ÎN TRIMESTRUL ÎNCHEIAT LA 31 MARTIE 2020: Veniturile consolidate ale Telekom Romania au crescut cu 9,5%

M.I.
Companii / 14 mai 2020

Veniturile consolidate ale Telekom Romania au crescut cu 9,5%

Grupul Telekom Romania a înregistrat, în primul trimestru din 2020, venituri consolidate de 237,1 milioane de euro, în creştere cu 9,5% faţă de rezultatul din primul trimestru al anului 2019, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, EBITDA ajustată după IFRS16 a crescut cu 31,5% până la 33,8 milioane de euro. Evoluţia pozitivă a EBITDA a fost ajutată în plus de o performanţă mai slabă în primul trimestru al anului 2019, amplificând în continuare tendinţa pozitivă.

Veniturile totale din servicii fixe s-au ridicat la 125,8 milioane de euro, în primul trimestru al anului 2020, înregistrând o creştere de 23,9% an/an, determinată în special de dezvoltarea puternică a segmentului ICT al companiei, cu un salt de peste 100%, şi de segmentul wholesale care a crescut cu 31%.

Veniturile din retail pe segmentul fix au înregistrat o uşoară scădere, de 2,2%, cauzată de declinul continuu al serviciului tradiţional de telefonie fixă, care a fost doar parţial compensat de creşterea veniturilor din internet fix.

În acelaşi timp, veniturile din internet fix au crescut cu 11,8% an/an, la valoarea de 18 mil. euro în T1 2020, datorită creşterii venitului mediu per utilizator (ARPU), care a putut astfel compensa scăderea bazei de clienţi.

Veniturile din servicii TV au rămas stabile, cu o bază de 1,3 milioane de abonaţi, în scădere comparativ cu primul trimestru din 2019, în special pe segmentul DTH (satelit), în procesul transferului către noua tehnologie IPTV.

Veniturile din servicii mobile au scăzut cu 3,8% comparativ cu primul trimestru din 2019, la 73,3 milioane de euro. Scăderea a fost provocată de o reducere a tarifelor şi a volumelor de interconectare în reţele mobile şi parţial de scăderea traficului generat de vizitatorii din afara ţării, ca efect al restricţiilor de călătorie impuse în urma Covid-19 în trimiestrul întâi din acest an. Baza de abonaţi ai serviciilor mobile, inclusiv FMS, a crescut cu 1,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,6 mil. de abonaţi.

Nicolas MAHLER, Chief Financial Officer, Telekom Romania, a declarat: "În ciuda situaţiei economice actuale, provocatoare, am obţinut un rezultat bun pe primul trimestru al anului, cu o creştere a veniturilor şi a EBITDA. Continuăm pe direcţia creşterii pe care am iniţiat-o şi vedem rezultatele transformării continue a companiei noastre. Cu primul impact al crizei Covid-19 deja vizibil şi impactând deja veniturile previzionate, ne vom intensifica eforturile de ne reduce cheltuielile pentru a atinge obiectivele pentru EBITDA şi fluxul de numerar pe anul2020."

Miroslav MAJOROS, CEO Telekom Romania, atransmis: "Rezultatele primelor trei luni ale anului confirmă abordarea corectă pe care am avut-o până acum. Efectele închiderii economiei, impusă de pandemia Covid-19, au început să se vadă la final de T1. Telekom Romania s-a adaptat la noul context dar, şi noi, ca orice alt business, trebuie să ne pregătim de impactul din lunile următoare, din moment ce suntem parte integrantă a economiei României. Facem şi vom face tot ceea ce ne stă în puteri pentru a depăşi cu bine această perioadă".

Nicolas MAHLERa continuat: "Actuala pandemie Covid-19 din România, Europa şi din întreaga lume ne-a ridicat multe provocări, la fel ca întregii economii. Primul nostru obiectiv în această situaţie a fost, desigur, siguranţa şi bunăstarea angajaţilor noştri. Am reuşit să reacţionăm rapid la situaţia în schimbare şi ne-am adaptat la noile circumstanţe. În doar câteva zile, 64% dintre angajaţii noştri, adică 3.200 de persoane, au început să lucreze de acasă şi ne-am luat toate măsurile de precauţie pentru a asigura siguranţa acelor colegi a căror poziţie nu a permis munca la distanţă."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Veniturile Telekom au crescut pentru ca au marit preturile de 2 ori pe an si au ciuntit grila TV cu posturi importante. Practic abonatii au platit mai mult pentru mai putin.

    E vorba de management german TZEPAR !!! O companie de doi bani ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb