E.ON a instalat centrala electrică din surse regenerabile cu numărul 1 milion

F.D.
Companii / 13 octombrie 2023

 E.ON a instalat centrala electrică din surse regenerabile cu numărul 1 milion

E.ON, cel mai mare operator de distribuţie din Germania, conectează centrala de energie regenerabilă cu numărul 1 milion la sistemul său de distribuţie şi marchează un moment aniversar al tranziţiei energetice, conform unui comunicat de presă al companiei.

Turbina eoliană pusă în funcţiune este situată în Biesenthal (Brandenburg) şi va alimenta în viitor 6,8 megawaţi (MW) de capacitate instalată în reţeaua subsidiarei E.ON E.DIS. Directorul de Reţea al E.ON, Thomas König, a conectat simbolic turbina eoliană la reţea împreună cu Klaus Muller, preşedintele Agenţiei Federale de Reţele, operatorul uzinei Jan Teut şi alţi participanţi din mediul de afaceri şi din cel politic.

König a declarat: "Un milion de centrale de energie regenerabilă - ce jalon important pentru tranziţia energetică! Dar centrala inaugurată în Brandenburg este doar începutul. Pentru ca tranziţia energetică să aibă succes, trebuie să integrăm până în 2030 milioane de producători independenţi în sistemul energetic. Această sarcină uriaşă va necesita un efort comun din partea tuturor părţilor interesate."

Cererile de conectare cresc semnificativ

Turbina eoliană conectată este un simbol al tranziţiei energetice: în timp ce în trecut câteva mari centrale electrice alimentau gospodăriile şi companiile, în viitor milioane de centrale fotovoltaice şi eoliene independente vor genera energie. Cel puţin 90% dintre aceste centrale descentralizate vor fi conectate la reţeaua de distribuţie. Pentru operatorii de sisteme de distribuţie, cum este şi E.ON, acest lucru înseamnă atât oportunităţi de creştere, cât şi provocări: în 2022, numărul de solicitări de conectare la reţeaua germană a E.ON s-a dublat în comparaţie cu anul precedent. Până în 2030, acest număr ar putea creşte de patru ori, până la 900.000 de instalaţii noi care vor fi conectate anual. În conformitate cu obiectivele politicii climatice ale guvernului german, aceasta ar necesita conectarea a şase milioane de noi sisteme de energie regenerabilă şi consumatori independenţi până în 2030, inclusiv cel puţin 2,9 milioane de sisteme fotovoltaice, 1,9 milioane de puncte noi de încărcare pentru vehicule electrice, 1 milion de pompe de căldură şi 2.000 de parcuri eoliene noi. În total, aceasta ar însemna 85 de instalaţii noi conectate în fiecare oră.

Nu este nicio alternativă la extinderea reţelelor de distribuţie

Reţelele de distribuţie sunt coloana vertebrală a sistemului energetic german şi infrastructura centrală a tranziţiei energetice. Pentru a atinge obiectivele politice ale tranziţiei energetice, extinderea reţelelor de distribuţie - de exemplu, construirea de noi linii, transformatoare şi substaţii - trebuie să fie sincronizată cu creşterea surselor regenerabile. Acesta este singurul mod de a evita reducerea producţiei de energie sustenabilă în zilele însorite şi cu vânt şi de a suporta costuri mari, aşa-numitele costuri de "redispecerizare". "Redispecerizarea" este termenul folosit pentru a descrie intervenţia operatorului de reţea în generarea de energie controlată pentru a preveni blocajele reţelei şi pentru a asigura securitatea aprovizionării. Redispecerizarea poate fi necesară, de exemplu, atunci când condiţiile meteo favorabile determină turbinele eoliene să producă mai multă energie decât o pot absorbi reţelele în acel moment. Aceste costuri reprezintă o povară anuală de miliarde de euro pentru societate.

Centrală electrică pentru tranziţia energetică în Brandenburg

Producerea de energie din turbinele eoliene joacă un rol major în succesul tranziţiei energetice. Brandenburgul nu face excepţie şi se află în află zona operată de subsidiara E.ON, E.DIS. În 2022, capacitatea nominală instalată a turbinelor eoliene în întreg statul a fost de peste 8.000 MW, a doua cea mai mare valoare din Germania, după Saxonia Inferioară. Aceasta este aproximativ echivalentă cu producţia a opt centrale electrice convenţionale mari. Producţia de energie eoliană din Brandenburg este de aşteptat să crească cu încă o treime până în 2032 şi să se dubleze până în 2040. Compania care operează 1 milion de turbine instalate face parte din Grupul Teut, care proiectează şi exploatează din 1996 turbine eoliene în regiune. Noua turbina eoliană este situată pe un amplasament deţinut de Berliner Stadtguter GmbH, care are în proprietate şi închiriază aproximativ 16.700 de hectare în Brandenburg şi contribuie astfel în mod semnificativ la dezvoltarea regiunii Berlin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb