Grupul Hornbach, creştere cu 4% a cifrei de afaceri în prima jumătate de an

Adina Lateş
Companii / 6 octombrie 2015

Datorită unei creşteri a rezultatului financiar în cel de al doilea trimestru din acest an financiar, concernul Hornbach Holding AG (grupul Hornbach) a înregistrat, în prima jumătate a exerciţiului financiar 2015/2016 (1 martie - 31 august 2015), o cifră de afaceri în creştere cu 4%, ajungând la 2.054,6 milioane euro, relatează un comunicat Hornbach.

Rezultatul operaţional consolidat (EBIT) după şase luni a ajuns la 151,1 milioane euro, aproape de valoarea anului precedent, când s-a situat la 154,0 milioane euro. De asemenea, în prima jumătate a anului, rezultatele după achitarea dobânzilor şi impozitelor au fost mai mari faţă de anul precedent.

"În al doilea trimestru al exerciţiului financiar 2015/2016 afacerea noastră s-a dezvoltat într-un mod foarte îmbucurător. Cifra de afaceri şi veniturile au depăşit semnificativ valorile din anul precedent. Am obţinut această creştere în toată reţeaua noastră de locaţii din Europa. În cele mai multe ţări continuăm să creştem mai mult decât piaţa de bricolaj şi, de asemenea, să ne majorăm cota de piaţă", a declarat Albrecht Hornbach, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hornbach Holding AG.

Conform sursei citate, în cel mai mare sub-concern operativ - Hornbach Baumarkt AG (comerţ cu amănuntul - DIY) - cifra de afaceri netă a crescut, în prima jumătate a anului, cu 4,2 procente, ajungând la 1.933,4 milioane euro. Cifrele de afaceri raportate la suprafaţă şi la efectele variaţiei cursului de schimb valutar în sub-concernele Baumarkt AG au crescut, în primele şase luni ale exerciţiului financiar 2015/2016, cu 1,3 procente.

În Germania cifra de afaceri raportată la suprafaţă a crescut cumulat cu 0,6 procente, după un salt de 8,9 procente în perioada similară a anului precedent.

Cifrele de afaceri raportate la suprafaţă şi la efectele variaţiei cursului de schimb valutar în restul Europei au înregistrat în prima jumătate a exerciţiului financiar 2015/2016, cu o creştere de 2,3 procente, o dinamică mai puternică decât la nivel naţional.

Componenta internaţională a cifrei de afaceri a sub-concernului HORNBACH Baumarkt AG a fost în final de 42,3 procente. După deschiderea a trei magazine de bricolaj, Hornbach opera, la data de 31 august 2015, la nivelul Europei, 149 de locaţii DIY, dintre care 99 în Germania.

Şi în sub-concernul Hornbach Baustoff Union GmbH, care se axează pe necesităţile clienţilor profesionali din sectoarele principale şi secundare din industria construcţiilor şi ale clienţilor privaţi, ritmul de dezvoltare al afacerii în prima jumătate a exerciţiului financiar 2015/2016 a început să crească. După scăderea uşoară din primul trimestru, cifrele de afaceri din cele 26 de magazine de materiale de construcţii au crescut cumulat, după şase luni, cu 0,5 procente, ajungând la 120,2 milioane euro.

Rezultatul operaţional consolidat (EBIT) aproape de nivelul anului precedent - rezultatul per acţiune preferenţială s-a îmbunătăţit cu 6,3 procente

"Veniturile grupului Hornbach au avut, per ansamblu, o evoluţie pozitivă în prima jumătate a anului. Rezultatul operaţional consolidat (EBIT), care a atins, cumulat, 151,1 milioane euro, a fost cu doar 1,9 procente, respectiv 2,9 milioane euro, mai mic decât valoarea anului precedent, care a fost de 154,0 milioane euro, după ce diferenţa în primul trimestru fusese de 11,4 milioane euro", se mai arată în comunicat.

În sub-concernul Hornbach Baumarkt AG, EBIT a atins, în primul trimestru, cu cifra de 122,4 milioane euro, nivelul anului precedent (122,8 milioane euro). Rezultatul consolidat înainte de impozitare a crescut în cadrul grupului Hornbach cu 0,8 procente, ajungând la 138,8 milioane euro. Excedentul grupului pentru perioada respectivă a crescut, datorită impozitului mai mic, faţă de anul anterior, cu 7,2 procente, ajungând la 105,1 milioane euro. Rezultatul per acţiune preferenţială s-a îmbunătăţit după şase luni, ajungând de la 4,94 euro la 5,25 euro.

Pentru întreg exerciţiu financiar 2015/2016, conducerea Hornbach Holding AG urmăreşte pentru concern atingerea unei creşteri a cifrei de afaceri cu circa 5 procente, precum şi o cifră EBIT apropiată de nivelul exerciţiului financiar 2014/2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb