FACIAS a dat în judecată Primăria Capitalei şi Termoenergetica

T.B.
Companii / 14 iunie 2023

 FACIAS a dat în judecată Primăria Capitalei şi Termoenergetica

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) continuă să lupte pentru protejarea intereselor locuitorilor Capitalei, care sunt victime ale unor practici lipsite de etică ale politicienilor. FACIAS consideră că angajamentele celor care cer voturile cetăţenilor reprezintă un contract în sine, iar nerespectarea sa trebuie să atragă consecinţe.

De aceea, FACIAS a dat în judecată Primăria Capitalei, care nu a rezolvat şi nici nu va rezolva într-un termen rezonabil problema termoficării în Bucureşti, aşa cum s-a promis în urmă cu aproape trei ani.

Vedem, de fapt, că autorităţile au schimbat complet discursul şi aflăm că, probabil, problema nu va fi niciodată rezolvată, aşa cum spunea recent primarul general. Bucureştenii pot spera, cel mult, să aibă parte de un sistem de termoficare fără avarii majore, dar asta nu mai devreme de zece ani.

Iniţial, FACIAS a solicitat Municipiului Bucureşti, CM TERMOENERGETICA Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti, luarea tuturor măsurilor necesare remedierii sistemului de termoficare.

Într-un răspuns primit de FACIAS de la autorităţi, acestea recunosc că reţeaua de termoficare a Capitalei se află înt-un stadiul avansat de uzură, studiile de fezabilitate nu sunt efectuate în mod corespunzător, nesatisfăcând modelul indicat de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, unele licitaţii au fost anulate, fiind necesar să se reia procedura.

În concordanţă cu preocuparea FACIAS în legătură cu apărarea cetăţenilor împotriva abuzului, precum şi raportat la derapajele evidenţiate în cadrul răspunsurilor, am acţionat în instanţă pe cei responsabili pentru a facilita respectarea interesului cetăţenilor din Municipiul Bucureşti, cu privire la asigurarea confortului termic şi cheltuirea corespunzătoare a fondurilor publice.

Şi astăzi, în momentul în care FACIAS a decis să se adreseze instanţei şi să ceară respectarea angajamentelor luate în faţa cetăţenilor, în Bucureşti există zeci şi sute de blocuri fără apă caldă. Situaţia din săptămânile trecute a fost una cu mult mai gravă, atunci când, potrivit presei, o jumătate de Capitală nu avea apă caldă.

Situaţia sistemului de termoficare este una mult sub standardele moderne, iar cei care administrează sistemul ştiu bine asta. Toate aceste avarii şi pierderile uriaşe înseamnă că se pierd în fiecare an sume importante de bani, pe care până la urmă tot bucureştenii plătitori de taxe le decontează. Suntem, astfel, în situaţia în care cetăţenii acestui oraş sunt privaţi de multe ori de un serviciu esenţial şi tot ei sunt cei care plătesc pentru deficienţele din sistem.

FACIAS consideră că aceste argumente sunt mai mult decât suficiente pentru a-i obliga pe cei responsabili să îşi onoreze promisiunile şi să ofere bucureştenilor un serviciu de calitate, într-un orizont de timp rezonabil.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Trebuiau dati in judecata ca au livrat apa rece sau calaie prin contoarele de apa calda si au umplut facturile la greu la intrenere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb