade pe scara Richter, a fost înregistrat la doar patru killometri distanţă de Norcia.

Cel puţin şase persoane au murit, informează televiziunea Rai. Potrivit sursei citate, mai multe persoane ar fi încă prinse sub dărâmături.



Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb